• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • drömmaromsmått

    Katja: när jag gjorde ivferna så gick jag alltid till kss, och jag är skriven i mariestad.
    Du går upp på andra våningen och går till provtagningen där visar du papprena och sedan tar du blodprovet och går sedan till labb, den vägen är lite krånglig men om du vill kan jag visa dig någon gång.
    Kostar inget och är smidigt =)

  • drömmaromsmått

    Vet inte vad det heter men jag ringde aldrig och förvarnade jag bara klampade in och det var ingen fara =) Du går i alla fall upp och förbi biblioteket sedan har du provtagningen rakt fram tror jag det är om jag inte minns fel, att gå vägen kan jag göra i sömnen om det skulle behövas men att räkna ut den i huvudet var inte lika lätt ;)

    I alla fall så när du sedan går till labb så går du tillbaka mot biblioteket men svänger in till höger från provtagningshållet så att du går korridoren bakom biblioteket (man ser in i bibblan genom glasrutorna från den korridoren då vet du att du är rätt) i slutet har du dörrar och där ute är det hissar och där tar du höger igen och om jag inte minns fel så är luckan till labb ett tiotal meter efter hissarna.

  • drömmaromsmått

    Nu glömde jag ju svara om inseminationen, jag har inte fått tid för den än men jag har gått på pergo i veckan och ska in och göra vul imorgon som sagt sedan ringer jag CFC och får veta när jag ska ta äl-sprutan så kanske det blir tisdag eller onsdag.

  • Dizzi82

    har nu haft lite tid på mig att läsa på och framför allt smälta torsdagens besked och har värkligen nått botten just nu känner jag.

    fattar inte hur man ska orka gå igenom allt och har inte ens knappt börjat är ju i alla fall tre månader till man får en tid på SU.

    känner också att man tänter tankar man inte borde eftersom det är pga sambon som vi ska gå igenom detta, och det får en att må ännu sämre för det är ju bara elakt, han ska ju gå igenom detta för min skull också, även om vi båda vill ha barn väldigt mycket,

    kände bara för att skrika högt men skrev av mig i stället.

    //Cecilia

  • dazazz
    Dizzi82 skrev 2010-01-24 13:13:13 följande:
    har nu haft lite tid på mig att läsa på och framför allt smälta torsdagens besked och har värkligen nått botten just nu känner jag. fattar inte hur man ska orka gå igenom allt och har inte ens knappt börjat är ju i alla fall tre månader till man får en tid på SU. känner också att man tänter tankar man inte borde eftersom det är pga sambon som vi ska gå igenom detta, och det får en att må ännu sämre för det är ju bara elakt, han ska ju gå igenom detta för min skull också, även om vi båda vill ha barn väldigt mycket, kände bara för att skrika högt men skrev av mig i stället. //Cecilia
    hej! ville bara skicka lite stöd. jag förstår att det känns skit just nu, det ÄR jobbigt och visst önskar man att det bara funkade av sig själv. nu vet jag inte vad ni har för bakgrund, men själv tyckte jag nästan att det var jobbigast innan eg. när man väl hade fått remiss till su så var det på gång, om det inte kunde funkat innan (även om man inte visste att så var fallet) så fanns det ju nu faktiskt en chans!

    och så lite uppmuntran, i vårt fall funkade första försöket. jag blev överstimulerad och mådde skit ett tag, och visst var det jobbigt känslomässigt, men det blev faktiskt en bebis. nu har han precis fyllt ett år och när vi nu ska försöka få ett syskon till honom så känns det faktiskt riktigt skönt att gå till ivfen (i vårt fall ett fet, förhoppningsvis om en vecka-tio dagar :) )

