• Kavat

    Allergitråden

    Mama Law skrev 2010-03-04 18:26:23 följande:
    Ja så mycket finns det inte att ta bort längre vi har att välja på potatis, älgkött, nötkött och vatten. Bara att välja och vraka. Wiking har alltid varit aktiv men när vi började med sprutorna så "dämpades" han men nu är han 100 resor värre och elak har han blivit både mot dagiskompisarna, dagispersonalen och mot oss i familjen. Ja vi får se vart det leder iaf. Fick i dag reda på att det ev. ska bli mottagningskök i skolan där wiking ev kommer att gå senare (ja blir i hela kommunen) höll på att flyga i taket. Hur i hela friden tänker dom. Nu får dom maten lagad i skolan och det finns en bra mattant där som jag redan känner sen den tid wiking gick på dagis här i kommunen och hon är inkörd på vad wiking tål och inte tål (får ju uppdatera naturligtvis). Vet inte hur jag ska göra det är ju trots allt 1½ år kvar tills han börjar, men känner redan nu panik om det blir så.. många frågor som hur säker är maten, kontakten mellan mig och de som lagar maten osv, osv..... bläää vill inte!
    Jag tänkte i och för sig mer på saker i medicinerna, typ sorbitol t.ex som finns i mycket..
    Trist att han inte mår bra. Men elak kan man ju också bli som "reaktion". Försöker bara intala dig att det inte alls behöver vara något. Samtidigt så är det väl bra att utreda så att man kan få rätt hjälp. Bara det inte sätts "stämplar" som inte stämmer. {#lang_emotions_undecided}
  • Kavat
    Mama Law skrev 2010-03-04 18:33:35 följande:
    Ja det är ju de där stämplarna som skrämmer mig. Vi har tyvärr barn med såna stämplar i släkten (de stämmer), det är ju det att personalen på dagis påtalar det mer och mer och det är det jobbigaste.
    Men vad säger hans läkare? Alltså biverkningar av mediciner osv borde väl också räknas in?
    Angående dagispersonal, får de en förklaring från läkare så måste de ju acceptera den. Alltså om en läkare säger att de är biverkningar på någon medicin som han måste ta så får de ju acceptera att det är så och göra det bästa? Oavsett orsak kanske dagis behöver mer personal för att klara av situationen och då måste de väl ha läkare/diagnos osv bakom sig. Fast då måste man väl inte ha just en diagnos, för att få extrahjälp alltså?
  • Kavat
    Mama Law skrev 2010-03-04 18:41:06 följande:
    Hans läkare säger att " eftersom han ätit medicinerna så länge så borde han inte får några biverkningar nu". Men flera av hans mediciner kan ge såna biverkningar.
    Tänkte skrivit, det är bara att stå på sig. Men jag vet att det inte är så bara... Men ge inte upp! Du känner ju honom bäst och tror du något så kräv att få byta mediciner - om det går - finns några att byta till. Då kanske man märker skillnad, inte säkert det blir till det bättre, men några symptom kanske tillkommer medans andra symptom kanske försvinner? KRAM! Jag tror på dig!
  • Kavat
    EL I skrev 2010-03-04 18:25:54 följande:
    hihi ok, jag SKA verkligen göra det!! Det är ingen idé att göra ett prick eller RAST på ett så stort barn med så sena reaktioner eller?
    Troligtvis inte.
  • Kavat
    Mama Law skrev 2010-03-04 18:52:46 följande:
    Tack för kramen det betyder mycket och grattis till liten i magen. har ju helt missat det då jag inte varit här på länge!
    Mama Law skrev 2010-03-04 18:51:35 följande:
    Ska kämpa allt jag kan för att wiking ska bli bättre ingen och framförallt inte han mår ju bra som det är nu. Trots att eksemen är bättre så mår han inte bra i själen och det gör mig lessen.
    Jo, man gör ju allt i sin makt för att de ska få må bra.

    Tack!
    Ja, det ska också bli intressant att se hur det blir med allergier och liknande på 3:an. Skitsvårt. Funderar på att ta bort ägg inför födseln (bådas första och största allergi). Blå Myran åt ju inte mjölk när hon var gravid med sonen och hennes lille blev ju inte mjölkallergisk. Däremot blev han det mot fisk. Så hm, man kanske bara byter ut mot något annat. Bättre att alla är allergiska mot samma saker.
  • Kavat
    EL I skrev 2010-03-04 19:14:04 följande:
    kavat: jag har också missat att du ska ha bebis!! grattis hoppas den lille slipper allergier när den väl kommer till världen. när är det planerat?
    Tack! I slutet på juli trodde vi, men rul visade 2 aug, så vi får väl se. De kommer ju när de vill ändå.
  • Kavat
    2små2stora skrev 2010-03-04 19:28:33 följande:
    Vi använde Holles 3 kornsgröt till J serverade den med havredryck. Kavat håller med dig om att det kanske är bäst med samma allergier. Men jag fick höra att om man äter probiotika under graviditeten och Omega 3 och barnet sedan fick magdroppar från dag 1 så minskar man risken för allergier. Så jag knaprar bifiform och omega 3 för fullt nu
    Jag hoppas ju på att i och med att jag mår så bättre sen glutenintoleransen uppdagades och äter rätt samt diverse b-vitaminer och omega3 så blir det nog aldrig så illa som med lilleman. Men, men,
    Borde köpa sempers magdroppar till mig själv och barnen, jag tålde tydligen inte de som Angel tipsade om. Men får aldrig tummen ur.
    Föresten du kanske vet? Verums youghurt har ju bakterier... "De patenterade bakterierna Lactococcus lactis L1A och Lactobacillus rhamnosus LB21 som finns i Verum Hälsofil, Verum Hälsoyoghurt och Verum Drickyoghurt uppfyller de krav som ställs på bra probiotika." www.verum.se/ve/godabakterier.asp

    Funkar det lika bra? För den äter jag ju.

