• Tonx

    Varför är folk så kräsna???

    Ja, jag undrar ärligt talat varför jag ska äta något jag inte gillar.
    Man må ju kunna kommunicera. I min värld är inte middagsbjudning en enmansuppgift utan man gör det tillsammans.
    Jag brukar komma överens innan med vännerna vad som ska ätas.

    Och hur kan det inte vara okej att peta bort vissa saker?

    Om jag ställer mig och lagar en stor gryta t.ex med kött och 5 sorts grönsaker så inte skulle jag reagera för att Lisa petar bort paprikan.

    Nu äter jag det mesta men vissa saker tycker jag inte om och skulle aldrig få för mig att äta av ren artighet.

  • Tonx
    Stinky skrev 2010-01-12 09:10:11 följande:
    Du har helt rätt, TS! Ibland undrar man verkligen varför vuxna människor beter sig som fem-åringar och vägrar äta vissa saker. Det kanske är så att har man inga "riktiga" problem och alltid halkat genom livet på ett bananskal, så ser man till att ha "världsliga" problem istället?
    Jag har haft min beskärda del av riktiga problem, men jag äter inte äcklig mat ändå. varför skulle jag? Kan någon ärligt ge mig en enda BRA anledning att äta mat jag inte tycker om?
  • Tonx
    Stinky skrev 2010-01-12 09:20:24 följande:
    Är man automatiskt ohyfsad för att man inte äter viss mat? Tror du på allvar att man sätter sig och tjurar som en 5-åring?
    Har aldrig stött på problem pga att nån inte gillar viss mat, och har aldrig ens kommit på tanken att bli irriterad för att någon inte gillar det jag lagar. Jag förstår absolut inte problemet.
  • Tonx
    Stinky skrev 2010-01-12 09:24:25 följande:
    Jag undrar vad som är problemet med att inte tycka om viss mat och således välja att inte äta den?
    Hur kan det vara ohyfsat av mig eller någon annan att tacka nej till vissa saker eller peta bort?
  • Tonx
    Stinky skrev 2010-01-12 09:32:27 följande:
    I mina ögon är det mer ohyfsat att kommentera att någon inte äter en viss sak.
    Och varför låter det på dig som att man inte kan lägga fram det på ett snyggt sätt?
  • Tonx
    Koloraturell skrev 2010-01-12 09:39:58 följande:
    om du är bjuden hem till en vän på middag, något enkelt, säg spagetti och köttfärssås. Du vet inte om vad du ska få för mat, det är en spontanmiddag. Du petar bort löken, för den gillar du inte. Så långt är det okej. Du gnäller på att köttfärsen är för mycket stekt. Sen upptäcker du att det är oregano i såsen och det äter inte du, för det är äckligt. Spagettin smakar för salt. Vattnet i kranen är alldeles för varmt och smakar "konstigt", så du säger "jaha, jag får väl vara uuuuutan jag då!" Sen, när du tagit tre tuggor av maten, säger du högt att "jag tyckte inte om". När värdinnan blir helt paff och säger "ja.. vill du ha något annat, en smörgås kanske?" säger du "nä, jag gillar bara smörgåsar om det är mörkt bröd utan kanter och sedan måste det vara bregott på och ingen kaviar men gärna leverpastej". Om värdinnan mot all förmodan lyckas fixa en sån macka tar du en tugga och sedan "är det för mycket leverbitar i leverpastejen". Om hon inte lyckas fixa en sån går du från bordet och sätter dig i soffan i vardagsrummet och surar tills de andra äter upp. Helst ska de tycka synd om dig också.   Tycker du på fullaste allvar att det är okej att göra så bara för att man inte gillar ALLT på bordet?
    Nu existerar det inte så många saker jag inte tycker om som du räknade upp där, men säg spontanmiddag blodpudding, jag lovar att någon hellre får avliva mig än att jag äter det.
    Och de gånger sånt serveras så har jag faktiskt hoppat över middagen.

    Fast jag gnäller inte.

    Är det någon som inte tycker om maten jag gör så säger jag bara "Där är köket, ta vad du vill ha"
Svar på tråden Varför är folk så kräsna???