• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Fortsättningstråd från förra tråden Septemberbarn 2009!
    Här fortsätter vi diskutera!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/

    Här har vi bildtråden!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 15:16
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Tack! Här är den rätta adressen. Någon som vet får gärna tala om hur man lägger upp bilder också!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-05 10:23
    Här har vi en liten lista:
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Milliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-25 10:34
    OBS OBS OBS OBS!!!!!!!!!!
    Nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m51587983.html
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2
  • Sephiroth
    Knubbe12 skrev 2010-01-11 13:53:07 följande:
    Alldeles nyss vände sig lilleman från rygg till mage, vilket han gjort sedan ett tag tillbaka, men nu klarade han även att flytta armen som annars brukar hamna under bröstet. Jippi!  Vad glad man blir för små framsteg nuförtiden. Det går så snabbt nu och varenda vecka ser man något nytt. Vi har en spännande tid framför oss! Arvid har oxå fått sitta med vid bordet i sin barnstol, men det var inte så populärt ännu. Det verkar som att han tyckte att det var lite obekvämt. Trots att vi pallat upp honom sitter han som en hösäck...
    Duktig! :D Hälsa honom det från mig. ;)
  • lupin84
    Sephiroth skrev 2010-01-11 10:55:03 följande:
    Taaack! :D Jag är så taggad att gå ner till matchvikt. ;) Snart nere på vikten innan graviditeten, men sen ska jag ner lite mer. 17,2 kilo har jag gått ner iaf. ^^
    Duktig du är !=)

    Vi provade gröt här idag... de uppskattades... men e ju inga mängder direkt så här i början...
    Theo sover inte mycket på dagarna...men sover bra på natten - så jag ska inte klaga...

    BVC besök idag... Theo är nu 63,5 cm och väger 6525g. Idag är han 4 månader!!=)
  • Erkegris

    Va det låter som ni har det bra på nätterna? Här vaknar han varje till varannan timme genom hela natten, inte för mat varje gång, utan två ggr per natt, men man måste ju ändå upp och ge honom nappen så det är riktigt segt! Hur gör ni för att få era att sova så bra? har det blivit naturligt eller har ni behövt göra något?

  • Bubba80

    Min lillgris vaknar alltid varannan timme å vill ha mat Sån e han...


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Knubbe12
    Erkegris skrev 2010-01-11 22:11:24 följande:
    Va det låter som ni har det bra på nätterna? Här vaknar han varje till varannan timme genom hela natten, inte för mat varje gång, utan två ggr per natt, men man måste ju ändå upp och ge honom nappen så det är riktigt segt! Hur gör ni för att få era att sova så bra? har det blivit naturligt eller har ni behövt göra något?
    Vår skrutt sover fortfarande i vagnen, både under dagen och natten. Han har svårt att komma till ro utan att vagnas, så jag bävar inför den dagen då det är dags för spjälsäng... Han kommer inte att kunna sova i vagnen många veckor till, så jag håller på att förbereda mig mentalt... {#lang_emotions_wink} Jag tror inte att han kommer att sova lika bra utan vagnen, den har nog varit vår räddning än så länge när det gäller sömnen. Ska köpa vyssanlull-tassar till spälsängen så att det går att vagga honom lite i den oxå. Han vaknar en gång per natt, vid 4, men brukar efter lite vaggning somna om igen till 06.30, då han äter.
  • lupin84

    Theo har sovit från ca 21-22 till 8-9 med ett uppvak för mat vid 3-4.
    Men har nu under en vecka somnat mellan 20-21 och sovit till 9-9.30 med uppvak för mat vid 6-7 tiden... (vi kan behöva upp en gång eller två för att stoppa in nappen) men vi har inte gjort något, det har blivit så!

    Men dem har ju perioder... och de ändrar sig...


  • Knubbe12

    Förresten, ni som ger ersättning; hur många mål/dygn och hur mycket varje gång ger ni era små?

  • Emma

    Erkegris: Vi har... eller rättare sagt JAG har det så om nätterna. Men jag ammar honom varje gång för jag orkar inte riskera att jag måste resa mig upp ur sängen en gång till ifall det inte var nappen.

