Inlägg från: EgonochKnut |Visa alla inlägg
  • EgonochKnut

    Novembermammorna 2006!

    Hej i tråden
    (tack sandvargen för länken). Tycker att det är så roligt att läsa om er, men jag tar mig sällan tid att skriva något själv. Är hemma och Vabbar för andra veckan i rad och det tär på mitt tålamod som höggravid (mindre än tre veckor kvar nu). Dessutom passade sambon på att vara sjuk över helgen så att jag inte fick vila då heller... Suck!

    Nu verkar de i alla fall så pass friska så att jag kan skicka dem till dagis imorgon, men när jag ringde dit idag för att säga att de inte kommer idag, så fick jag reda på att nu har magsjukan kommit till dagis. Massor av barn hemma... suck! Jag hatar magsjuka! Är inte så sugen på att ha det med den här magen heller! Älskar den här sjukdoms-årstiden. Det är verkligen så man undrar om man tagit sig vatten över huvud med ett tredje barn?

    Annars är vi i billetar svängen just nu. Blev en helomvändning när vi fick reda på att det inte går att koppla ur airbagen på Opel Vectran som vi har. 3 barn i baksätet känns lite optimistiskt (i alla fall när de är små). Så nu letar vi större. Vad har ni för bilar? Någon som vill rekommendera en bil?


    Ebba 0503, Gustav 0611, Bebis 1002
  • EgonochKnut

    Nu har våran familj utökats med en till liten familjemedlem.
    I fredags kom Ebba och Gustavs lillebror ut till den stora världen med planerat snitt.
    Han vägde 4515g och var 52cm lång.

    Ebba älskar sin lillebror över allt annat och har nu somnat med honom sovandes i knät! Så sött! Det verkar som han har en otroligt lugnande effekt på henne som annars har rätt svårt att komma ner i varv.

    Gustav är så stor (tycker han!), sov hela natten utan blöja (en miss från vår sida, men det gick bra) och klädde på sig aldeles själv imorse. Han påpekar ofta att han är storebror nu! Ingen liten kille längre...


    Ebba 0503, Gustav 0611, "lillebror" 100212
  • EgonochKnut

    Tack alla!


    LadyBirden skrev 2010-02-17 18:00:55 följande:
    Så var det återigen magsjuka på dagis!Muntrade upp William med ett besök på hans fars jobb så han har fått "köra" pappas grävmaskin och åka några vändor med dumpern...gissa om han vart glad Nu blir det muffinsbak hallon och philadephiaost fyllda - smarrigt! 
    Jobbigt för dig att ha William hemma... Jag hade barnen hemma de 4 sista veckorna (två veckor var de sjuka och sen gick det magsjuka på dagis) och höll på att gå under av trötthet och brist på tålamod. Fick mycket hjälp av min svärmor, men man ville ju inte ha henne boende hos oss hela tiden, så det var bara att bita ihop... Får väl kanske hoppas att du kan få lite tidigare så att det snart är slut på graviditeten. Kan rekommendera det som kommer efter... är så mysigt med bebisar...

    Någon som har något tips på trotsig, avundsjuk, uppmärksamhetskrävande 3-åring!
    Gustav tycker nog att det här med lillebror inte var så kul! Han visar egentligen inga tecken på avundsjuka, men antalet konflikter har helt klart ökat sen lillebror kom, så jag antar att det är en kombination av att han får mindre uppmärksamhet och 3-års trots. Får han inte den uppmärksamhet som han vill ha så händer det direkt något vansinnes upptåg. Saker som han mycket väl vet att han inte får. I hans fall är det verkligen så att han hellre får negativ uppmärksamhet än inget alls. Svårt att bryta den onda cirkeln...