    äsch, jag vet inte. det blev himla rörigt, men jag ville bara skicka lite hopp :)
  • Zeitgeist
    Dizzi82 skrev 2010-01-24 13:13:13 följande:
    har nu haft lite tid på mig att läsa på och framför allt smälta torsdagens besked och har värkligen nått botten just nu känner jag.fattar inte hur man ska orka gå igenom allt och har inte ens knappt börjat är ju i alla fall tre månader till man får en tid på SU.känner också att man tänter tankar man inte borde eftersom det är pga sambon som vi ska gå igenom detta, och det får en att må ännu sämre för det är ju bara elakt, han ska ju gå igenom detta för min skull också, även om vi båda vill ha barn väldigt mycket,kände bara för att skrika högt men skrev av mig i stället.//Cecilia
    Du är i gott sällskap. Jag tror att de flesta av oss av och till har tänkt tankar som vi inte trodde att vi skulle tänka och känt en massa saker som vi önskar att vi hade sluppit, men man fixar det på något sätt. Själv tyckte jag nästan att det kändes värst den absolut första tiden eftersom jag då i princip inte kunde tänka på något annat och hade oerhört mycket tankar om att jag inte var "en riktig kvinna" eftersom de kända faktorerna i vårt fall beror på min kropp. Tankarna blev ännu tyngre eftersom det i vårt fall är jag som har lättast för tanken på adoption och att gifta mig tidigare än vi hade tänkt. Jag undrar ibland hur jag hade klarat det utan att kunna skriva av mig och få stöd i den här tråden. Personer som inte går igenom processen kan aldrig riktigt veta hur det känns, vilket gör att stödet från andra som också är mitt uppe i det har varit guld värt. Jag har framförallt uppskattat att man här kan skriva saker utan att behöva förklara hela bakgrunden, hur ivf går till m.m- alla sitter mer eller mindre i samma båt. Och du, du kommer att fixa det oavsett hur det går.
  • Vienzi
    Zeitgeist skrev 2010-01-24 01:30:38 följande:
    Jag mår ok, men vet inte än hur det har gått. Jag har mindre graviditetssymtom/biverkningar den här gången, vilket får mig att tro att det inte fungerat den här gången heller- å andra sidan är det såklart dumt att jämföra med hur det kändes förra gången eftersom jag inte blev gravid då heller. Jaja, om en vecka vet jag (om jag nu inte börjar blöda innan dess vill säga), det är bara att försöka tänka på annat tills dess.
    Antar att det är väldigt svårt att låta bli att fundera, särskilt om man har ett tidigare försök att jämföra med... Håller tummarna att det funkat den här gången och att du kan sysselsätta dig så tiden går snabbt till td.
    drömmaromsmått skrev 2010-01-24 09:57:57 följande:
    Never mind.. jag fick tack och lov tag på en apotekskille som kollade upp lagret i skövde och han sa att det fanns en spruta på sjukhusapoteket och jag ska ändå vara inne där vid nio i morgon så jag hänger på dörren när de öppnar =)
    Skönt att det löste sig!

    Dizzi82: Ja. Så är det. Jag tänker också alla möjliga tankar; en del av dem både orättvisa och dumma, ibland tänker jag att det aldrig kommer att hända, att ivferna kommer misslyckas och vi kommer inte bli godkända för adoption, ibland tänker jag att det är klart det kommer att funka, nåt av alla alternativ som finns att få barn på kommer fungera för oss. Ibland kan jag t o m tänka att även om inget lyckas så kommer resten av livet också att bli bra ändå.

    Det går upp och ner helt enkelt och jag har fått hitta sätt att hantera det på som funkar för mig. Det är inte alltid så lätt. För mig är det t ex viktigt att hela processen blir en bisyssla och inte min huvudsakliga sysselsättning. Jag försöker så gott det går att planera in det när det passar in i mitt (vårt) liv, inte att planera livet efter ivf. Inte heller så lätt alltid men jag försöker... Vi har valt att inte berätta för någon (dock var min man tvungen att berätta för sin chef men jag har inte berättat för min eftersom det hittills gått att hålla undersökningar mm på min lediga tid). 

    De flesta tycker nog att det är en jättejobbig process, hela grejen med att inte kunna bestämma själv när man ska ha barn, som "alla andra"... Just därför tycker jag att det är jätteviktigt att ha så kul det bara går under tiden. Träffa kompisar, gå på bio, fika, ha middagar, tv-spelskvällar, shoppa, små helgresor, frisörbesök, massage, bra böcker, nåt intresse att hänge sig åt...

    Det är en svår och jobbig situation men på nåt sätt måste man fixa det för vad är alternativet? Och ibland får man faktiskt vara helt förtvivlad över sin situation också, bara inte för länge...
Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13