• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Fortsättningstråd från förra tråden Septemberbarn 2009!
    Här fortsätter vi diskutera!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 14:36
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/

    Här har vi bildtråden!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-05 15:16
    www.familjeliv.se/Forum-11-303/m49786328.html

    Tack! Här är den rätta adressen. Någon som vet får gärna tala om hur man lägger upp bilder också!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-05 10:23
    Här har vi en liten lista:
    Åsa1976: Saga 090908
    Balder77: Arvid 090909
    Bubba80: Emil 090910
    lupin84: Theo 090911
    Strimma: Milliam 090914
    Emma: Mattias 090916
    nadia bk: Tidus 090917
    Radeklev: Alexander 090918
    Sephiroth: Loke 090918
    annet 80: Melker 090918
    pamsa: Saga 090919
    Erkegris: Hamilton 090920

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-25 10:34
    OBS OBS OBS OBS!!!!!!!!!!
    Nya tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-303/m51587983.html
  • Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2
  • MammaAlex
    Knubbe12 skrev 2010-01-08 20:34:09 följande:
    Förresten; vet någon varför det inte fungerar att lägga in bilder i bildtråden? Kunde se mitt foto för någon dag sedan, men nu är det bara ett rött kryss där... Vad betyder det?
    Har du bilderna tillgängliga i ditt galleri? Vet inte om det betyder något men ändå....

    Jag är utbildad lärare 6-12 år med inriktning på ma/no och idrott så jag ska med söka jobb sedan. Har en kommun där jag har företrädesrätt där jag jobbade innan jag blev gravid så jag hoppas på att där finns jobb för mig. Trivdes så bra på den skolan!

    Lilleman har varit ganska gnällig idag, är rädd för att han är på väg in i samma period som de andra små här verkar vara.... Ska imorgon kväll hälsa på två kompisar som ska ha barn i sommar, han har varit jättesur alla gånger han träffat dem så de ser ju inte så mycket fram emot det när han är sådan {#lang_emotions_foot_in_mouth}
    Nu sover han i vart fall så gott så att han snarkar

    Ikväll blev det fiskwok här till makens stora förtret... men jag fick steka några korvar till honom så blev han glad.

    Jag köpte hem gröt idag, men blir nog ändå att jag väntar med att börja tills han är minst 4 månader (ska till BVC på hans 4-månadersdag.) Märker ni att jag har lite beslutsångest?{#lang_emotions_undecided}
  • Emma

    Nu har Mattias fått sitt första mål ersättning. Han åt ca 110 ml innan han somnade. Så jag ska snart gå och lägga mig också så att jag får lite sömn. Hoppas att han sover minst 4 timmar i sträck iallafall.

    Imorn så ska vi åka iväg och storshoppa. Ny bilstol ska inhandlas då babyskyddet börjar bli lite litet. Iallafall i sidorna med dessa vinterkläder. Sen så måste vi ha en vanlig barnstol, lite plastbestick, plastskålar, en större dinapp till nappflaskan. Kör fortfarande med den som är från 1 månad. Det rinner lite för sakta i den nu tror jag. Höll på i typ en halvtimme med att mata honom nu.

    Vi ska ner till bvc och väga och mäta två dagar innan Mattias fyramånadersdag. Få se hur mkt han väger då. Och hur mkt han ränt iväg på längden med. Han har storlek 68 i kläder just nu. Men vissa skulle säkert gå med 74 också. Men innan jul så körde vi bara 62 fortfarande. Han är ju ganska stor han också. Ska bli sååå spännande att se nästa vecka.

    Det verkar som att vi är fler som ska söka jobb sen. Känns skönt för mitt psyke att veta att jag inte är ensam även om det är tråkigt för alla som inte har ngt jobb.

