• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Fortsättningstråd från förra tråden Septemberbarn 2009!
    Här fortsätter vi diskutera!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/

    Här har vi bildtråden!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 15:16
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Tack! Här är den rätta adressen. Någon som vet får gärna tala om hur man lägger upp bilder också!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-05 10:23
    Här har vi en liten lista:
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Milliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-25 10:34
    OBS OBS OBS OBS!!!!!!!!!!
    Nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m51587983.html
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2
  • Emma

    Vi har haft en jättebra jul! Här är det dock dunderförkylt IGEN... Och så kanske Mattias har fått vattkoppor också. Nu har jag inte kunnat meddela alla från den gamla tråden för det tolkades som spam... *mutter* Men vi kanske kan hjälpas åt!?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Verkar som att alla är sjuka nästan. Här är vi på bättringsvägen tack och lov! Imorrn blir det nog en tripp till Avesta för att kköpa en klänning till mig att ha på dopet och ett par skor till Johan som han ska ha till kostymen.

    En sak jag har funderat på- Vad har ni för leksaker till era små? Här finns två babygym och lite mjukdjur. Grejerna i ena babygymet kan man ta av så en av grejerna funkar även som skallra. Är det ngt speciellt måste ha leksak ni har?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Kan tillägga att nu har jag meddelat alla från den förra tråden om denna tråd. Men bara dom som skrev ngt i december. Det känns inte som att det är så många andra som är intresserade eller vad tror ni!?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma
    MammaAlex skrev 2009-12-29 21:12:23 följande:
    Duktig du är! Jag tror inte heller att det är fler intresserade, i så fall letar de kanske =)Vi är nog också på bättringsvägen. Syns ganska tydligt i Alexanders blöja om han har infektion eller inte och det börjar se bra ut där=) Så nu håller jag tummarna.Emma när ska ni ha dop? Vi ska ha 24 januari, så han är 4 månader då. Min syster bor i Stockholm så vi tyckte det var trist om hon skulle åka till Skåne precis innan eller efter jul, roligare att träffas med lite mellanrum när man inte träffas mer än typ 4-5 gånger om året.Vi har babygym och mjukisdjur till Alexander. Än så länge är det bara babygymmet som är riktigt intressant, fick även lite badleksaker i julklapp men har inte provat dem. Annars tycker han det är spännande att titta på TV och att läsa tidningar med bilder (reklam)
    Vi ska ha dop den 31 januari och då är mattias 4½ månad. Hoppas att dopklänningen passar .
    Knubbe12 skrev 2009-12-29 21:57:04 följande:
    Neeej! Nu tycks vinterkräksjukan ha hittat oss! Äldsta sonen har kräkts och jag har precis renbäddat sängen och duschat honom. Nu sussar han lugnt. Hoppas att inte de andra barnen blir smittade, fast det vore ju konstigt ifall någon av oss kom undan då det smittar som en löpeld (om det nu är vinterkräksjukan vill säga). Hade ju precis återhämtat mig från en rejäl förkylning. Vilket jullov detta blev...;o)Angående leksaker så har vi än så länge inte så mycket åt lillen. Han gillar att leka med lekbågen som hör till babysittern och så är han förtjust i sitt babygym. Sedan har vi en bitleksak som han gillar att gnaga på. Resten är en mjuk bok med olika bilder, material och ljud, mjuka skallror, mjukdjur osv. Han fixar inte riktigt att styra armar och händer ännu, utan det ser mest ut som en slump att han lyckas få tag i något. Föra ihop händerna kan han och sedan åker de in i munnen båda på och slaskas på, men utöver det ser det mest ut som ett planlöst vevande i luften ;o) Hur är era små när det gäller att greppa saker? Vänder de sig ännu? Har ni börjat ha dem i barnstol?
    Vi har inte börjat använda barnstol än. Men vi får väl ta och köpa en snart, för Mattias gillar inte att ligga själv på golvet medans vi äter middag
    Jag tyckker att han är hyfsat duktig på att greppa saker. Tycker att det har hänt mkt senaste veckan. Han vänder sig från rygg till mage, men han har inte kommit på hur han ska få bort ena armen som jämt hamnar under magen. Man får antingen vända tillbaka honom, eller försöka att försiktigt dra fram armen.

    För övrigt kan jag tillägga att jag kommer totalt att misslyckas med att väga 60 kilo till dopet. Men jag hoppas kunna pricka in typ 62 iallafall!

    Är ni noga med att göra knipövningarna? Jag glömmer jämt bprt dom... =(
    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Strimma: Vi har funderat på en Maxi cosi mobi eller britax hi-way. Men nu undrar jag vad som är fel med den =) Har inte hört ngt eller läst så mkt om den bara sett i baby butiker att det är dom två stolarna som verkar ta så lite plats som möjligt i baksätet då vi inte har världens största bil. Mattias tar också väldigt stor plats i babyskyddet. Speciellt med dessa förbannade vinterkläder... Jösses säger jag bara. Jag är inget större fan av detta -25 graders väder kan jag säga.

