• EL I

    Allergitråden

    Någon här som haft ett väldigt rossligt barn? Min son har varit rosslig sedan födseln då han först ammade i 3 v och sedan fick "vanlig" ersättning fram till 2 månader då han fick nutra...vi har sedan dess provocerat 4-5 gånger varav den sista när han var ca 11 månader.

    Jag har frågat om rosslet på bvc men ingen kan säga något om det. Jag tycker att om det "bara" var trånga luftrör så borde det gått över nu när han är 13 månader?! Å andra sidan om det vore allergi så vet jag inte vad som kan ställa till det eftersom han haft det ända sedan han var nyfödd...
    Läkaren på barn trodde när han var 2 månader att det berodde på att han var allergisk mot mjölk o kräktes så mkt (kaskadkräktes tills han var ca 4-5 månader då det gick över efter vi gett nutra så pass länge) och sedan aspirerade ner det i lungorna, men nu har han inte kräkts nåt sedan han var 8-9 månader.
    Några idéer??

    Rosslet blir MKT sämre när han äter och dricker men ingen nämnvärd försämring t ex vid förkylning utan det är ett konstant tillstånd om man säger så.
    Någon som känner igen detta?

  • EL I

    NU tjatar o gnatar jag om min son igen
    men i går upptäckte jag att han har blivit sådär torr o röd på båda händerna också på halva handen ungefär...hmm märkligt!
    Då kan det ju verkligen inte bero på ägg eller??

  • EL I

    Måste fråga ni som haft barn med allergi, innan ni förstått vad det varit har de varit gnälliga HELA tiden då eller har det funnits tillfällen då de varit nöjda??
    Min son är missnöjd HELA tiden när vi är själva, när vi  åker bil, vagn osv men är som en solstråle när det är andra barn runtomkring. Känns som om ingen tror mig när jga säger att han är en missnöjd kille haha
    Eller är det bara så han är? känns konstigt att han kan vara nöjd när han är "upptagen" om han t ex har ont, det kliar etc. Då tycker maan han borde vara sån jämt!?

    Det är ju 3 saker som jag fortfarande funderar på.
    1. hans eksem som nu även kommit på händerna trots uteslutning av ägg.
    2. hans rossel
    3. hans missnöjdhet stora delar av dagarna.

    Kanske bara "sån han är" o att jag ska sluta fundera på om det kan vara nåt han inte tål. Eller kan det vara nåt som inte stämmer.

  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-17 10:38:13 följande:
    Min son var sådär. När han blev underhållen så var han glad och nöjd, men aldrig annars. Visst kunde han vara missnöjd någon gång, men jag tror han var glad och nöjd de flesta gångerna vi var hemifrån, på öppna förkolan, fikade osv. Eller också var det för att han alltid fick mat då och var nöjd en stund. Vet att BVC aldrig såg honom så missnöjd i alla fall... Eksemen på händerna... Det är inte så att han kommit i kontakt med ägg ändå? Min lille reagerar ju om han tar i ett ägg. Eller att någon tagit i honom med ägg på fingrarna eller han har haft någon leksak som han tidigare spytt ägg på. Ja, alltså på något sätt kommit i kontakt med det? Är han fortfarande lika missnöjd trots äggfritt  och har eksemen kvar efter äggfritt i 2 veckor (4 om du ammar) så skulle jag ju gissa på att det är något ytterligare. Vete, havre?
    Nä alltså vi har inte haft något ägg här förutom att han fick tag i en pizzabit i går men jag har svårt att tro att det var ägg i den?!
    I övrigt har jag inte ens använt ägg hemma denna 1½ vecka. Skulle väl vara om han fick nåt ägg på sig från marängerna de fick på dagis (han fick inget men andra barn fick) men det var ju i torsdags...hmm

    Han är fortfarande missnöjd o sover till o från dåligt på nätterna typ 5 av 7 nätter är dåliga. Han äter bara vanlig mat (ammar inte) så han har nu varit äggfri i 1½ vecka som sagt. Eksemen på kinderna är ju mkt bättre men långt i från borta. Smörjer med mildison 2 ggr/dag o locobase repair minst 3-4 ggr/dag.