    Nu får jag önska er alla en trevlig natt!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • lupin84
    Emma skrev 2010-01-08 21:51:53 följande:
    Nu har Mattias fått sitt första mål ersättning. Han åt ca 110 ml innan han somnade. Så jag ska snart gå och lägga mig också så att jag får lite sömn. Hoppas att han sover minst 4 timmar i sträck iallafall. Imorn så ska vi åka iväg och storshoppa. Ny bilstol ska inhandlas då babyskyddet börjar bli lite litet. Iallafall i sidorna med dessa vinterkläder. Sen så måste vi ha en vanlig barnstol, lite plastbestick, plastskålar, en större dinapp till nappflaskan. Kör fortfarande med den som är från 1 månad. Det rinner lite för sakta i den nu tror jag. Höll på i typ en halvtimme med att mata honom nu. Vi ska ner till bvc och väga och mäta två dagar innan Mattias fyramånadersdag. Få se hur mkt han väger då. Och hur mkt han ränt iväg på längden med. Han har storlek 68 i kläder just nu. Men vissa skulle säkert gå med 74 också. Men innan jul så körde vi bara 62 fortfarande. Han är ju ganska stor han också. Ska bli sååå spännande att se nästa vecka. Det verkar som att vi är fler som ska söka jobb sen. Känns skönt för mitt psyke att veta att jag inte är ensam även om det är tråkigt för alla som inte har ngt jobb. Nu får jag önska er alla en trevlig natt!
    Hoppas du får sova...
  • Knubbe12
    {#lang_emotions_tongue_out}MammaAlex skrev 2010-01-08 21:21:30 följande:
    Har du bilderna tillgängliga i ditt galleri? Vet inte om det betyder något men ändå....Jag är utbildad lärare 6-12 år med inriktning på ma/no och idrott så jag ska med söka jobb sedan. Har en kommun där jag har företrädesrätt där jag jobbade innan jag blev gravid så jag hoppas på att där finns jobb för mig. Trivdes så bra på den skolan!Lilleman har varit ganska gnällig idag, är rädd för att han är på väg in i samma period som de andra små här verkar vara.... Ska imorgon kväll hälsa på två kompisar som ska ha barn i sommar, han har varit jättesur alla gånger han träffat dem så de ser ju inte så mycket fram emot det när han är sådan Nu sover han i vart fall så gott så att han snarkarIkväll blev det fiskwok här till makens stora förtret... men jag fick steka några korvar till honom så blev han glad.Jag köpte hem gröt idag, men blir nog ändå att jag väntar med att börja tills han är minst 4 månader (ska till BVC på hans 4-månadersdag.) Märker ni att jag har lite beslutsångest?
    Hade dem tillgängliga när jag lade upp dem, men sedan raderade jag dem. Kan det bero på det?!

    Hoppas alla får sova gott i natt! Maken ska ta lillskrutten så jag slipper vakna gång på gång av hans läten... Låter era små när de sover? Lilleman låter hela tiden fast han befinner sig i drömmarnas värld och jag håller på att bli tokig...

    Natti natti...
  • Sephiroth

    Hur går det för Emma då?

    Här spottade Loke ut nappflaskan flera gånger utan att äta upp. Jag antar att han blev rätt mycket mättare på vällingen. ;) Så har han inte gjort sen han var liten.

  • Bubba80

    Vad är det för välling ni kör med?


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Sephiroth
    Bubba80 skrev 2010-01-08 22:58:19 följande:
    Vad är det för välling ni kör med?
    Menar du mig? Vi får koka egen välling. Finns ingen mjölkfri från 4 månader verkar det som. :S

    Vi kokar majsstärkelse och vatten och tillsätter sen nutramigen.
  • Bubba80

    Ja just det...Loke är ju allergisk...sorry glömde *S*


    (¯`°?.¸ ღ♥Mamma till världens finaste Filip -05 & Emil -09 (¯`°?.¸ ღ♥
  • Strimma
    Sephiroth skrev 2010-01-08 23:12:02 följande:
    Menar du mig? Vi får koka egen välling. Finns ingen mjölkfri från 4 månader verkar det som. :S Vi kokar majsstärkelse och vatten och tillsätter sen nutramigen.
    jo men finns inte det på apoteket. det hade vi till min bror när han var liten. han var så dunderallergisk.
    sojavälling finns ju också
    men kan man göra själv är det ju rätt smidigt:)
  • MammaAlex
    Knubbe12 skrev 2010-01-08 22:41:40 följande:
    Hade dem tillgängliga när jag lade upp dem, men sedan raderade jag dem. Kan det bero på det?! Hoppas alla får sova gott i natt! Maken ska ta lillskrutten så jag slipper vakna gång på gång av hans läten... Låter era små när de sover? Lilleman låter hela tiden fast han befinner sig i drömmarnas värld och jag håller på att bli tokig... Natti natti...
    Då är det nog därför de inte syns.

    Alexander lät mycket i sömnen när han var mindre, vet inte om han slutat eller om jag vant mig vid det så jag inte hör det längre. Men jag tror han har slutat. (förutom snarkningar då)

    Hoppas alla har fått sova lite bättre inatt. Alexander sov hela natten men jag kunde inte somna förrän 2 för jag har så ont i höfter/rygg. Sen har han velat ha nappen massa gånger.
Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2