• Lerdala

    Sahlgrenska - Del 13

    Hallå, även jag hittade hit. Undrade lite vart ni tagit vägen.

    Skriver inte så mkt, men e in o läser

    God fortsättning på er alla

  • Lerdala

    JaMA08: På SU får du 3 IVF-behandlingar (hormonbehandlingar med ÄP), vilket innebär att du får 1xET + 3xFET ( alt. 4 x FET) per hormonbehandling, beroende på hur många embryon som blir befruktade.

    Besöker kostar som vanliga läkarbesök, men du kommer upp snabbt i högkostnadskortet, så även på medicinerna (1800 kr)

    Kuratorn/psykolog kan jag inte svara på då jag inte har besökt någon.

  • Lerdala
    Wiley skrev 2010-01-07 20:48:21 följande:
    Jag försöker läsa på SU:s hemsida men hittar inget...är det så att man får bara göra 1ET + 3FET? Om man har fler i frysen, hur gör man då, ska man betala och isf hur mycket?
    Vad jag förstår så e det så som du skriver. Jag har frågat olika läkare, å vad jag förstår så långtidsodlar dem. Men hur o på hur många det vet jag inte.
  • Lerdala

    Rimfrost: grattis till ruvarstadiet. Hoppashoppas!

    Dolus: jag har gått på akupunktur med magneter + KS. Har ju inte gjort att jag blev gravid. Gick ganska intensivt innan ÄP/ET, men hjälpte inte mig. Men tror ändå att det kan göra så kroppen slappnar av på ett annat sätt. Det finns ju dem som blivit gravida efter akupunktur, men det finns ju inget bevis att det e just det som gjorde det lilla sista, om du förstår hur jag menar.

    FrkSommar: Välkommen till tråden, kul att du äntligen hittade hit. Men som vi brukar skriva, trist att du ska behöva "hänga" här. Spännande att ni får komma igång mkt tidigare. Vet dock inte vad det e för möte ni ska ha. Kan det vara Ann som ni har fått tycka för?

    Kram till er alla andra. Själv ligger jag/vi lite lågt, e inplanderade runt v. 6 för FET. Självklart hoppas jag fortfarande, men börjar väl bli lite av en realist inför vårt 6:e försök

  • Lerdala

    Hallå på er tjejer!

    Jag håller mig lite i bakgrunden, dock läser jag allt o följer er. Jag har börjat med ÄL-stickor och hållt på nu i 7 dgr utan någon glad gubbe på stickan. Suck! Hoppas på att det ger utslag imorgon.

    Anpe: Vi har varit i första skedet öppna mot våran närmaste vänner, våra chefer och närmaste kollegor. Men ju längre tiden har gått, dessto fler har fått reda på vad det e vi håller på med. Själv känner jag att det e lättare om dem man umgås med vet vad det e vi går igenom. De har dem en helt annan förståelse för varför man kanske inte känner för att alltid vara på topp!

    Ellia: Bamsekram till dig! Du vet vart jag finns om du vill ha någon att prata med.

    Visst e det konstigt med samtycke-lappen. Men jag vet att det har varit kvinnor som har utnyttja detta tidigare, därför har SU tagit fram denna. Men vad händer om min sambo går bort och vi har embryon kvar i frysen? E det någon som har tänkt den tanken?

    Ni som inte har fått kommentarer, var inte lessna, hinner inte kommentera alla.

    Kram till alla som kämpar på alla olika sätt.

  • Lerdala

    Vienzi: Bamsekram!

    Ellia: blir nyfiken på vad det e för läkaren som e så fantastisk?

    Boo: tänker på dig!

    Själv fick jag på ÄL-stickan, trodde väl aldrig att den skulle komma, på dag 20.

  • Lerdala

    Drömmar: å vad spännande, Grattis!


     


    Längtar77: hoppas SU har hört av sig. För dem brukar höra av sig samma dag inom ngr timmar.