    Ursäkta att jag babblar på, men tips tas tacksamt emot av er som har jämngamla 3-åringar
  • EgonochKnut
    LadyBirden skrev 2010-03-23 16:15:13 följande:
    Hej!Nu har äntligen bebis behagat vilja ut. Han kom tidigt i lördags morse och vi kom hem igår vilket var härligt. Så skönt att vara hemma. Allt gick bra och tog bara 6 tim från 1:a värken, var 1½ timme inne på förlossningen. AnnamedAochJ - Vi ska köpa en tvåhjulig cykel nu till våren och ha stödhjul. Inte kan han ha en trehjuling tycker jag, dom är ju så små så han får ju inte plats. Så jag "trotsar" nog rekommendationerna...syrran har haft vanlig cykel till hennes stora från dryga tre så jag tror det funkar fint. En sån liten med tjocka däck om du förstår vilken jag menar.
    Grattis! Visst är det så mycket härligare att ha dem utanför kroppen?
    Victor är ett fint namn. Har vi varit inne på till båda våra pojkar, får se om minstingen får det i andra namn...

    Ser att ni pratar cykel. Gustav har cyklat på sin 2 hjuling redan förra sommaren. En billig från Coop (som nu tyvärr har gått sönder, får se om jag lyckas laga den...). Om jag inte klarar att få ihop den blir det en dyrare 16" cykel till honom, för jag köper inte en till 12" cykel som han kan ha ett år.  
  • EgonochKnut
    Sandvargen skrev 2010-03-26 18:17:43 följande:
    Fick nyss ett sms från våra vänner som också väntar barn och är i v. 24. Vattnet hade gått alldeles nyligen vilket inte känns särskilt kul att höra. A har varit inlagd på sjukhuset i Umeå sedan en vecka tillbaka pga hon fick kraftiga värkar som inte ville ge sig. Idag skulle hon få träffa sin tvååriga son för första gången på en vecka och så går vattnet... Ingen drömsituation direkt och v. 24 känns lite väl tidigt även om de lyckas bra med många så små. Själv börjar jag få ont i händer och armar, framförallt höger. Känns så där, klarade knappt av att lyfta täcket när jag skulle bädda idag... Vet inte riktigt vad det är som spökar när jag läser om karpaltunnel tycker jag inte det stämmer med mina besvär. Sen undrar jag om någon av er har erfarenhet av delade magmuskler, när jag sätter mig upp från att varit tillbaka lutad så blir magen toppig kan det var musklerna som spöker eller har ni några andra teorier?

    Oj oj oj, V24 känns som alldeles för tidigt för att föda barn. Hoppas att det går bra för dina vänner.


    Jag hade också ont i händerna när jag var gravid en period. Var till sjukgymnasten och han sa att det var kapraltunnel. Han tipsade om att sätta sårtejp (sådan där tunn vit) på baksidan av handen när jag gick och la mig, så att jag inte böjde in handen när jag sov (för då stramar det). Jag gjorde det i någon vecka eller så och sen blev det bättre för mig.

    Att magen blir toppig beror på att magmusklerna delat sig. Hände för mig vid första graviditeten (och alla efteråt), och jag tror inte att de växer ihop igen tyvärr. När man tränar sen efter förlossning så får man de att lägga sig bredvid varandra, men som sagt jag tror inte att de kan växa ihop igen.

  • EgonochKnut
    Sandvargen skrev 2010-05-26 13:22:14 följande:
    Tack för alla grattis! Hilda föddes 01.14 den 21 maj hon vägde då 3500 g och var 50,5 cm lång. Vi kunde inte ha fått en bättre present på vår 5-åriga bröllopsdag.  Vi ringde in BM som konstaterade att jag var helt öppen och på några krystvärkar så låg en helt perfekt liten tjej på min mage. Vi försöker vänja oss vid livet med ett litet spädbarn igen, sömn är det svårt att hinna med men jag/vi försöker sno åt oss lite sovstunder här och där. Storebror är stolt och vill mest sitta och hålla i bebisen hela tiden och visar stolt upp henne för alla han träffar på. Nu ska jag och Hilda promenera iväg och hämta storebror på förskolan.
    Stort grattis Sandvargen!
    Va skönt att det gick så pass bra med förlossningen! Försök att njuta lite med bebisen nu, för det går så extremt fort. Kan inte fatta att min snart är 4 månader... tyckte han föddes nyss!
    Ebba 0503, Gustav 0611, Theodor 100212
Svar på tråden Novembermammorna 2006!