Inlägg från: Pallas |Visa alla inlägg
  • Pallas

    I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!

    Vad jag absolut inte kan fatta i den här debatten, är varför ansvaret för läkarintygets formulering ska läggas på patienten?! Är det inte bara att utbilda läkarna i den här frågan?

  • Pallas

    Kagi: Det förklarar ingalunda varför ansvaret läggs på patienterna. Vilka är det som har utbildning i frågan? Är det rimligt att någon som TS, förutom att genomgå påfrestande behandling där hon inte vet utgången, ska behöva bära hundhuvudet för att intyget möjligen inte är rätt formulerat?

  • Pallas

    A C: Jag har själv varit helt utan ersättning i tre år pga FK:s semantiska bedömning av mitt läkarintyg, trots total oförmåga att arbeta. Detta under socialdemokratisk regering. Så inte var det någon större skillnad då.

  • Pallas

    qwerty: Det är fan inte ok att lägga ansvaret för sjukintygets språkliga utformning på patienten.

  • Pallas

    qwerty: Problemet är att det för en del patienter ligger i sakens natur en oförmåga att göra just detta. Vore det så att dessa människor automatiskt erbjuds någon form av stödperson, som skulle kunna göra detta i patientens ställe, ja då skulle jag inte opponera mig. Så är dock inte fallet.

  • Pallas

    Vad är det för syn på arbetsgivare regeringen har egentligen? Ska de vara någon slags välgörehetsorganisationer? Jag har svårt att få ihop det med regeringens syn på arbetsgivare vad gäller andra områden.

  • Pallas

    Semper Idem: Du glömmer att vi har ett välutvecklat socialt skyddsnät i det här landet? Av någon anledning har vi bestämt att det är vettigt att människor, som av någon anledning inte kan försörja sig själva, ska kunna få statligt och/eller kommunalt ekonomiskt bistånd. I det här fallet har något uppenbarligen gått tvärtokigt någonstans.

  • Pallas

    Semper Idem: "Har dock svårt att tro att sjuka friskförklaras."

    Med tanke på dina inlägg förstår jag att du har svårt att tro det. Det betyder inte att du har rätt.

  • Pallas

    Semper Idem: (jag kan inte citera längre, vet inte vad som är fel) Jag stöter på många som jobbar fast de inte borde. På min arbetsplats har jag i skrivande stund en gravid tjej och en kille som gjort illa sig i en olyckshändelse, som inte borde jobba. Jag själv har slavat många år då det enda jag orkat var jobbet. Jag har också varit hemma utan ersättning periodvis, för att jag inte kunnat arbeta men bedömts vara frisk nog att arbeta. Jag har tom varit nära att förlora min bostad pga detta. Allt pga en medfödd och mycket allvarlig sjukdom, som inte tagits på allvar förrän nu på senare år.

    Nu vet jag bättre och har lärt mig att ALDRIG lämna något åt slumpen i kontakt med FK. ALLT trippelkollas, diarieförs och sparas i pärmar å min sida.

  • Pallas
    Emmel skrev 2010-01-07 16:28:38 följande:
    Jo, det får man i fall som TS. Det är självklart att man i hennes fall kan förlägga arbetet på två dagar/tre dagar veckan.
    Det är mycket svårt att få godkänt.
  • Pallas
    Semper Idem skrev 2010-01-07 16:46:30 följande:
    Menar du att gravida inte borde arbeta?
    Nej, jag menar att tjejen på mitt jobb inte borde arbeta med de arbetsuppgifter vi har i den miljön som föreligger. Vi hanterar många olika kemikalier, av vilka inga är att rekommendera att gravida använder.
  • Pallas
    Emmel skrev 2010-01-07 17:01:38 följande:
    Men då kanske din läkare skriver intyg där handläggaren LÄTT kan utläsa att du inte har någon arbetsförmåga.
    Hur tolkar du: "Pat kan inte arbeta, vare sig hel- eller deltid, under den period som anökan avser"? FK tolkade detta som att det inte framgick om jag hade nedsatt arbetsförmåga med minst 25%.
  • Pallas
    Emmel skrev 2010-01-07 17:11:14 följande:
    Jag skulle då fråga: varför kan du inte arbeta? Inte höja armarna/lyfta/bära när man jobbar på lager. Inte gasa och bromsa när man är lastbilschaufför. Inte vistas bland kemikalier på grund av astma/graviditet (för att ta ditt eget exempel). Inte vara lapplisa när man har brytit båda benen. Inte använda händerna och jobbar med verktyg. Etc... Jag tycker inte att det din läkare skrev styrker att arbetsförmågan är nedsatt.
    Det du efterfrågar framgick av läkarintyget. Det var att det inte stod explicit 25% som var problemet. Inga fel på motiveringarna till varför jag inte kunde arbeta. Denna FK:s tolkning renderade tre årsinkomster på 0 kr. Noll. Tur jag var gift.
  • Pallas
    Emmel skrev 2010-01-07 17:07:10 följande:
    Nej, inte i självklarar fall som i TS fall.
    Jo. Jag är själv i den sitsen, om än inte med TS problematik.
Svar på tråden I dag fick jag avslag, nu tar jag livet av mig!!!