• Emma

    Septemberbarn 2009 del 2

    Härligt sepiroth!

    Mattias badar 2 ggr i veckan. På torsdagar och söndagar. Han älskar att bada och plaskar som bara den. Så roligt!

    Inatt har det vart otroligt jobbigt igen. Vaknade 24, 2, 4 och vid 4 så fick han komma in till våran säng för då orkade jag verkligen inte sätta mig och mata honom. Då skulle jag ha kunnat somna stående kan jag säga.

    Vi tänker strunta i att ge ersättningen och prova med gröt ikväll istället. Det är ju bara 5 dagar kvar till 4 månadersdagen och som flera av er har resonerat så är det väl inte direkt så att det slår över på en natt så är han mogen att äta gröt just på 4 månadersdagen lixom.

    Igår köpte vi en barnstol så nu kan Mattias sitta med vid bordet när vi äter istället för i våra knän. an är så otroligt intresserad av allt vi stoppar i munnen.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Erkegris: Vi har... eller rättare sagt JAG har det så om nätterna. Men jag ammar honom varje gång för jag orkar inte riskera att jag måste resa mig upp ur sängen en gång till ifall det inte var nappen.

    Nu är jag sååååå jävla förbannad på karln..... När jag kom hem från mina föräldrar förut ikväll så skulle vi ge Mattias gröt. Vi gjorde det. Sen så gick jag upp med honom och ammade och skulle sedan lägga honom och han började skrika direkt.. Kände att jag inte orkade med en läggningskväll till. Går då ner till sambon och frågar om han kan gå upp. "Han skriker ju redan nu" Är hans svar. Jag blir irriterad och går upp. Sen kommer sambon efter och verkar skitsur men sätter sig och är redo. M vaknar många ggr och efter ca 20 min så går jag upp och frågar om jag ska ta över en stund. Han svarar inte ens. Trodde att det var för att M var på väg att somna så jag sätte rmig på våran säng en stund men får inget svar. Då blir jag förbannad och mumlar skit i det då och går ner. Det är alltså 40 min sen nu och nu sover M men karln har inte kommit ner.... FYFAN... Ska jag göra allt jobbigt och så och han bara så få dom glada gulliga trevliga stunderna? Är så jävla förbannad på honom just nu.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Tack hörni för erat stöd. Jag frågade honom igår när jag gick och lade mig vad det var för fel jag har gjort. Varför han bara ignorerade mig. Då sa han att det var för att han var trött. Då undrade jag varför han då inte tacksamt tog emot hjälpen när jag gav den. Men det fick jag inget riktigt svar på. För egentligen så tror jag bara att det var för att han var vrång och irriterad.
    Jag vet att han har det jobbigt på jobbet och jag önskar att jag kunde hjälpa honom med det. Men det kan jag ju tyvärr inte. Får nog ta ett snack ikväll när Mattias har somnat.

    Idag gick det iallafall bättre med gröten nu på förmiddagen. Hela smakportionen gick i plus amning efteråt. Han till och med hjälpte till med händerna när jag kom med skeden och nu fattade han också att han var tvungen att öppna munnen för att få in godsakerna i munnen.

    Ni som ger gröt och smakisar. Hur många har ni gett per dag precis när ni har börjat? Är 2 per dag för mkt om man ammar efteråt?


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Balder77: Jag tar dom flesta nätter själv. Är det ngn natt som har varit extra jävlig så brukar J och jag dela.

    Nu ringde J för en stund sen och pratade lite. Då sa jag lite vad jag tycker. Att jag verkligen fattar att han har det jobbigt med jobbet, men att vi faktiskt kan dela lite mer. Det var han med på och sa att jag inte behöver börja grina. Alltså han sa det på ett vänligt sätt.
    Men jag börjar jämt grina så fort det är ngt. Jag hatar mig själv för det. Har nog att göra med att hela förra året var väldigt jobbigt psykiskt.

    Ni som har börjat ge gröt och så. Hur ofta bajsar era barn? Jag tror att jag måste börja pricka in i almanackan när Mattias bajsar för det händer inte jätteofta.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Pamsa: Mmm det känner jag att jag behöver. Därför ska jag förmodligen åka iväg och simma imorron kväll. Så får J sköta allt med maatning och nattning så får han se att det inte är så lätt. Dom har bara varit ensamma typ ngon timme förut.

    Sepiroth: Jag ger d-dropparna på sked med lite mjölk på. Annars spottar han ut det direkt. Men man får typ locka honom att skratta innan man ger dom annars så gapar han inte. Men vi får prova att ge dom i samband med gröt eller så hädanefter.

    Här blir det bara billiga kläder! Typ HM, lindex, kappahl. Tycker dom har fina och bra kläder! Skor tänker jag nog typ lika som strimma gör. Har ju ännu inte köpt några skor så jag vet ju inte hur man kommer resonera sen ju


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Ni som ger gröt och smakisar, vad ger ni till dom att dricka? Får dom vatten eller?

    Tack för erat stöd hörni. Toppen att ni finns och att vi är några som diskuterar i forumet!


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Jag känner mig verkligen HELT slutkörd... Har inget tålamod för fem öre. Typ skriker åt katterna bara dom nuddar mig... Mattias har så otroligt svårt att komma till ro och sova. Har någon av era små det? När man ska lägga honom för kvällen så får man lixom stå och hålla i nappen för annars tar han tag i den själv och rycker ur den och börjar skrika. Så han vill ju verkligen ha den. Fan vad jag ångrar att vi började med napp...
    Inatt så vaknade han första gången precis när jag hade somnat vid 22.45, sen vid1.30 sen 3.30 men då fick han komma till våran säng...

