• jennsans

    Fler med graviditetsdiabetes? Del 2

    TRUEHannapanna skrev 2010-02-05 21:53:25 följande:
    ja jag tycker de låter vettigt.. så mycket lättare när man vet precis hur mycket värdet stiger av en viss mat, utan att man behöver gissa lite..
    ja för ligger man högt innan är det ju dumt o tro att maten var dålig =)
  • jennsans

    VT: ska köpa hem röd mjölk o prova med =) fast sant med all mjölk o vete..  kan va gott o ha nån gång i veckan i utbyte mot havregrynsgröten.. (som jag visserligen tycker om men är lite tråkig i längden)

  • jennsans
    TRUEHannapanna skrev 2010-02-05 22:03:39 följande:
    usch jag har verkligen försökt lära mig äta havregrynsgröt.. speciellt då när jag jobbade på dagis innan jag blev grvaid med Elliot.. för de skulle vart lttare att äta gröten då eftersom barnen ju behövde äta men inte jag.. ;) Men nä fy.. bara lukten av den får mej att må illa.. ;D
    jag har däremot tidigare alltid ätit med sylt på med.. men det gick visst lika bra utan nu när jag var "tvungen"
  • jennsans
    jennsans skrev 2010-02-05 22:09:13 följande:
    jag har däremot tidigare alltid ätit med sylt på med.. men det gick visst lika bra utan nu när jag var "tvungen"
    men jag har också lärt mig äta gröten.. tyckte det inte alls var gott tidigare..
  • jennsans
    Momaloma skrev 2010-02-05 22:22:25 följande:
    Jag har fått riktigt bra värden efter mannagrynsfrukost, runt 6. Men så har jag ingen extra mjölk på gröten utan i stället en ganska rejäl smörklick, lite lite socker och kanel. Gott!Är det bara jag i tråden som har kontakt med läkare varje vecka? Här i Lund har alla gravdiabetiker personligt samtal med diabläkare minst en gång i veckan. Värden för man över elektroniskt och har egen sida med statistik på nätet. Den statistiken har hela teamet (BM, dietist, läkare och jag så klart) tillgång till och anlalyserar. Känns enormt proffsigt, även om kontrollapparaten skrämde mig lite i början :))
    det är sagt att här i uppsala ska man gå varje vecka från v 36.. hittills har jag fått gå varannan eller var 3e vecka beroende på vad diabläkaren tyckt.
    jag för värden i en bok jag har med mig när jag träffar läkaren.. bm verkar inte så intresserad utan lämnar det till läkaren och dietisten har jag bara träffat en gång..
  • jennsans
    Movieprincess skrev 2010-02-05 22:30:08 följande:
    Aha ska prova med havregrynsgröt nån dag och se...hoppas det funkar för jag blir tokig på att inte hitta nån frukost!
    ja o frukosten som är så viktig med.. iaf för mig för att jag ska fungera resten av dagen!
  • jennsans
    Momaloma skrev 2010-02-05 22:34:28 följande:
    Lite olika alltså. Jag skrev lite slarvigt, det är inte ett personligt möte varje vecka utan det sker över telefonen. Räcker gott, tycker jag : ) Men du har alltså ingen dosa?Jag har en fantastisk BM, hon är lika påläst som vilken läkare som helst. Dj-la tur jag hamnade på specmottagningen, gillade verkligen inte min förra BM...
    dosa??
  • jennsans
    Momaloma skrev 2010-02-05 22:40:38 följande:
    Haha, ja här är det hi-tech som gäller. Jag behöver int eskriva ner nånting, alla värden ligger i min mätare, de för jag sen över med en dosa (hittar inget bättre ord) elektroniskt. Fråga mig inte hur det går till :)) Förra graviditeten satt jag också och plitade ner allt för hand. Känns bra mycket proffsigare denna gång.
    coolt =)
    hi-tec  värre juh
  • jennsans

    VT: köpte äppelmos från önos tror jag det var som var osötad.. dels gick mitt värde upp mer än utan och så var den inte så smakvärd tycker jag för värdets skull så går lika bra utan..

    bär är gott.. hmm kanske ska ha lite på gröten =)

  • jennsans
    himla skrev 2010-02-06 07:45:20 följande:
    men jösses såååååå Ni skrev igår när jag var ute å förlustade mig i en massa god mat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jag äter nästan alltid samma frukost ... fil med kanel i ... om hungrig lite musli i ... sen en macka med ost på och ett stort glas vatten till... har gett ok värden hittillls å jag blir mätt !! jo ,  jag var ju ute å åt igår på min testdag !!!  Svårt att veta hur man ska testa men testade ivart fall 19.10 när jag precis beställt maten ... sen åt jag en toast skagen ... lamm, potatisgratäng m vitlökssmör , chokladkaka med äppelsorbet och kardemummasmulor ... ALLT VAR SÅÅÅ MUMS! !! å en massa vatten till .....  när vi ätit klart å suttit å pratat en stund så tog jag ett värde 23.10 då var det uppe i 9,6 .... Innan jag kom hem å skulle lägga mig var kl 00.20 å då tog jag kvällsvärde som låg på 8,2..... För att ha haft en kanonkväll så känns det inte helt jäääääätedumt med värdena även om man förstår att man inte kan äta så jämt hehe      
    a här festa vi loss rejält på familjeliv en fredagkväll =)

    lät som du hade en bra kväll igår! och håller med dig om värdena!!
    kram
Svar på tråden Fler med graviditetsdiabetes? Del 2