• dendär

    Allergitråden

    Hej!

    Jag hakar på här för att sälla mig till de som kanske har lite bättre koll än mig.

    Jag känner mig helt lost. Sonen har sedan introduktionen av modersmjölksersättning och välling haft väldigt mycket problem med magen, sömnen och humöret. Tydliga tecken på allergi eller överkänslighet, tolkade vi det som. I och med hans uppsvullna mage tog vi bort all gluten ur kosten vilket gav positiv reaktion, svullnaden gick ner och sömnen förbättrades. Bingo trodde vi...

    ...tills problemen började komma tillbaka, de nattliga uppvaken blev fler och fler, diarréperioder avlöste perioder av förstoppning. Ungefär där befinner vi oss nu...och jag misstänker att det kan vara så att han inte tål mjölk heller. Därför ska vi nu, fram till läkarbesöket om två veckor, försöka oss på en både gluten- och mjölkfri kost.

    (Eller ska vi det? Kan det ha negativ effekt på proverna?)

    Jag är så förvirrad av trötthet, vad sjutton ska man ge honom för mat?

    Finns det välling som är både gluten- och laktosfri? Eller har någon något bra recept på mättande sådan?

    Gröt?

    Vore så oerhört tacksam om någon ville hjälpa mig på rätt spår!

  • dendär

    Tack Amulett för ditt svar!

    Det som gör att jag anar glutenallergi är den uppsvullna magen som försvann på ett kick när vi slutade med gluten....Men det låter ändå klokt att köra strikt mjölkfritt i två veckor. Hoppas det räcker för att ge tillförlitligt utslag på glutenprovet!?

  • dendär

    Oj, såg inte ditt inlägg, K Kavat.

    Gluten togs bort i samråd med bvc-sköterska och barnläkare.

    Är en riktig rookie på området märker jag när jag läser det du skriver. Ja, då låter sädesslagsallergi troligare då det var en rätt så snabb reakion ~ 1 - 2 v. (Är rätt arg på mig själv för att jag inte dokumenterat allt, såhär i efterhand är det lite halvluddig ang vad som dök upp när och i samband med vad)

    Ok, du menar alltså att det kan röra sig om mjölkprotein-allergi även fast testet inte utvisar något? Finns det annars någon "högre instans" i form av tester göra?

    Hur kom ni fram till att din son är allergisk fast testerna inte visar på det?

    Vi ska härmed börja med strikt mjölkfri kost, men tillåta gluten, dels för att se om det blir någon förändring och dels för att bädda för ett korrekt provresultat. Låter det som en bra idé?

    Sonen är 9 månader och har ätit glutenfritt i ganska precis 3 veckor.

    Tack för att du tar dig tid!

  • dendär

    Du menar med livsmedleshänvisning helt enkelt hjälp med att hitta alternativ till den mat som han reagerar på?

    Pratade med min bvc-sköterska och hon tyckte absolut att vi skulle ge honom enago-välling, så det har vi inhandlat och introducerat. Alltså inte avhållit oss från gluten mer. Vilket jag vid närmre eftertanke tycker är helt galet, om det nu är gluten så kan han ju få fruktansvärda obehag av detta! En bvc-sköterska kanske inte har rätt kunskap på området? Kanske inte skulle lytt hennes råd utan att dubbelkolla med läkare? Nu blev jag väldigt orolig igen.....

    Än har det inte gett något resultat som tur är!

    Vilken kamp du har fört! Vad gör man inte för sina barn liksom...Stackar din lille son, måste ha varit en fruktansvärt tung period! Du ska ha en eloge för att du gör ditt för att hjälpa andra i liknande sits, som mig till exempel!

    När jag ringde och bokade läkartid sades inget om provokation inför testerna. Det sades inget särskilt, kanske har jag missuppfattat det hela och att testerna ska göras vid ett senare tillfälle. Känner mig verkligen inte tagen på allvar.

    Inställningen hos våra vårdgivare, både bvc-sköterskan och läkarna, verkar vara som du skrev, att det är "sååå normalt" {#lang_emotions_yell}

    Inte FAN är det normalt att vakna och vrida sig i kramp på natten, aldrig ha "normal" avföring, STÄNDIG snuva osv.....fan vad jag känner mig nonchalerad! Ursäkta min uppbrusning. Men du vet förmodligen hur frustrerande detta kan kännas.

    Hoppas verkligen nu att glutenet inte skapar kaos. Ska lägga Althéra på minnet och kanske akutköpa det imorn om det skiter sig (bokstavligen;). har kollat runt och hittat några intressanta recept på "välling" man kan blanda till.

    Stackars barn. Jag tycker att sjukvården borde samordna sina riktlinjer för hur man hanterar dessa fall!

Svar på tråden Allergitråden