• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • Boo8

    Hej... Ja jag försökte maila massa av er men kom bara till några stycken sen trodde FL att jag spammade! Så jag hoppas alla hittar annars får ni som hittar hit inboxa 2 st var eller nåt så vi inte "spammar"

  • Boo8

    Wiley: Jag hann bara med Rimfrost, JAM08 & Vientzi tror jag det var... Började på sista sidan o arbetade mig uppifrån... Melou tror jag jag inte kom fram till....

    Vad bra att ganska många har hittat hit nu iaf

    Tallevante: Grattis!!! Nu är ju SU stängt men kanske du kan ringa gynakuten om höra om du ska sluta tvärt eller hur det går till....

  • Boo8

    Tallevante: Men någon måste väl veta?!?! Har du pratat med gyn på SU??? Där brukar ju tom ibland IVF-läkarna vara jour.
    Ring också det vanliga numret till SU o lämna ett meddelande så ringer de upp dig så fort de är där!

    Starta en tråd här på FL också med frågan så kanske du får svar från någon som upplevt samma sak?!?

  • Boo8

    JaMA08: Jag jobbar inom Nusjukvården på en medicinavdelning. Tufft o mycket att göra men roligt. Folk tycker dock jag är konstig som är så rädd för sjukvården när jag jobbar inom den. Skönt att höra att det finns fler som tycker saker o ting är jobbiga.

    Jag fick Morfinet (Rapifen) tror jag det hette & Dormicum (det ville jag ha) för jag var så stressad. Bad dem spruta lååångsamt så jag inte skulle få total-snurren vilket gick väldigt bra. Den enda biverkan var egentligen att jag mådde illa på väg hem i bilen. Men visst kan det vara så att de har mer förståelse för att man är insatt i vissa saker. Sjukt men som du säger så är det ibland sant!

    Det är jättemycket tankar som far omkring innan/under IVF-processen o jag trodde det skulle bli mindre men jag grubblar alltid på en massa saker!

    Första besöket:

    Gruppinfo: Man sitter i en grupp med 6-8 par och en BM förklarar detta med IVF/ICSI med power-point. Man får också se en film som är lite rörande, för det träffar så rätt i prick. Det finns tid för allmänna frågor men ingen frågade något i våran grupp... Man spar liksom det till senare. Infon upprepas x flera.

    Läkarsamtal:
    Dr går igenom provsvar, undersökningar som är gjorda, papprena man fått hemskickade vid kallelsen (godkännande av frysning av ägg, godkännande av IVF, hälsahistoria mm). Orsaken till varför ni har hamnat hos IVF-kliniken. Ev komplettering av prover (jag fick ta om TSH, T4 då de hade varit lite höga vid något tillfälle).
    Han informerad också om hur processen går till (jag fick dock berätta för Dr för han märkte att jag redan visste en hel del {#lang_emotions_wink})
    Han gjorde också en gynundersökning + VUL
    Beräknar dosering på läkemedel
    Tid för frågor
    mm

    BM-Samtal: Går igenom IVF:en igen!!! Behandlingsdagbok. Jag fick sprutgenomgång också eftersom jag bor 11 mil därifrån. Men det gick ju fort... jag har ju givit några genom mina ssk-dagar! Och här brukar man få ett prel-datum för ÄP och uppstarts-tid!!
    Tid för fler frågor!

  • Boo8

    Aurora: Tänker på er o håller tummarna att det ser bra ut! 
    O Stort Grattis till kommande bröllopet  Det är härligt  

    Rimfrost: Lycka till imorgon... Låter förresten som en ganska bra biverkan, haha

    Handlar om mej: Min första behandling tog jag 3 blodprov + 1 VUL innan ÄP (blodprov tar jag på jobbet/hemmasjukhuset då jag bor långt från SU). Lycka till!

    JaMA08: Det är därför vi finns o stöttar varandra o svarar på frågor när det behövs... så det är bara att fråga på!
    Högkostnadsskydd för läkare, bm, psykolog mm är 900 + Apotek 1800 så totalt 2700 kr.
    Jag är på min första IVF men har gjort ett ET + 2 stimulerade FET. Håller nu på med behandling för min 3e stimulerade FET. Inget plus någon av gångerna.
    Vet inte procentuellt hur stora chanserna är för lyckat.

    Katja: Grattis till spraystart!

  • Boo8

    Aurora79: Jobbigt att inte veta vad det innnebär, kunde de inte ge mer information?
    Positivt att de hittade simmare iaf o jag håller tummarna för ett bra resultat i slutändan. Kram

    SmillaK: Lycka till o hoppas det löser sig till det bästa. Kram

    Rimfrost: Snart dags Ruva & {#lang_emotions_plus}:a

    Jobbigt med din vän. Självklart är hennes liv upptaget med graviditeten och allt vad det innebär o klart man vill prata om det. Samtidigt så kanske hon faktiskt måste förstå att det är extremt jobbigt för dem som kämpat/kämpar på att höra om detta HELA tiden. Det handlar ju inte om att man missunnar henne sin lycka men orkar inte bli påmind om allt som en annan kämpar för mer än vad som behövs. Man tänker ju på det mycket som det är. Förhoppningsvis kan er gravida vän förstå hur ni menar/känner med lite distans till det?!?

    Haha... ja detta göra-barn-sättet är helt nytt... Skumt

    Melou: Ledsen att höra att inte kunna njuta av plusset pga tidigare erfarenheter. Jag håller iaf tummarna för att det ska gå väl för er. Kramis

    Grådis: Usch, vilken jobbig situation. Jag hoppas det löser sig för er. Ta hand om er! Kram

    Ego: Snart dags för blodprov för mig för att se om jag kan börja med progynon - blodprov tisdag! Jag har ju mått ganska bra under behandlingne nu vilket är väldigt skönt... Men istället har jag ischias/ryggsmärta & fått min makes ulta-förkylning. Suck...

  • Boo8

    Fråga: Jag jobbar ju inom vården... o vinterkräksjukan börjar ju härja nu... Den kan man ju få var som helst men risken är ju lite högre om man tar hand om paitenter med kaskadkräkningar o andra läskiga saker... Jag tänker att vad gör man om man får ett utbrott på min avdelning typ innan man ska ner o göra VUL/FET... Det är ju mardrömmen att ha gått igenom typ 5 veckors behandling o behöva avbryta pga kräksjukan...
    Hur hade ni gjort? Sjukskrivning i förebyggande syfte (ifall min avd får det)??? Jättesvårt, jag vill ju inte vara hemma o förlora pengar i onödan o så men man blir ju orolig om man skulle hamna i den sitsen...

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13