• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • dazazz
    Dizzi82 skrev 2010-03-18 11:40:50 följande:
    Tack för svaren. Min sambo vill inte gå på mötet tycker inte att han behöver det, jag vet inte enu om jag ska gå eller inte.
    jag tyckte personligen att mötet var rätt menlöst så om man har långt att köra och måste ta ledigt så kanske man skulle skippa den. en positiv grej är ju att man får lite mer känsla för avdelningen och folket där, det är rätt skönt ju mer "hemmastadd" man blir där, för det är ju minst sagt intimt...
  • Wiley

    Jag tyckte att själva mötet i sig var lite sådär, men såhär i efterhand tycker jag ändå att det var bra att gå på den av den anledningen som dazazz skriver. Man får liksom en känsla för stället, som man i allra värsta fall tvingas hänga på i flera års tid{#lang_emotions_yell}{#lang_emotions_cry}
    För oss var det vårt första "riktiga" besök på IVF och det var rätt skönt att få en kanske något menlös men lugn start.

    Har man långt och köra kan man säga till om att få alla de olika möten efter varandra så att man inte behöver ta sig framochtillbaka. De verkar rätt bra på att kunna lösa det.

    Jaha då är jag igång med sprayandet också...here we go again!
    Pratade med SU och även om jag fick min blödning samma dag som jag började med provera, ska jag ta hela kuren, samtidigt som jag sprayar.

    Är det nån mer som sprayar just nu?

  • Zeitgeist

    Wiley: Japp, här är en till. Tänkte ju att vi skulle följas åt den här gången också- fast den här gången kan vi väl plussa tillsammans också? Det verkar så mycket roligare än de där f*rbannade negativa grav. testen... ; )

  • MaryGBG

    Hej alla!

    Här händer så mycket hela tiden och jag har inte varit inne så mycket denna vårt 5 försök, dock plussade jag i onsdags men är nu så otroligt orolig inför UL som jag fick tidigt den 31 mars, vi har varit här innan men vid UL inget hjärta som picka så, väntan är jobbig.....försöker fokusera på annat men svårt...lite molande till och från i magen gör sitt till oxå.

    Hoppas i alla fall fler förljer med och plussar efter mig.

    Önskar er alla en trevlig helg!

  • Fru O Mamma Kokkonen
    MaryGBG skrev 2010-03-19 10:00:15 följande:
    Hej alla! Här händer så mycket hela tiden och jag har inte varit inne så mycket denna vårt 5 försök, dock plussade jag i onsdags men är nu så otroligt orolig inför UL som jag fick tidigt den 31 mars, vi har varit här innan men vid UL inget hjärta som picka så, väntan är jobbig.....försöker fokusera på annat men svårt...lite molande till och från i magen gör sitt till oxå. Hoppas i alla fall fler förljer med och plussar efter mig. Önskar er alla en trevlig helg!
    Grattis!!! {#lang_emotions_flower} Vad skoj, nu följer vi efter dig o plussandet!!!!
  • Dizzi82

    HÄrliga nyheter tycker tyvärr att det varit dåligt med + på sista tiden. håller tummarna för ALLA kämpar{#lang_emotions_smile}

  • Wiley

    Rimfrost: Va kul...om man nu kan säga så om sprayandet{#lang_emotions_tongue_out} heh heh. Tittade i "listan" men du står inte som sprayare där.
    Vi har prel. ÄP v.15 och ni FET v.14 eller hur? Då plussar{#lang_emotions_plus} vi ungefär samtidigt{#lang_emotions_laughing}{#lang_emotions_gravid} då, så bestämmer vi tycker jag!

    Mary GBG: Gratulerar! Försök och göra massa roliga saker nu som får dig på andra tankar, visserligen lättare sagt än gjort.

  • grådis

    Hej
    Tack ALLA söta för er omtanke, det värmer {#lang_emotions_heart} ni är så himla fina och omtänksamma

    Nu har det gått tre veckor sedan ET, fortfarande ingen mens eller plus i sikte... Pratade med SU idag, hon trodde jag skulle få mens i helgen... annars får jag ringa igen nästa vecka så får de kolla varför det inte kommer nåt.


    Zeitgeist skrev 2010-03-17 23:03:24 följande:
    Wiley, Ellia: Känner igen problemet. För oss ser allt jättefint ut och vi ska ha så bra chanser, men de där guldäggen som stoppas in vill inte stanna kvar. När jag bara körde Pergotime trodde jag att det eventuellt kunde bero på att slemhinnan inte riktigt ville ta sig alla gånger, men det verkar ju uppenbarligen inte fungera nu heller trots att läkarna säger att slemhinnan ser jättefin ut. Skulle vara skönt om man bara kunde få veta varför- om det bara är slumpen eller om det beror på att det trots allt är något fel på våra små cellklumpar.
    Är ju samma här, fiiiin slemhinna, toppen ägg, toppen spermier, av sex uttagna ägg  befruktades sex och det blev fem embryon av toppenkvalite´....
    Men VARFÖR vill det inte ta sig?
    de skrev t om i journalen nåt om : vi sätter inte tillbaka två embryon pga deras  toppenkvalite´och den stora chans  att bägge fortsätter att utvecklas...
    Gaaah varför ska min livmoder vara så sunkig att bo i?

