Inlägg från: vintjej |Visa alla inlägg
  • vintjej

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    TS, fruktansvärd situation. Kan inte ens föreställa mig hur du mår.
    Men jag tänker på den där advokaten som bara tar försäkringskassemål. Han kanske kan hjälpa dig? Minns tyvärr inte vad han heter.

  • vintjej

    Förresten TS, jag tycker du ska gå till en tidning eller edia med din historia. Politiskt sprängstoff som detta är, så har du allt att vinna på att få ditt fall känt.

  • vintjej
    Emmel skrev 2010-01-05 17:17:59 följande:
    Jag är överygad att mediabevakning inte gör att TS får rätt i sitt ärende. Men det är jag det. Jag skulle i alla fall inte ändra mitt beslut på grund av mediabevakning om jag var hadnläggare. Däremot tror jag på att begära omprövning.
    Självklart tror jag inte att TS kan hoppa över byråkratin och överklaga. Men medias uppmärksamhet kan bilda opinion. Det finns tidigare fall där läkare reagerat på försäkringskassans beslut och de har därmed kunnat hjälpa den drabbade. För det handlas som sagt väldigt mycket om att läkaren ska skriva ett bra intyg.
  • vintjej
    Miss Guild skrev 2010-01-06 10:26:28 följande:
    ...sverige är kallt och hårt idag...var tog empatin och omvårdnaden vägen?! Det är värre än i U.S.A .
    Ibland undrar jag om det är den bakomliggande agendan. Urholka försäkringssystemet (ja, för det är försäkring, inte bidrag!) så mycket att folk slutar lita på det. De som har råd kommer då att söka sig till privata försärkingar. Sedan gör man en jättereform och bestämer att sstatligt sjukförsäkringssystem inte behövs längre. För ingen litar på det och det funkar ju så dåligt. De med privata försäkringar däremot...De har fått det mycket bättre!
  • vintjej
    LAV0LINA skrev 2010-01-06 11:53:11 följande:
    Helt klart tror jag att just det är målet i framtiden för det blåa styret.Nej jag betalar glatt halva min lön i skatt så TS och sjuka får den hjälp och det stöd och den försäkring som de förtjänar! Att jag inte är sjuk bekommer mig inte, jag är inte så gniden att jag håller hårt i mina slantar så mina medmänniskor, grannar, kollegor får "skylla sig själva" för de inte sitter på en hög med pengar!
    Ja, då är jag ju inte ensam om att tro det.
    Och i övrigt håller jag med. Har aldrig haft problem med att betala för att samhälle där det finns ett skyddsnät när du drabbas av något - som kan drabba ve som helst f ö.
  • vintjej
    Miss Guild skrev 2010-01-06 12:02:42 följande:
    ...för djävligt att en sådan ens ska behövas!
    Ja, det är det. Men jag tycker nog inte att någon av konsulterna direkt friar de anställda på försäkringskassan från ansvar.
  • vintjej
    kallelina skrev 2010-01-06 13:46:21 följande:
    Jomen så är det ju. De anställda följer bara givna restriktioner. Försäkringskassan är nog det sista ställe jag skulle vilja jobba på. Jag skulle må så fruktansvärt dåligt av att få in sådana fall som TS och tvingas skicka beskedet att vederbörande ska ut och jobba, tjofaderittan. Nej, en ändring på systemet måste till stånd. I slutet av året var detta på tapeten och regeringen skulle ju backa på det där om att gå ut i arbetslivet när det gällde sådana som TS med svår sjukdom och lång rehabilitering.Det nya systemet är fyrkantigt och hjärtlöst och jag tycker att vi ska kasta bort det där det hör hemma - på sophögen. Man måste bannemig vara frisk för att orka slåss mot väderkvarnar som Försäkringskassan. Om ens läkare har sagt att man bör sjukskrivas så ska sedan läkaren på Försäkringskassan (som inte har träffat en) göra sin bedömning av en och den är allenarådande. Det tycker jag är minst sagt märkligt. Helt enkelt uridiotiskt att tro att en som går på cellgifter och har sorg samtidigt sedan DESSUTOM ska ifrågasättas på detta vis! Det borde ju vara solklart vad som gäller i det här fallet! Jag önskar dig allt gott, TS
