• Gullan

    Vi som bor i Malmö och är gravida eller planerar barn - del 4

    Välkomna till vår nya tråd Malmötöser! Både gamlingar och nykomlingar är välkomna

    Tidigare trådar:
    Del 1 - www.familjeliv.se/Forum-1-3/m42641644-19.html
    Del 2 - www.familjeliv.se/Forum-11-262/m45251109-158.html
    Del 3 - www.familjeliv.se/Forum-11-262/m47636227-233.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-12-27 20:11
    BIM-lista:
    www.familjeliv.se/Forum-1-336/m49592581.html

    Vår promenadtråd:
    www.familjeliv.se/Forum-11-262/m48607121.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-27 11:12
    Ny promenadtråd!
    www.familjeliv.se/Forum-11-239/m50742980.html

  • Svar på tråden Vi som bor i Malmö och är gravida eller planerar barn - del 4
  • SailorGirl
    Tian 10 skrev 2009-12-29 16:12:00 följande:
    Hoppas att bakandet gick bra! Håller tummarna!
    Vi slocknade båda två igår innan vi kom till bakandet, men har tagit igen det idag Har äggvita idag också, det har aldrig hänt förr, och jag är öm i LM. Har haft en del stickningar på vänster sida också.
    claire skrev 2009-12-29 17:20:40 följande:
    Här är det BIM på självaste nyårsdagen. Pirrigt men håller mig pessimistisk. Det är lättare...
    Är du säker på det? Jag har själv tänkt så, men börjat omvärdera. Hellre nästan en hel månad av hopp och ett par dagars depp om det inte gått vägen, än depp halva månaden och bara "exekvera" den andra halvan. Som Emil Jensen säger: Ta ut glädjen i förskott, annars blir det kanske ingen glädje.

    Jag tror det var Zix som skrev att det är ett under att någon alls blir gravid med allt som ska klaffa rent fysiskt. Och efter att ha pratat med flera vänner har jag insett att det inte heller är så enkelt som många (om än inte i vår tråd) vill ge sken av, att få sitt efterlängtade plus. Så länge man inte själv fått ett ser man ju dessutom lätt bara andras magar och bebislycka, utan att reflektera över vägen dit, graviditetsåkommor, eller hur verkligheten med ett barn kommer att te sig. Det är som när man kom hem till föräldrarna från skolan och sa att ALLA andra ungar hadde den här, den där och dessa prylarna och att man var den ENDA som inte hade föräldrar som älskade en nog för att se till så att man hade allt som alla andra hade. Det blir väldigt onyanserat...Å andra sidan kan man inte förbereda sig så värst mycket.

    Just nu försöker jag mest gläda mig över att min man på vägen hem från senaste släktkalaset, som svämmade över av små goa kusinbarn, med ett leende sa "Nästa år är det kanske vi som har en liten att presentera för familjen". Varje liten gång han säger något sådant blir jag alldeles varm om hjärtat och oändligt hoppfull Längtar!
  • Subklavia
    SailorGirl skrev 2009-12-29 19:02:53 följande:
    Vi slocknade båda två igår innan vi kom till bakandet, men har tagit igen det idag Har äggvita idag också, det har aldrig hänt förr, och jag är öm i LM. Har haft en del stickningar på vänster sida också. Är du säker på det? Jag har själv tänkt så, men börjat omvärdera. Hellre nästan en hel månad av hopp och ett par dagars depp om det inte gått vägen, än depp halva månaden och bara "exekvera" den andra halvan. Som Emil Jensen säger: Ta ut glädjen i förskott, annars blir det kanske ingen glädje.Jag tror det var Zix som skrev att det är ett under att någon alls blir gravid med allt som ska klaffa rent fysiskt. Och efter att ha pratat med flera vänner har jag insett att det inte heller är så enkelt som många (om än inte i vår tråd) vill ge sken av, att få sitt efterlängtade plus. Så länge man inte själv fått ett ser man ju dessutom lätt bara andras magar och bebislycka, utan att reflektera över vägen dit, graviditetsåkommor, eller hur verkligheten med ett barn kommer att te sig. Det är som när man kom hem till föräldrarna från skolan och sa att ALLA andra ungar hadde den här, den där och dessa prylarna och att man var den ENDA som inte hade föräldrar som älskade en nog för att se till så att man hade allt som alla andra hade. Det blir väldigt onyanserat...Å andra sidan kan man inte förbereda sig så värst mycket.Just nu försöker jag mest gläda mig över att min man på vägen hem från senaste släktkalaset, som svämmade över av små goa kusinbarn, med ett leende sa "Nästa år är det kanske vi som har en liten att presentera för familjen". Varje liten gång han säger något sådant blir jag alldeles varm om hjärtat och oändligt hoppfull Längtar!
    Hoppas att det är din tur denna månaden! Har du hoppat över äl-testen denna gången? Låter bra med äggvita {#lang_emotions_smile}!
    ♥♥♥ Pyret BF 25/7-2010 ♥♥♥ KUB-test 21/1 ♥♥♥
  • heavensangel

    Bra med en uppdatering för er med BIM och ÄL.