    Nu är jag sååååå jävla förbannad på karln..... När jag kom hem från mina föräldrar förut ikväll så skulle vi ge Mattias gröt. Vi gjorde det. Sen så gick jag upp med honom och ammade och skulle sedan lägga honom och han började skrika direkt.. Kände att jag inte orkade med en läggningskväll till. Går då ner till sambon och frågar om han kan gå upp. "Han skriker ju redan nu" Är hans svar. Jag blir irriterad och går upp. Sen kommer sambon efter och verkar skitsur men sätter sig och är redo. M vaknar många ggr och efter ca 20 min så går jag upp och frågar om jag ska ta över en stund. Han svarar inte ens. Trodde att det var för att M var på väg att somna så jag sätte rmig på våran säng en stund men får inget svar. Då blir jag förbannad och mumlar skit i det då och går ner. Det är alltså 40 min sen nu och nu sover M men karln har inte kommit ner.... FYFAN... Ska jag göra allt jobbigt och så och han bara så få dom glada gulliga trevliga stunderna? Är så jävla förbannad på honom just nu.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Knubbe12
    Emma skrev 2010-01-11 22:25:04 följande:
    Erkegris: Vi har... eller rättare sagt JAG har det så om nätterna. Men jag ammar honom varje gång för jag orkar inte riskera att jag måste resa mig upp ur sängen en gång till ifall det inte var nappen.Nu är jag sååååå jävla förbannad på karln..... När jag kom hem från mina föräldrar förut ikväll så skulle vi ge Mattias gröt. Vi gjorde det. Sen så gick jag upp med honom och ammade och skulle sedan lägga honom och han började skrika direkt.. Kände att jag inte orkade med en läggningskväll till. Går då ner till sambon och frågar om han kan gå upp. "Han skriker ju redan nu" Är hans svar. Jag blir irriterad och går upp. Sen kommer sambon efter och verkar skitsur men sätter sig och är redo. M vaknar många ggr och efter ca 20 min så går jag upp och frågar om jag ska ta över en stund. Han svarar inte ens. Trodde att det var för att M var på väg att somna så jag sätte rmig på våran säng en stund men får inget svar. Då blir jag förbannad och mumlar skit i det då och går ner. Det är alltså 40 min sen nu och nu sover M men karln har inte kommit ner.... FYFAN... Ska jag göra allt jobbigt och så och han bara så få dom glada gulliga trevliga stunderna? Är så jävla förbannad på honom just nu.
    Hoppas att det snart börjar kännas bättre för dig, att du känner att ni delar på ansvaret för Mattias menar jag. När vår första son föddes packade jag väskan fler än en gång...{#lang_emotions_wink} Det ordnade sig med tiden men idag ångrar jag att jag inte sade ifrån på skarpen tidigare istället för att låta det gå flera månader. Får du ta alla nätter själv?
  • MammaAlex

    Emma:  Hoppas det vänder till det bättre snart! Här är ju som sagt inte heller maken så intresserad av att ta de "jobbiga" bitarna men som tur var är inte A så jobbig att somna. Men han tar åtminstone en morgon på helgen som jag slipper gå upp vilket är superskönt! Annars tar jag alla nätter, men som sagt, Alexander sover ju hyfsat bra  så det finns inte så mycket att göra. Men jag tycker att du ska sätta dig och prata med din sambo en kväll när Mattias sover eller be någon gå ut med honom i vagnen (om ni har någon nära) så att ni kan få prata ostört och förklara hur du känner.

    Erkegris: Jag kan tyvärr inte ge något tips mer än att jag vissa nätter har varit väldigt envis med nappen. Jag lägger honom även på sidan om han vänt sig till ryggen, så somnar han om mycket lättare. Så jag tror att jag och Alexander har hjälpts åt till detta. Har du långt till sängen? Jag sätter mig bara på sängkanten för att ge honom nappen. På så sätt somnar jag om så fort jag lägger huvudet på kudden igen.

    Sephirot: Vad duktig du är! Jag hade aldrig fixat det.....

    Ikväll blir det lyx med lövbiff och klyftpotatis här. jag och maken har varit ett par i 8 år och förlovade i 7 så vi får väl fira lite. Igår blev det sallad på stan och sedan McD på kvällen innan träningen {#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2