    Dr Nilsson pratade om att vi kanske skulle få ett färskförsök till innan vi provar de frysta. Får se när jag ringer nästa vecka hur det verkar med planering osv.
    annars kanske vi väntar till efter sommaruppehållet...fast tiden rinner ju iväg oxå... nu är man ju ändå inne i skiten och lite luttrad/avtrubbad å man kan liksom lika gärna fortsätta... Jag fyller 40 i sommar...
    Hur gamla är ni?

    Boo skönt att se dig, fortsätt kämpa tjejen och hoppas du snart kan få roligare mål i sikte. Kramis kramis

    Ha en trevlig helg på er

    Och än en gång, STORT TACK för att ni finns, tråkigt att vi alla befiner oss här, men så skönt att ha nån att dela detta med. KRAAAAAAAAAM
  • Sereena

    Hej på er!
    Hoppar in här.

    Vi ska göra vårt första IVF-försök på Sahlgrenska och jag började spraya igår.
    Har preliminärt Äggplock v.15.

    Lycka till allihop.

  • Zeitgeist

    Mary: Grattis! Förstår att det är svårt att tänka på annat, men snart får du förhoppningsvis se det där tickande hjärtat på skärmen :)

    Wiley: Haha, ja, jag vet inte direkt om jag tycker att sprayandet är så kul men... ; ) Om vi skulle plussa samtidigt om några veckor skulle det vara desto roligare :) Har visst glömt att uppdatera i listan, bra att du nämnde det. Känns som att jag mest försöker tänka bort allt som har med ivf att göra den här gången, även om det inte är så lätt när medicinen ibland gör mig yr, illamående och trött... ÄP för dig den här gången alltså?

    Sereena: Säger som vi brukar säga, välkommen hit till tråden där ingen egentligen vill vara :) Hoppas du precis som många andra av oss kommer att känna att diskussionerna här gör allt lite lättare.

    Grådis: Frågar man verkligen damer om deras ålder? ; )  Skämt åsido, jag fyller 30 i år. Jobbigt när mensen inte kommer igång när man för en gångs skull vill att den ska det. Funderar för övrigt en del på varför det inte fungerar för såna som oss- där allt ser bra ut. Har lite svårt för att acceptera att det kanske bara är så. Vet att jag såg något program på tv där de gjorde biopsi innan de satte in ägg (när paret tidigare hade fått många tidigare missfall eller inte alls blivit gravida), det var då flera av äggen som visade sig ha kromosomavvikelser trots att de såg ut att vara guldägg.

    Är det förresten någon som vet hur FSH kan påverka möjligheten att bli gravid? Är inte helt säker på att jag har tagit det testet. Vet att min gynekolog skulle ha tagit det under utredningen, men att det glömdes bort. Vet dock inte om det är ett av de testerna som tas på Sahlgrenska? Vore så tråkigt om det är något sånt som gör att det inte fungerar, samtidigt känner jag att jag inte riktigt har energi längre att bry mig om att försöka leta all information på egen hand. Känner mig lite avtrubbad på nåt sätt.

  • Wiley

    Sereena: Välkommen hit! Hoppas att du inte behöver stanna länge bland oss och att tråden kan ge dig det stödet du behöver så länge du hänger här. Vi har också Äp preliminärt v.15 {#lang_emotions_smile} IVF2. Du, kom ihåg här finns inga dumma frågor om det är nåt du undrar över{#lang_emotions_smile}.

    Rimfrost & Grådis: FSH testet är ett av alla de olika prov de tar på SU innan man börjar på IVF. Såg i min journal, som jag begärt kopior av att de iaf tagit det testet på mig.

    Rimfrost:
    fråga de om du är osäker alternativt be att få ut kopia på din journal så vet du vilka prov som tagits på dig och vad de visade.

    Grrr jag hatar Suprecur{#lang_emotions_yell}!! Är nu på spraydag 3 och biverkningar börjar sakta smyga sig fram, humöret svänger jag gnäller för helt onödiga små saker...{#lang_emotions_frown} Önskar jag bara kunde dra täcket över mig och gömma mig under spray perioden men men, vi ska iväg på semester över påsken, undrar hur det kommer att gå...?

  • heja06

    Boo76: Ja det är du verkligen!! Usch att du åkte på massa extra grejer. fortsätt kämpa. kram

  • bubblan79

    hejsan hej, har idag fått tid till sahlgrenska den 5 maj.. då ska vi dit på infomöte, mannen ska lämna prov och läkarmöte... så spännande att äntligen vara där..

    ni som gått igenom detta, vad händer på infomötet och på läkarmötet?


    (¯`°?.¸ ღMidsommarafton 2008 ღ ¸.?°´¯)
  • Fru Z
    bubblan79 skrev 2010-04-12 09:57:00 följande:
    hejsan hej, har idag fått tid till sahlgrenska den 5 maj.. då ska vi dit på infomöte, mannen ska lämna prov och läkarmöte... så spännande att äntligen vara där..ni som gått igenom detta, vad händer på infomötet och på läkarmötet?
    Vi har flyttat över till följande tråd: www.familjeliv.se/Forum-1-336/m51487232.html Välkommen in!
Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13