    Kanske ska testa det där att gnugga ett kokt ägg mot armen på honom?? så jag ser om det blir kontakteksem?!
  • EL I
    Miralicia skrev 2010-01-17 10:53:32 följande:
    Det förekommer att vissa pizzerior använder ägg som bindmedel i degen. typ 1-2 ägg på en väldigt stor sats med pizzadeg, så att mängden ägg som blir i varje pizza blir väldigt liten, men kan ändå vara fullt tillräcklig för att reagera på
    aha ok, hade jag ingen aning om! Kanske är det då?!
    För han fick bara tag i en kant så han fick inte i sig någon ost eller så, så han blev inte dålig i magen i alla fall!

    vart bör man "gnugga" ägg någonstans för att testa? Är underarmen bäst eller spelar det absolut ingen roll?
  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-17 11:01:28 följande:
    Underarmen är känslig och tunn hud på så det är ett bra ställe. Se bara till så att han inte slickar i sig. Det var en tjej för ett tag sedan som satte mjölk i mungipan men barnet slicka det i sig, så det blev inte så bra resultat.
    ok bara äggvitan?!
  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-17 11:10:49 följande:
    De säger att det är äggvitan man inte brukar tåla.. Men spelar nog ingen roll om det är lite gula på.
    hihi nä det är klart.

    bör jag hålla honom ifrån att t ex bada på 1-2 dygn nu eller hur länge kan man tänka sig att reaktionen tar? Kan man tvätta av det efter ett tag om edt blir lite "klet" o det ändå inte förstör testet eller hur funkar det?
    hmm konstiga frågor jag vet men jag har aldrig varit med om detta förut
  • EL I
    Kavat skrev 2010-01-17 11:26:19 följande:
    Det brukar visa oftare på ägg än på mjölk på rast/pricktest skulle det stå.
    ja för min son visar inte nåt på varken rast eller pricktest på mjölk fast han är KLARA reaktioner när man provocerar.

    Ok nu har jag i alla fall gnuggat ett kokt ägg mot hans underarm så får vi se om det visar nåt.

    TACK så jjättemkt för all hjälp.
    Kanske ställer många o upprepade frågor men jag känner mig så förvirrad. jag känner på mig att det är nåt som inte stämmer med honom men det känns inte som om man får nåt gehör direkt t o m min man "misstror" mig, men det är NÅT som inte är som det ska när han har eksem som inte går bort samt att han är mer eller mindre missnöjd hemma o ska bli buren o "ha sig"...därför vill jag i alla fall utesluta att det inte är nån allergi...
  • EL I
    JPL skrev 2010-01-17 17:54:47 följande:
    Min äldste är sk high need också så det är "sån han är", dvs han var gnällig hela tiden om man inte underhöll honom. Därför missade vi hans allergier i över tre år (han hade inga eksem). De andra två har bara varit gnälliga på kvällarna och sovit dåligt. Vad det gäller gnällighet, alla har andra symtom också.
    ja men det är ju det som är så svårt att veta. En del bara är ju "såna" (=gnälliga, behov av uppmärksamhet, extrem närhet mm) medan för andra är det ett bevis på att nåt är fel.
    Jag upplever vår son som väldigt GLAD i det stora hela men SÅÅÅÅÅ gnällig när det gäller att vara i famnen och att åka bil/vagn etc.

    Har testat att gnugga ägg på hans underarm nu som inte visar nåt (misstänkte att det inte skulle göra det heller) så ikväll fick han faktiskt pannkakor så får vi se...

    Tycker detta är så fruktansvärt svårt. känns som om de flesta säger "så har min också" eller "så är min med" när jag nämner nåt "symtom" så det känns som om jag inbillar mig eller är "fånig" men det känns som om det är NÅT som besvärar honom, frågan är bara vad?! Kanske är nåt helt annat än allergi..
  • EL I
    JPL skrev 2010-01-17 18:41:44 följande:
    det kanske bara är så han är eller något annat än allergi men jag önskar verkligen att jag hade testat mjölk- och äggfritt mycket tidigare. det finns mycket att vinna. är det inte det så är det ju bara att börja igen. mina visar inget på pricktest, och har aldrig gjort blodprov, men de är klart allergiska ändå.
    vi har väl testat det vanligaste nu mjölk, soja och ägg. De två förstnämnda är han helt klart allergisk mot trots negativa test, men ägg verkar han tåla.
    Så nu tror jag kanske att man få lägga ner det och acceptera att det är sån han är? Eller vad säger ni?
    Andra saker är ju rätt ovanligt trots allt.

    Det kanske bara är att acceptera det som det är just nu o sen så får man väl se om det dyker upp något mer som gör att man kan misstänka någon annan allergi eller nåt annat.
    det som är är ju utslagen (som ju kan vara atopiska eksem) samt hans "gnäll" som säkert är hans personlighet.
Svar på tråden Allergitråden