    Vienzi: Bamsekram!


     


    Mynona: skönt att höra att det går bra för dig med att ta tabletter. Själv ska jag in imorgon o göra vårat 5:e FET. Känns som att vi kan detta nu.
    (för att klargöra 2 IVF 1:a FET)

  • Lerdala

    pippifrugan: Välkommen till tråden, som vi brukar säga till dem som e nya. Trist att du måste vara med o hänga här, men vi finns här för dig!


    Hoppas att det kan bli positivt på RD 18. Du har mina tummar.


     


    Ellia: får väl tro på din statistik, eller? Så då borde jag väl ha runt 40% chans. Eftersom vi har gått halvvägs på IVF-karusellen. This is it!!!!!!


     


    Rimfrost: Dax för FET imorgon, som sagt. Vårt 6:e försök blir det nu på drygt 14 månader. Blir ju lite löpande-band-principen, nu kan man ju det liksom

  • Lerdala

    Hemma efter FET, gick bra. Behövde bara tina ett, så vi har kvar 5 st eskimåer. Nu e det ngr nervdagar framför oss. Känns som vi har varit borta ett tag i från detta fokus på ET/FET m.m. Men nu e det på det igen.

    Ellia: jag har sagt till SU att jag inte kan med en viss sköterska på avdelningen, så dem har skrivit in i min journal att jag inte vill ha med henne att göra. Dessvärre kan det kanske vara svårt att inte få just den läkaren inför ett ET/FET pga alla inte gör detta.

    E väldigt nyfiken på vilken DR ni inte kan med, inboxa gärna mig o berätta om ni inte vill hänga ut henne/honom. Känns som att jag har träffat dem flesta och tycker väl bättre om några o lite sämre om ngr andra.

  • Lerdala

    Vienzi: Även jag får höra att allt ser jättebra ut och att det ska gå vägen ( NÄR?). Själv e jag ju värsta värphönan och vi får god skörd varje gång. Så problemet verkar inte vara på den biten. Vi är inne på våran 2:a IVF, men inte mkt som hänt. Själv vill jag ju förändra något, men det verkar ju Su inte vara så intresserade på. Vi får som svar att allt e ju bra.... SUCK!

    Jag kommer i fortsättninge att använda mig av SU, hoppas att ni fattar vad jag menar. Eftersom det är endast Sahlgrenska som gör IVF, så borde det ju inte bli några oklarheter.

  • Lerdala

    Katja: Lycka till idag, fast vid den här tiden så kanske du e färdigplockad. Hoppas det gav god skört och att dem jobbar på att para sig

    mela86: NEJ!!!!! Ursch och jädra skit Varför ska detta drabbas oss som kämpar så? Räcker det inte med allt annat vi får gå igenom. {#lang_emotions_nalle}- kram till dig! Hoppas att kroppen inte tar för mkt stryk o att du inte har ont.

    Ellia: hur gick det med sprutan igår?

  • Lerdala

    Ellia: GRATTIS x 2 Du har min tummar

    Wiley: jag har inboxat dig gällande okunniga BM/sköterskor. Tycker du gör rätt i att ringa imorgon för att göra en dubbelkoll. Jag lägger på luren om "fel" person svarar, vill INTE ha med henne att göra.


     


    Ceropegia: välkommen, tror att det är ett par som gör syskonförsök. Vet också att några redan har passerat här och infinner sig nu i gravidtråden. Jag har hela tiden kört ostimulerade FET. Bara att böra med ÄL-stickorna 11:a dgr efter mensen och sedan när det ger utslag så ringer du SU. Hoppas att eskimåen klarar av vårat klimat

    Gällande bristande kommunikation, så tycker jag inte att det får finnas på en sådan avdelning som IVF! VI är väldigt sårbara och vill ju gärna lägga våran tillit till dem och det är ju dem som ska vara tryggheten och ge oss klara svar.

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13