    Jag tror nog att Erik Ward, fd chefsjurist (som jag nämnde förut) på FK har rätt.
    http://www.blt.se/nyheter/blekinge/forre-chefsjuristen-(1222862).gm
  • vintjej
    Tilcha skrev 2010-01-06 16:46:55 följande:
    Vill tillägga att jag önskar dig lycka till med överklagandet och att du snabbt får ett positivt svar så du kan koncentrera dig på att bli frisk!
    Usch, hoppas inte TS också gjort det. Varit tyst från henne idag.:(
  • vintjej
    ming skrev 2010-01-06 17:07:47 följande:
    Vad menar du? Det har väl inte den nuvarande regeringen bestämt? Jag var sjukskriven från början på 2006 och tre år framåt, och då var det ju sosseregeringen, men det fanns inte en chans att man skulle träffa FK:s läkare.
    Sorry, citerade fel. Jag menar, hoppas inte TS tagit livet av sig också..
  • vintjej
    ming skrev 2010-01-06 17:14:54 följande:
    Tyckte väl att det såg konstigt ut först!Jag hoppas verkligen inte det heller, men det verkar som att hon har lite fight kvar, eftersom hon skulle kontakta pressen och sånt!
    Ja, jag hoppas verkligen att hon kämpar för sin rätt.
    Tyvärr måste man ju vara djävligt frisk för att orka vara sjuk.
  • vintjej
    Emmel skrev 2010-01-06 17:41:05 följande:
    Jag, i mitt fall, VILL och TYCKER att folk som KAN jobba SKA jobba. Oavsett om de vill eller inte...
    Menar du att TS är en fuskare?
  • vintjej
    bakeacake skrev 2010-01-06 23:00:00 följande:
    Varför får ja trollvibbar av den här tråden för?
    För att du är en inbiten cyniker?
  • vintjej
    bakeacake skrev 2010-01-06 23:07:04 följande:
    eller för att det jag lever med en nära anhörig med cancer... å allt denna ts skriver låter osanolikt...
    Kan du utveckla det?
  • vintjej
    bakeacake skrev 2010-01-06 23:08:55 följande:
    otur på otur på otur på otur... ena idiotiska fk handläggaren efter den andra...
    Men sådan't händer ju i verkligheten - även om  ni inte haft den oturen?
    En del av kritiken som riktats mot försäkringskassan är väl just att det är godtycke som styr.
  • vintjej
    Semper Idem skrev 2010-01-07 09:30:47 följande:
    Men vad är det som är fel i detta fallet. TS skriver ju själv att hon känner sig bra på fredagen och börjar inte behandlingen förrän tisdagen. Det betyder ju att TS är arbetsför 4 dagar av 7. Man skall ju inte sjukskriva mer än nödvändigt.
    Jobbar du på FK?
  • vintjej
    Semper Idem skrev 2010-01-07 09:47:25 följande:
    Nej, gör du?
    Nej, men jag tror du skulle passa. Flera människor med medicinsk insikt har ju redan vittnat om att det är vansinne att kräva att TS ska jobba alls, medan hon går på cellgiftsbehandling.
  • vintjej
    Semper Idem skrev 2010-01-07 09:51:24 följande:
    Men TS har ju inte postat läkarens intyg än så ingen har ju någon info om hur det ligger till. TS skriver ju själv att TS känner sig bra på fredagen. Vad är då problemet?
    Problemet?
    Att chansen för henna att repa sig, beror på att hon får vila ut och återhämta sig maximalt. Ja och sedan var det ju det där med att hon börjat tappa synen, är tvåbarnsmamma som inte ens vet om hon kommer att överleva.
  • vintjej
    Semper Idem skrev 2010-01-07 10:13:37 följande:
    Det är väl inte så bra att komma bort från arbetsmarknaden. Det är nog bättre att ha en fot kvar där. Skulle TS tappa synen så är det ju ett nytt läge såklart så då får man väl ta ett annat jobb där man inte behöver syn. Precis som andra synskadade.
    Nu är hon inte precis som andar synskadade. TS egen onkolog rekommedenrar ju heltidssjukskrivning. Men jag säger det igen, du verkar vara FK-material.
  • vintjej

    TS, har precis läst artikeln du länkade till.
    Läskigt det där med tumörerna i hjärnan, men de kan vara godaratade. Men så sjukt att du nästan blir glad över dem, för nu får du vara sjukskriven.
    Jag är verkligen ledsen för din skull. Hoppas innerligt att du blir frisk och får vara sjukskrievn.

Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!