• Emmel

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    Först: beklagar din situation.

    Sedan: reglerna är satta av andra än handläggarna på FK. OM en person med dina problem nekas sjukpenning så har du antingen ett medicinskt underlag som är dåligt eller så är du sjukskriven mer än vad socialtstyrelsens beslutsstöd motiverar. Beslutsstödet är handläggarna SKYLDIGA att följa eller FRÅGA läkaren varför personen är sjukskriven "för länge"/i "för hög omfattning" etc.

    Och... det är ALDRIG försäkringsläkarens "fel" att du får avslag. Beslutet ligger alltid på handläggaren, försäkringsläkaren är rådgivare och "förklarar" medicinska termer. Men... det är klart att handläggaren ofta följer försäkringsläkarens rekomendationer.

    Jag tror inte att mediabevakning i ditt ärende påverkar att du kommer att få rätt... Regler är regler, tyvärr.

    Hoppas allt ordnar sig!

  • Emmel
    Emmel skrev 2010-01-05 17:08:04 följande:
    Först: beklagar din situation.Sedan: reglerna är satta av andra än handläggarna på FK. OM en person med dina problem nekas sjukpenning så har du antingen ett medicinskt underlag som är dåligt eller så är du sjukskriven mer än vad socialtstyrelsens beslutsstöd motiverar. Beslutsstödet är handläggarna SKYLDIGA att följa eller FRÅGA läkaren varför personen är sjukskriven "för länge"/i "för hög omfattning" etc.Och... det är ALDRIG försäkringsläkarens "fel" att du får avslag. Beslutet ligger alltid på handläggaren, försäkringsläkaren är rådgivare och "förklarar" medicinska termer. Men... det är klart att handläggaren ofta följer försäkringsläkarens rekomendationer.Jag tror inte att mediabevakning i ditt ärende påverkar att du kommer att få rätt... Regler är regler, tyvärr. Hoppas allt ordnar sig!
    Tillägg: självklart ska du begära omprövning och evenuellt överklaga om omprövningen inte går igenom.
  • Emmel
    qwerty66 skrev 2010-01-05 17:12:33 följande:
    jag tror förstått att om läkaren beskriver symptomen tydligare... precis hur det går  och vad som påverkas så ökas chanserna till att bedömmningen blir mer korrekt.Det går inte att generalisera ..
    Precis! Att skriva "brytet ben" påverkar arbetsförmågan olika om man är kontorsråtta eller lagerarbetare.
  • Emmel
    vintjej skrev 2010-01-05 17:16:01 följande:
    Förresten TS, jag tycker du ska gå till en tidning eller edia med din historia. Politiskt sprängstoff som detta är, så har du allt att vinna på att få ditt fall känt.
    Jag är överygad att mediabevakning inte gör att TS får rätt i sitt ärende. Men det är jag det. Jag skulle i alla fall inte ändra mitt beslut på grund av mediabevakning om jag var hadnläggare.

    Däremot tror jag på att begära omprövning.
  • Emmel
    qwerty66 skrev 2010-01-05 17:15:35 följande:
    skrev något sådant oxå i ett inlägg före :) det är ett bra exempel som förtydligar :)
    Ja... Det som är problemet får många är att de inte förstår skillnaden mellan att läkaren sjukskriver för "sjukdom" medan handläggare på FK beviljar sjukpenning på "arbetsförmåga". Och det är en stor skillnad.
  • Emmel
    Cremo skrev 2010-01-05 17:24:36 följande:
    Jag har också bråkat mycket med FK genom åren. Hoppa över kundtjänst och handläggare på lokal nivå. Vänd dig till högre instans direkt. Maila huvudkontoret och be dem fixa så du kommer i kontakt med sjukskrivningsansvariga enheten. Ge dig inte även om du hamnar hos en eller annan surf*tta. (ursäkta uttrycket)Jag beklagar verkligen allt du gått igenom och det du nu genomlider. Håller tummarna för dig!!
    Det ska räcka med att ringa kundtjänst och be att få bli uppringd av handläggaren (om det var det du menar med sjukskrivningsansvariga enheten). Men handläggaren kan inte ändra beslutet om det är fattat (det kan ju vara så att TS "endast" blivit kommunicerad om avslag och därmed har två veckor på sig att inkomma med synpunkter etc.).
  • Emmel
    Lee76 skrev 2010-01-05 18:11:37 följande:
    Stackars dig! Hela din historia är hemsk. Dessutom behöva vara stark för att bråka med FK är inget man ska behöva. Tyvärr är du inte den första och inte heller den sista som blir utsatt för detta vansinniga handläggande! Jag blir så arg när någon som aldrig sett patienten kan ta ett beslut som de kan stå fast vid och tycka att de har gjort rätt. Hade jag varit läkare hos FK hade jag aldrig kunnat sova gott om natten.Hoppas att  din situation blir bättre och att du kan ägna din tid med din familj. Tänker på er.
    Det är INTE läkaren som fattar beslut. Det är handläggaren. Handläggaren får inte ens fråga FK läkaren om rätt till sjukpenning föreligger. Frågorna ska handla om om det är styrkt att personen har den sjukdomen/åkomman som beskrivs på läkarintyget samt om arbetsförmågan är nedsatt i arbetet som... (vad man nu har för yrke) eller till ett vanligt förekommande arbete på arbetsmarknaden (om man är arbetslös). Man kan ALDRIG skylla på läkaren för att man fått ett avslag. Dock är det så att handläggarna oftast inte är medicinskt kunniga och ofta "lyssnar" på förtroendeläkarens tolkning.
  • Emmel

    Ärligt talat TS så tror jag att det i det försäkringsmedicinska beslutsstödet står att en person som går på samma behandling som du genomgår kan arbeta deltid.

    Har du fått beslutet eller "bara" kommunicerats om att ett avslagsbeslut eventuellt ska fattas?

    Oavsett: be din läkare skriva UTFÖRLIGT hur detta påverkar dig, hur trött du är, vad det gör med din arbetsförmåga, koncentrationsförmåga etc. etc. och sänd det till handläggaren under kommuniceringstiden eller till omprövning om beslut är fattat.

  • Emmel

    TS: står det "bara" om din behandling i dina medicinska underlag? Står det något om din syn, balans etc. d v s hur din sjukdom påverkar dig? I annat fall - se till att det skrivs ner också. Inte bara behandlingsåkommor utan också åkommor av själva sjukdomen.

  • Emmel
    maddan86 skrev 2010-01-05 21:19:54 följande:
    har inte läst hela tråden.. MEN FÖR I HELVETE DETTA ÄR JU HELT JÄKLA SJUUKT!!! SERIÖST GÅ TILL TIDNINGARNA!!!! VAD ÄR DET FÖR GALEN MÄNNISKA UTAN MEDLIDANDE SOM SITTER PÅ FK?? åhh jag blir så arg att man vill krypa ur skinnet. MEN DU EN SAK SKA DU VETA DU KLARAR DETTA!!!! GE INTE UPP!!!! vill ge dig världens största styrkekram du klarar detta de ska inte få vinna!! KRAM
    Läs tråden så kanske du får lite insyn i vaför den, enligt dig, galna människan utan medlidande på FK kan besluta en sådan här sak...
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!