    Ringde nyss J och grinade lite (för ovanlighetens skull) och vi ska göra så ikväll att när han kommer hem så går jag och lägger mig och sover å så tar han M ikväll. Eller så måste vi eventuellt åka till hans föräldrar för att låna ena deras bil. Jag måste nämligen ha våran enda funkande bil imron för då ska vi till BVC. Då ska jag ta upp dessa sömnproblem. För jag står verkligen inte ut längre.

    Enda gången han somnar utan att skrika eller så det är när han somnar när han äter...  Så ja... Det är väl bara att gå upp på övervåningen och sätta i en film som är närmare 3 timmar eller så så att åtminstone M sover och är glad.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Sepiroth: Det funkar ibland att vagna honom till sömns.. Dock inte idag eller så var det mitt tålamod det var fel på. Och vagnar man honom inomhus så sover han typ en halvtimme och sen är det kört. Även om han skulle behöva sova mer. Klädde på honom för en halvtimme sen la honom i vagnen och gick till soptunnan (blir typ 200 m allt som allt. Han somnade innan vi ens hunnit fram till soptunnan. Så nu står han utanför här och sover. Med en filt över sufletten för det är mellan 15 och 20 minus. Så jag får lyssna och kolla med jämna mellanrum så han inte vaknar. Ibland funkar det att lägga honom. Men ibland inte. Han somnar jämt när jag ammar honom innan det är läggdags så då känns det ju som att han inte är så himla hungrig. Funderar på att enbart ge honom från flaska kvällstid. Tror han håller sig vaken och äter bättre då. Så då får jag sitta och pumpa lite. Fast ikväll får det nog fan bli ersättning. Orkar inte.
    När han har ätit gröt så var det ingen skillnad heller. Får se hur det blir ikväll när det först är gröt och sen ersättning.

    Bubba80: Det är sant det om nappen. För nu när jag tänker tillbaka så var det så innan vi började med napp. Idag så blev det inte så att jag sov när M gjorde det för då hade jag inte ätit lunch. Men imorn så blir det så kan jag säga. Om jag inte skulle iväg innan till stan innan BVC.

    Vi skulle åka ut och hämta bilen ikväll. Men när Johan och svärfar har fixat och burit det dom skulle göra så tänker jag ta "lånebilen" och åka hem och lägga mig så får J fixa allt sen. Då kan jag lägga mig här hemm helt i lugn och ro och veta att jag inte kan bli störd. hoppas bara att svärmor inte är på J och säger ngt som hon tycker och tänker som inte jag håller med om. J är ganska osäker och så. Så jag hoppas att han står upp och säger det vi faktiskt har bestämt och tycker och tänker. Det är ju inget jag kan få reda på tyvärr.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Vet ni vad!? Inatt så vaknade M första gången 2.50!!!!!! Och sedan nästa gång 4.50 och gången efter det 8.05!!! Då fick han komma till våran säng och vii sov lite av och till tills klockan var 9.40! Jag kännermig utvilad. Såååååå jävla härligt!

    Jag lider med dig strimma ska du veta...

    Igår så fick M gröt smakis hos svärmor och svärfar vid 19.30 och så ammade jag honom innan jag åkte. Sen så fick han 100 ml ersättning när J och M kom hem och så somnade han inte jättelätt men hyfsat bra vid 22.30.

    Svärmor hade iaf gjort något åt hans klädsel när J och M åkte hem. Det låg nämligen en näsduk på skötbordet imorse. Var förmodligen som halsduk han hade haft den... Det gör väl inte så mkt men saken är den att det inte direkt snålas med sköljmedel så det luktar sköljmedel lång väg... Något jobbigt... Tror jag ska ta det med sambon å se vad han säger. Man vill ju inte att M ska bli allergisk lixom. Samtidigt så känns det som att hon anser att hennes son inte är en tillräckligt bra pappa. Johan vet hur man klär på och av barn, hur man matar och byter osv. Han vet hur tung M är och hur lång han är. Men ändå så låter det alltid "EMMA, hur mycket väger han nu?" Därför har jag bett min syster fråga J det på dopfikat så alla hör

    Idag ska vi äta stuvade makaroner och korv här.


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
  • Emma

    Pamsa: Fyfan. Jag hade skällt ut idioten. Hoppas att du gjorde det

    Strimma: Gud så skönt för dig att det släppte. Hoppas att den här natten blir bättre för dig!

    Radeklev: Shit va arg jag hade blivit jag med. Är alla karlar sådär okänsliga emellanåt. För det kan min vara iallafall...
    Ingen mens tillbaka här... Men jag tycker iallafall att det känns som att jag har fått mindre mjölk.

    Sepiroth: Va kul! Jag tycker att det är så kul när M har börjat äta gröt. Han älskar det verkligen. Kastar sig fram mot skeden och verkligen försöker trycka in skeden ännu längre när han får tag på den så vi har brottningsmatch med jämna mellanrum

    Idag serveras det våffla med sylt och grädde här! Vilket innebär att jag måste motionera på eftermiddagen om jag ska få äta grädde


    Allt vad du vill att andra ska göra för dig, det ska du också göra för dom!
Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2