• Frisören

    Allergitråden

    Hej! Jag hoppar gärna in här om det är ok? (Hej, Blå Myran {#lang_emotions_smile})

    Jag har två atopiker. Min lilla tjej H, har det riktigt tufft och hitintills har vi bara bekräftad äggallergi- luftburen sådan.
    Så vi har anapen mm t henne.
    Hon har fler allergier men vilka vet vi inte än. I dagsläget står hon på en basdiet och vi ska introducera ett födoämne i taget för att få någon klarhet i vilka allergener det kan röra sig om. Hon får Aerius så gott som dagligen. Trist, men iom. basdieten har iaf magen kommit igång.
    Hon är snart 16 mån.
    Hennes symptom är förstoppning, dålig viktkurva, eksem (kraftiga), klåda ff i ögon och nässelutslag.

  • Frisören
    Kavat skrev 2010-02-04 21:13:22 följande:
    Hej och välkommen hit! Skönt att det är bättre på basdiet. Har ni fått göra patchtest/lapptest? För i och med att du skriver att hon har kraftiga eksem så bör det ju visa på ett sådant.
    Hej! Nej, det har vi inte. Prick och RAST är det som gjorts. Ett nytt RAST taget i tisdags.
    Man vet ju inte heller om eksemen beror på allergi så, eller om det bara är så? Hon har haft sina eksem från och till sedan födseln och även under sommaren. För dem går vi på hud och allergierna på ALB:s lung och allergimottagning. Vi har gått dit i 9 månader nu eftersom hon också har svår astma.

    Men jag funtar lite på om hon är kvalsterallergisk. Hon tycks alltid bli mer snuvig i sin säng... klådan är också värst i ögonen nattetid. Kan de vara de vid så späd ålder?

    Sedan undrar jag om någon av er har använt lusmedel på era barn? Det går nämligen löss på Fsk. Jag är helnojjig BLÄ! Men hur som så fick jag, gratis faktiskt dom tycker så synd om oss på apoteket hihi ett naturpreparat mot löss som tydligen ska kväva lössen. Men den kan ju vara allergen fast det är naturligt tänker jag.
    Så om ni har använt- vad har ni använt och hur? Det är inte aktuellt för oss idag, men kan bli...
  • Frisören
    Blå Flygare skrev 2010-02-04 22:45:09 följande:
    Frisören: Löss har vi lyckligtvis klarat oss utan. Visst kan naturliga saker vara allergena. Vad är mer naturligt än mjölk, ägg, jordnötter, pollen, katter... Det brukar ju vara fördelen med apotekets varor att med alla kemikalier så är de i alla fall inte så allergiframkallande
    Hahha, preciiiis{#lang_emotions_wink} Det var det som var lite kul att hon menade på att de inte var allergena efterom de var ett naturläkemedel
  • Frisören

    K Kavat: Tack för ditt svar. Men vi går hos barnallergologerna på Astrid Lindgrens borde inte de kunna göra lapp/patch? Iaf väldigt värt att kolla upp. Tack för dina tankar igen!

  • Frisören
    EL I skrev 2010-02-05 19:52:37 följande:
    jag har smörjt med locobase repair hela tiden jag smörjt med mildison. Mildison 2 ggr/dag och locobase 2 ggr hemma och sen smörjer de minst en gång på dagis.
    ELI: Går ni på någon hudmottagning?
    Har du hört talas om DermaSIlk? Den är nästan magisk! :
    www.medeca.se/ 

    Har ju ingen aning om hur din son ser ut, men det kan vara värt att gå upp ett snäpp med kortison t.ex. men Locoid smöja 2ggr/dag i en vecka vila 2 dagar och sedan smörja 1v. med miniderm.
    Enligt ÖL på hud så ger det bättre effekt om man har en paus på 2 dagar (i följd) så att huden får vila sig lite. Annars blir den lätt "van" vid kortisonet. Men som någon sa så är miniderm väldigt svag (dock kortison) och det är ingen fara att smöjrja med.

    Snutten: Min tjej reagerade kraftigt på pricktestet,  49 på RAST men visade sig vara kraftigt luftburet allergisk (ägg) med risk för Anafylaxi. Så visst behöver RAST inte visa så jätte högt! Min dotter hade aldrig fått i sig ägg (annat än via luften) och de fick sluta efter andra dosen på provokationen. Reaktionen kom redan efter 1:a dosen.
  • Frisören
    EL I skrev 2010-02-05 21:11:03 följande:
    ja men om jag kör med locobase repair, är inte det bra eller?
    Åh förlåt för min trötta gröthjärna{#lang_emotions_wink} Menade såklar Mildison, Locobase är bra har jag hört, men sedan finns det många diskussioner kring detta med Parabener och mineraloljor{#lang_emotions_undecided}
  • Frisören

    Alltså ELI: Jag tycker verkligen att du ska stå på dig om att få komma till hud! Visst ser köldskador liknande ut, men du har ju mer koll!
    Locoid är nog inte så poppis att ha i ansiktet kom jag på, men däremot så kan man badda eller bada i en en lösning dom har på sjukhuset. Minns inte vad det heter men det är lila{#lang_emotions_cool} Det finns också andra mjukgörnade krämer som innehåller karbamid som kan vara mer effektiva.

    Ang. parabener och mineraloljor så finns det teorier (forskning?) som menar att det kan ha bieffekter på hormonbalans mm. Googla på det så hittar du säkert mer info. Jag har lite kort om tid ochkan inte leta åt dig.

    VB är värdbidrag och det kan man i vissa fall få från en fjärdedel till ett helt per dag om man har ett barn (eller flera) som kräver mer omvårdnad eller omsorg än ett "vanligt" barn i samma ålder.

  • Frisören
    Mela78 skrev 2010-02-07 20:53:43 följande:
    De fanns inte inne, de hade bara satt upp lapparna och så var det tomt där de förpackningarna skulle vara. Vet inget om innehållet tyvärr. Hoppas på sojafritt! Det var på Coop Forum jag var.
    Woho, det tjoar jag för!

    3 dagar med vaniljsocker nu och lilla damen är prickig och stopp i magen=( Men enligt dietisten så är det mycket ovanligt att vara allergisk mot vanilj?
    Erfarenherer någon?
  • Frisören
    Miralicia:

    Nej, inte riktigt. Min tjej står på basdiet just nu. De skulle ha kalas på fsk och då skulle alla barnen få mjölk och äggfri vaniljbullar. Så det var lite därför vi valde att testa med just vanilj.
    Tanken är att vi inför ett livsmedel var 4:e dag ungefär. Idag har vi infört banan.

    Fick svaren från senate RAST och plommon, pälsdjur, mjölkprotein samt gluten- alla neg. på svaren. Men vi fortsätter luska genom dieten.
    Hon har även dalat ytterliggare på sin kurva och tappat så mycket som 800g på 2 veckor...

    Skönt att höra att hon inte är den enda isf. Vi ska försöka på nytt om 3v. så man verkligen ser att det är vaniljen och inte en tillfällighet.
  • Frisören

    ELI: Byt läkare! Honom ger jag inte mycket för.
    Men det han säger har en poäng. Din kille kanske liksom mina girls är känslig i huden. Dvs. de reagerar utan att ha en renodlad allergi. Men jag tycker ändå att du ska byta dr till någon du har förtroende för och som inte får dig att känna dig som en hypokondriker. Jag känner precis likadant ibland ska du veta och jag tror tyvärr inte att det är ovanligt.

    Vart bor du?

Svar på tråden Allergitråden