    Det trista är att jag undrar hur dottern hade varit om vi kom på henne allergier tidigare. Hon har minst lika mycket handikapp i sina allergier nu när vi fått ta bort konserveringsämne och de flesta frukter.

    Fast nu sprang lilleman omkring här en stund nakenfis och skojbrade med syrran på golvet. Direkt ser han ut som världens eksembomb på rumpa och ben. Då är vi ändå extremt noggranna med det i vete/havreväg som finns här (ägg har inte funnits i huset på 2 år) även om det så klart tappas musli och annat från dottern ibland..
  • Kavat
    EL I skrev 2010-03-08 18:14:41 följande:
    Nu har jag varit i kontakt med Linköping för patchtest men de tyckte inga av mina barn var "berättigade" till detta patchtest... så nu får vi väl ha det som vi har det och se om det går över... Stora pojken trodde de ev att det var en motorikstörning i tarmen...han har nu bajsat i kalsongerna varje dag i 5dagar... hmm jätteskoj när han är 3.5 år, både för honom och för oss - NOT! Lillkillen mår ju faktiskt bättre. Han är lite gladare och hans kinder är lite bättre. Hoppas på det bästa. Vi kör på med mjölk-och sojafritt så får vi se. Ska provocera i sommar igen.
    VA!? Nu blir jag arg!
    Vaddå för bra? Gör ett själv och se vad du får för resultat och fota! Så har du lite bevis, om det visar något.
    Men blir så ledsen att höra att de inte ville ta emot er. Jag hade krävt att få komma och inte gett mig.
  • Kavat
    EL I skrev 2010-03-08 18:41:32 följande:
    Jag mailade dem då jag jobbar massor av nätter nu och inte har möjlighet att ringa på telefontiden så jag har inte pratat med dem personligen, ska väl kanske försöka göra det nästa vecka när jag inte jobbar. Detta var en del av svaret jag fick: "På Allergicentrum, US genomför vi pacthtester. Dessa tester är dock lite svåra att tolka. Det svar det ger är möjligen vilket födoämne det kan röra sig om man nu funderar på att ta bort någonting. Ej heller säger den speciellt mycket om det är allergi eller annan form av överkänslighet.   När det gäller dina barn nedan tror jag det handlar mera om att testa vissa saker."
    Jag tolkar det som precis det ni vill ha svar på!

    Alltså, ni kommer inte få reda på om det är sojasläktingarna som spökar, då de bara brukar sätta soja, utan det måste ni testa fram.

    Men däremot kan ni få stora ledtrådar om han reagerar på havre, vete osv. Och för att veta helt säkert om det är det som testet visar så måste man ju utesluta också och ev. provocera. Testet ger ju inget absolut svar, men ger bra ledtrådar om vad det kan vara.
     Om det nu inte visar något alls så måste ni ju själva ta bort ändå och provocera, om ni ska komma fram till vad det är.

    Sen om man är allergisk eller överkänslig, spelar det någon roll egentligen? Mår man dåligt av det i någon form, är det väl bättre att undvika så man får må bra, vara glad, nöjd, sova och slippa diarréer?!
  • Kavat
    Prince or Princess skrev 2010-03-08 20:06:44 följande:
    AARGH!!!! Maken var hos läkaren med dottern idag i ett annat ärende, så började de diskutera allergier: Enligt henne (allergiläkare var hon tydligen) kan man inte vara allergisk mot sojalecitin Man ska ge livsmedel som de reagerar på , men inte dagligen, för "alla" barn reagerar på saker. sen tyckte hon epipen var helt onödigt när vi ska åka till usa (jag tänker på tex planet, instängd flera timmar, dottern kanske hittar en jordnöt o stoppar i sig, och vi vet inte om hon tål, men kanske inte gör det och svullnar igen, tex) Men hon menade på det att eftersom pricktest/blodprov inte ger utslag (har bara testat de vanligaste livsmedlen, och inte nötter vad jag kan komma ihåg) så kan man inte få en typ 1-reaktion. Stämmer detta? Oavsett vilket så har vi inte testat varenda livsmedel i hela världen, så vi kan ju inte veta om det är nåt mer hon inte tål som hon kanske reagerar så på. Tycker ni jag överdriver när jag vill ha med en EpiPen? Hon har flera sidor med grejer hon inte tål! blir så himla förbannad p åmaken också, står på läkarens sida och tycker hon är "gud" typ. och att vi ska lyssna på dessa idiotråd. han har med egna ögon sett att hon reagerar på sojalecitin, vilket han själv sa nu, men försöker ändå övertyga mig om att det var nåt annat i som hon reagerade på. Och det vet jag att det inte var, men eftersom det var ett tag sen kommer han inte ihåg turerna kring det hela, vilket jag definitivt gör!!! sen är jag väldigt nyfiken på detta med att om man inte visar på proverna att man då inte kan få en anafylaktisk reaktion? allstå på de livsmedel man testat.
    Även Miralicias dotter reagerar på sojalectin. Så helt ovanligt är det inte i denna tråden i alla fall.
    Sen allergi eller överkänslig...? Får man en allergisk reaktion och mår dåligt mot något så är det väl skit samma vad läkaren kallas det, bara man får på papper att de inte ska äta det. Men blir arg och ledsen när inte läkaren verkar lita på patienten/föräldrarna...
Svar på tråden Allergitråden