    Vi har inte heller börjat med barnstol än. Men M gillar verkligen att sitta och försöker ofta ta sig upp i sittande ställning när han ligger ner i babysittern. Han bara älskar när man tar tag i hans armar och hjälper honom upp!

    Är det någon som helammar? Jag har nog nästan tänkt vänta till typ 5 månader innan han får ngt annat än bröstmjölk. Det känns som att det funkar så pass bra med amningen. Fast jag pumpar ju ur en del så sambon kan ge också. Vill ju gärna kunna slappna av helt ngn gång. Läste ngnstans att läkemedelsverket rekomenderar att man inte börjar med annat än ersättning/bröstmjölk förrän efter 5 månader. Men som sagt, man läser olika precis överallt. Säkrast känns ju nästan att prata med BVC faktiskt. Och se vad dom rekomenderar för just det barn dom har framför sig.

    Vad har ni för bilar? Har ni era små i framsätet eller baksätet? Vi har en Toyota corolla kombi. Där sitter M i baksätet för det är Krockkudde fram. Det är tyvärr ett ganska litet baksäte. Och med facit i hand så önskar jag nässtan att vi skulle ha köpt en större bil. Men det vågar jag inte säga till sambon Sen så har vi en vw vento. Men den är inte direkt säker att åka i. Behöver nya bussningar. Den kommer dock M aldrig att få åka i. Då är det ngt annat som gäller när det är dags för det.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma
    Strimma skrev 2009-12-31 08:48:54 följande:
    Hi-way: Visst barnen sitter skönt i den. Men den sitter inte stabilt alls. Sen krånglar bältet jämt. Det fastnar ofta på baksidan. Och grenbältet förlängs hela tiden. Så knappen sitter alltid på magen när barnen är mindre. Och för att korta det, måste man montera ur stolen. Har pratat med fler som har den stolen och alla tycker samma.Har haft flera olika bilar och tycker fortfarande Besafen är klart bäst (och bäst i test). Okej den är lite stor, men det går att knö.Vi började med smakisar till Nova när hon var 4 månader och det gick kanon, så vi ska göra samma nu med Miliam.Fan va jag börjar bli trött på amma nu. Inatt fick han mat 4 ggr och nu vaknade jag med mjölkstockning. Blir en underbar nyårskväll...
    Okej. Det låter ju knöligt som fan. Då blir det inte en sån iallafall..

    Har också varit upp 4 ggr inatt. Och suttit 20 min alla ggr... Jag är verkligen livsfarlig när jag går upp på nätterna kan jag säga. Skulle sambon säga ett enda ord så skulle han riskera att åka på en snyting.. =)

    Vad har ni för babyskydd förresten? Vi har Akta Gracos Logico S. Tycker att den är ganska stor och klumpig om jag ska vara ärlig. Har fått för mig att maxi cosi är smidigare!?
    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Vi ska fira n yå här hemma med föräldrar och syskon!

    För eexakt ett år sedan plussade jag!

    Känner igen det där med att hata sin partner på nätterna. spec när hsn  ligger och puttar på ming så fort M gnyr. Men på morronen är det borta =)


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Pamsa: Vi har hyrt Lilla salen i bygdegården i samma by som vi ska ha dopet. Vi får inte riktigt plats hemma hos oss. Om alla kommer så blir vi ca 40 personer. Vi kommer bara bjuda på fika. Så snåla är vi
    Vi har fortfarande inte skickat ut alla inbjudningar. Men ska ta och göra det på måndag har jag tänkt.

    Jag funderar också på det här med amningen. Mattias har börjat vakna varannan till var tredje timme på natten och ska ha mat. Det resulterar i att jag är världens monster på nätterna när jag aldrig får sova. Förut så vaknade han ju bara en gång per natt och skulle ha mat... Så jag har ändrat inställning till det här med att amma i 5 månader. Men får se vad dom säger på BVC.

    Jag tycker att det är ganska smidigt med amningen. Men följdeen blir ofta att sambon tror att det bara är att mata Mattias så fort han skriker och inte har ätit på en timme. Det får man ju försöka att ta bort, för annars så kommer det ju aldrig att gå att jag slutar amma.

    Hur är era barns pappor med barnen?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Jag känner ibland att det är jag som gör mest med våran son. Men det kanske bara är så jag uppllever det. Sambon kan ju tycka helt tvärtom. Inatt hade sambon tydligen varit vaken sen klockan två. Jag hade tydligen inte hört när Mattias vaknade. men med tanke på hur nätterna har varit den senaste veckan så lär ju sömnen ta igen sig ngn gång.

    Här har inte mensen kommit tillbaka än. Tack gode gud för det. Det kan man nog tacka amningen för iallafall!

    Vårat sexliv är helt okej! Önskar bara att det blev lite oftare. Nu blir det väl ca 2 ggr i veckan.

    Den här veckan känns som att den kommer bli tråkig. Vi kan ju inte ta oss ngnstans eftersom våran ena bil förmodligen skar i motorn igår.. Ännu en trevlig utgift...


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2