    Själv längtar jag till den 1 feb då vi ska på UL på KK. Då får vi veta mer vilket datum som gäller. Får ju olika besked.

  • SailorGirl
    Subklavia skrev 2009-12-29 19:10:58 följande:
    Hoppas att det är din tur denna månaden! Har du hoppat över äl-testen denna gången? Låter bra med äggvita !
    Nej, jag väntar på att 4h ska ha gått Jag får oftast utslag 1-2 dagar efter äggviteslem och igår kväll var det för sent för att testa och idag har jag haft fullt upp till kl 17, så det är inte förrän nu som jag haft möjlighet att testa. Jag tror att jag är ute i god tid dock och att Äl kommer 31/12-1/1, samt BIM 15/1, men jag uppdaterar inte på BIM-listan innan jag fått "misstankarna" konfirmerade på ett eller annat vis.
  • Subklavia
    SailorGirl skrev 2009-12-29 19:33:17 följande:
    Nej, jag väntar på att 4h ska ha gått Jag får oftast utslag 1-2 dagar efter äggviteslem och igår kväll var det för sent för att testa och idag har jag haft fullt upp till kl 17, så det är inte förrän nu som jag haft möjlighet att testa. Jag tror att jag är ute i god tid dock och att Äl kommer 31/12-1/1, samt BIM 15/1, men jag uppdaterar inte på BIM-listan innan jag fått "misstankarna" konfirmerade på ett eller annat vis.
    Ok! Denna gången jag plussade fick jag äggvita ett par dagar innan äl. De dagar jag fick utslag på testet hade jag nästan ingen äggvita alls, så du ligger bra till i planerigen
    Det kommer ju att blir en nyårs bebbe {#lang_emotions_cheers}
    ♥♥♥ Pyret BF 25/7-2010 ♥♥♥ KUB-test 21/1 ♥♥♥
  • Gullan
    Subklavia skrev 2009-12-29 19:40:49 följande:
    Ok! Denna gången jag plussade fick jag äggvita ett par dagar innan äl. De dagar jag fick utslag på testet hade jag nästan ingen äggvita alls, så du ligger bra till i planerigen Det kommer ju att blir en nyårs bebbe
    Exakt så är det för mig också!
  • SailorGirl

    Då är jag inte konstigare än någon annan då *puh*

    Har ni också haft en massa spökande i livmodertrakten kring äggvitetider? Jag håller på att bli knäpp, för det har hållit på i ett dygn nu.

    Hoppas på en nyårsbebbe jag med

  • mojutten

    Det var trevligt att komma hem till en ny tråd. Jag hoppas att ni alla har haft en ritkigt god jul även om det tyvärr verkar som om plussen lyst med sin frånvaro men 2010 ska banne mig bli året då vi blir gravid-och barntråden.
    Jag har verkligen vilat upp mig och hämtat nya krafter, pratat med mamma och blivit ompysslad. Nu är jag redo för mer barnalstrande, jag känner mig mer positiv än på länge.

    Jag och min man avslutade vår norrlandsturne med ett besök hos några utav våra bästa vänner och de har två barn på 5 och 3 år. De är de enda barnen som jag vet som helt kan charma min man så nu har han ny motivation igen han med. Det blev lite för mycket elände kring allt där ett tag men nu känns det förväntansfullt istället och som du sa Gullan skam den som ger sig.

  • mojutten

    lyckades missa en hel sida av ert skrivande innan jag skrev mitt inlägg, men nu är jag uppdaterad på ÄL och BIM. Så lycka till Sailor, hoppas att natten var produktiv och jag håller tummarna för att du får utbringa en alldeles särdeles nyårsskål Claire. Jag har lagt till mig i BIM-listan igen och ska beställa mig ett antal ÄL-stickor under dagen. Har ni några favoriter?

Svar på tråden Vi som bor i Malmö och är gravida eller planerar barn - del 4