Inlägg från: abuelita |Visa alla inlägg
  • abuelita

    Viktig info om förlossningen som din bm inte brukar ta upp.

    winterangel85 skrev 2010-01-13 23:46:17 följande:
    abuelita - Jag vill bara tacka dig för den informationen du sprider. Jag hamnade i en av dina trådar under graviditeten och bestämde mig snabbt för att jag ville ha en sen avnavling under min förlossning och även att jag genast ville ha upp henne på bröstet, om det inte var så att hon behövde vård. Trots att lilltjejens hjärtljud var påverkat under hela förlossningen och sedan gick ner i slutskedet så det blev bråttom att få ut henne fick hon full poäng på testet (minns inte vad det heter), både förlossningspersonalen och sedan personalen på BB var förvånade och sa att det var ytterst ovanligt att barn fick full poäng vid första testet när de haft en förlossning som hennes. Jag har inte tänkt så mycket på det tidigare men nu när jag återigen hamnade i en av dina trådar är jag övertygad om att det är den sena avnavlingen.Återigen Tack för din information!!
    Hej Winterangel, och tack snälla för att du delade med dig av det här
  • abuelita
    Snusadus skrev 2010-01-13 21:34:32 följande:
    fråga: Kan jag säga till om att jag vill att barnet avnavlas senare? Förstår BM vad jag pratar om då? eller tycker hon att jag är helt kokko? Hur länge ska vi "sitta" ihop? Dvs hur länge tar det innan allt blod runnit tillbaka i bebis...? Dumma men ärliga frågor från en nyligen upplyst... :-/
    Hej Snusadus! Ja du har rätt att säga till om att navelsträngen inte ska klampas förrän den slutat pulsera och är vitaktig och slak och tämd på blod. Du kan även be att de lämnar navelsträngen ifred tills moderkakan kommit ur, och det är inte ens bråttom då.
    Om din mb skulle tycka det är kokko så är det hon själv som är kokko, eftersom svenska riktlinjer, liksom WHO och International Federation of Obstetriks and Gynecology rekommenderar sen avnavling, och det borde hon ha koll på. Men det är viktigt att det står  i förlossningsbrevet, helst även i  journalen, och att ni  säger till muntligt på förlossningen också, även till uskan, eftersom det oftast är hon som sköter klampningen. Plus att din medföljare tar ansvar för att det verkligen efterföljs .
  • abuelita
    thecarseatlady skrev 2010-01-13 20:48:40 följande:
    Ville bara säga tusen tack för en väldigt intressant trådstart!! Har alltid varit intresserad av förlossningar och blev helt tagen när jag såg "The Business Of Being Born"... Ska kolla upp alla länkarna sen när jag har bättre tid, så att jag absolut är förberedd sen ifall det blir ett fjärde barn för oss...
    Hej thecarseatlady! Det gläder mig att du uppskattar trådstarten och tänker kolla länkarna   
    Ja klippet ur Business of being Born är verkligen lysande. Jag träffade Marsden Wagner på en födelsekongress i Jerusalem för drygt 20 år sen och han var lika bullrande arg på förlossningsvården då som nu.  Han brinner verkligen för det här, med själ och hjärta. Mycket av min egen starka drivkraft  och inspiration fick jag när jag pratade med  honom.
  • abuelita
    Achillea skrev 2010-01-14 00:13:26 följande:
    Fy vad hemskt att läsa om allt.Min mormor åt neurosedyn under sin graviditet, så ja min mamma fick skador efter detta, inte kul alls.
     Hej Achillea! Ja det är verkligen hemskt med all denna okunskap som funnits, och fortfarande finns,  inom mödra- och förlossningsvård. Men tack och lov finns det även en hel del bra läkare som verkligen kan sin sak.  Och utvecklingen går trots allt framåt, även om man tycker att det borde gå kunna fortare, och att läkarna inom förlossningsvården borde lyssna mer på barnmorskorna.

    Såg du klippet ur Business of Being Born? Marsden Wagner tar bl.a. upp neurosedynet där.
  • abuelita
    Achillea skrev 2010-01-14 00:31:51 följande:
    Nej missade klippet tyvärr
    Det finns  i trådpresentationen, om du vill se det.
  • abuelita
    Skruttis1979 skrev 2010-01-14 09:42:33 följande:
    Bättre att sluta kommentera de som skriver dumma kommentarer... så sporrar man dem inte att fortsätta...Jag vill bara säga att du gör ett kanonjobb Abuelita - sluta inte med det!!! Du inspirerar och informerar många och det kommer alltid finnas de som inte tror på det man/du gör. Skeptiker finns  det många men jag tror det är fler som ser det gynnsamma i informationen du ger, och faktiskt tar till sig och drar nytta av det!! Om inte annat blir de mer pålästa och kan ifrågasätta och kräva - vilket jag tycker är viktigt att man vågar göra!!Keep up the good work! Du är kanon!!KRAM
    Tack snälla Skruttis!! Kram tillbaks  
  • abuelita

    I de senaste 3 länkarna jag la in i presentationen finns många av de eldsjälar som jag fått mina kunskaper från , i synnerhet om avnavling, och de flesta av dem är läkare, varav flertalet är mina facebookvänner. Jag har alltså inte något emot läkare, utan bara korkade sådana. Om nu någon trodde något annat.

  • abuelita
    Lia och bäbisen skrev 2010-01-14 10:30:51 följande:
    Om det räknas som sen avnavling eller inte beror på om de klampade navelsträngen (klämde åt den med peangen) tidigare eller inte. De kan ju ha klampat direkt och sen lagt ´barnet till dig, och senare klippt...eller så har den fått pulsera tills dess att den klipptes och DÅ kan det räknas som sen(senare) avnavling! Sen om allt blod hunnit pulsera klart, det vet vi ju inte klart...
    Mycket bra svar!!
  • abuelita

    Vårmötet i Perinatalogi  2010, 15-16 april i Trollhättan.  På programmet :  "Avnavling igen - hur ska vi göra nu då? "

    Hur ska man tolka detta, tro?  Kan det handla om att man ska börja samla in navelsträngsblod i Stockholm och Skånen nu, och därför måste återgå till tidig klamping?  Jag vet inte vad jag ska tro, så jag undrar hur ni andra tolkar det.


    https://login2.axaco.se/axaco3/adp.nsf/registrationform?openagent&unid=21A52AC114AAC16EC1257586002534C4

Svar på tråden Viktig info om förlossningen som din bm inte brukar ta upp.