• Disan

    Barn 07/09 *snackis*

    Här fortsätter vi att snacka om våra barn födda 2007 och småsyskonen som kom 2009!


    Life sucks and then you die
  • Svar på tråden Barn 07/09 *snackis*
  • IrenerI
    Maijlo skrev 2010-03-17 18:07:10 följande:
    Hej allihop! Hur är det med er? Jag saknar att läsa om er.
    Hej hej, här är deväl sisådär. Kör feber och allt som hör till de hosta, snor osv i omgångar. Så har haft mer eller mindre sjuka barn i ca 3 veckor nu. irriterande. Just nu är de dom 2 äldsta som har feber bla. Var med mellersta till HC i dag troded hon fått öroninflamation men läkarn trodde inte de iaf. Dock som för att göra allt ännu roligare bestämde hon sig för peta på vattnet som rann ur vattenkokaren. Måttligt smart.

    Annars är de väl bra Firade Irmelin i måndags som vart 1 år
  • Maijlo

    Å, vad härligt med en ettårsdag! GRATTIS IRMELIN! Köpte ni något kul till henne som hon tyckte om? Jag har lite idétorka vad gäller ettårspresenter. Vi har ju så mycket som Julie lekt med och som går i arv.

  • Disan

    Hej alla!

    Saknar också att läsa om er Själv skriver jag ingenting eftersom jag faktistk inte har ngt att skriva... Oftast iaf. Träffar ju inte barnen så ofta... Maya fyller ett på måndag och det känns ju ganska stort! Liksom, redan ett år sedan hon föddes... Wow...

    Annars händer det en del, vi försöker sälja lägenheten och det är massa pyssel kring det... Suck...

    Kram alla!!


    Life sucks and then you die
  • IrenerI

    Ja dock vart den här ettårsdagen rätt stressig. Hade varit i vår husvagn i fjällen en hel vecka så kom hem på söndan, in till stan på måndan och fixa tårtor och presenter och äldsta skulle till tandläkaren. Sen hem och prova få nån ordning på de hela Och som en trevlig överaskning fick båda äldre feber den dagen..

    Nja vi hade jättesvårt med att hitta på nått åt henne. med 2 äldre syskon varav äldsta fick massor med leksaker, ja då finns ju de mesta redan.Och de känns så meningslöst att köpa en massa nya bäbisleksaker som ingen troligtvis kommer att ärva heller.
    Så de vart en traktor med släp och djur som kan köra själv och spelar en massa olika ljud. Och en anka man stoppar bollar i näbben på.
    Hon gillar att plocka i och ur saker och bygga torn och sånt så de vart mycket sånt från andra.

    Nä så köper nog hellre lite nya spadar och hinkar bla och lite nya uteleksaker åt henne till sommaren ist.

  • sigtunatjej

    Hejsan Alla!
    Jag har jobbat sedan 1:a februari så jag har ärligt talat inte haft tid att sitta mycket alls vid datorn nu. Men tänkte passa nu när jag hittade en liten stund.
    Här hemma har det inte hänt så mycket, men det största som har hänt är väl att Linus börjat gå :) Det blir 4-5 steg varje gång han ska någonstans och sedan sätter han sig ner eller slänger sig mot golvet för att krypa eftersom det går fortare ;)
    Vi har varit till bvc och till en barnläkaren några ggr nu för att kolla upp Linus huvudomfång som inte vill växa. Hans huvudomfång har stått still sedan 6 månaders ålder förutom för 3 veckor sedan då det hade vuxit någon mm. Men läkaren har mätt och kollat huvudformen och ser inget onormalt. Så än så länge behöver vi inte oroa oss sa han. Men bvc håller koll och kontaktar läkaren igen om det börjar stanna av igen. Jag har varit väldigt fundersam och orolig, men försöker lyssna på läkaren att inte tänka på det förrän han säger till om det skulle vara något. En annan sak som stör mig är att Linus inte får på sig några skor. Hans häl kommer aldrig på plats av någon anledning, vet inte om det beror på att han nyss lärt sig gå så han har inte kraften i foten att trycka ner hälen än.
    Ska kolla upp det på onsdag på hans 1 årskontroll.

    Min lillprins fyller 1 år den 30:e mars, men vi ska ha kalas den 2:a april för honom. Jag jobbar tyvärr till 20 på hans födelsedag och så väntar vi tills släkten kommer och firar honom. Till hans födelsedag har jag köpt en verktygslåda och en stolpe med en massa ringar på. Sedan blir det något klädesplagg oxå.

    På onsdag ska jag åka till Finland med min pappa och mina syskon och lite mer släkt. Tyvärr så är det ingen nöjesresa utan vi ska begrava min älskade farmor som somnade in förra onsdagen. Det blir första gången som jag sover och är utan mina barn! Kommer bli riktigt jobbigt känner jag redan nu.

    Jag går på mammaledighet den 1:a april igen och ska vara hemma tills 25:e april då Linus ska vara färdiginskolad och sedan börjar vi ett nytt kapitel med att båda jobbar och har barnen på förskolan. Ska vara mammaledig en dag i veckan året ut har jag planerat.

    Nu ska jag och Moa gå iväg till hennes gymnastik.
    Ha det bra alla!


    Älskade Moa 070110 och Älskade Linus 090330
  • sigtunatjej

    Hallå!
    Har alla börjat jobba nu eller är det några som är mammalediga fortfarande?
    Jag har inskolning med Linus och det går bra. Det blir tredje dagen idag
    Han verkar trivas och syrran finns alltför långt bort så det känns skönt att veta.
    Nu ska vi äta frukost och sedan gå till förskolan.
    Ha det bra allihopa!


    Älskade Moa 070110 och Älskade Linus 090330
  • Maijlo

    Hejsan! Jag jobbar bara en dag i veckan. Det börjar jag med imorgon, ska bli kul!

    Skönt att Linus inskolning går bra! Silje ska börja på förskolan i augusti.

    Jag har precis blivit lite aktiv på facebook. Ganska kul hittills. Vi får se vad som händer och sker. Är ni med där?

  • sigtunatjej

    Majjlo: Ja jag är oxå aktiv där. Har varit medlem där ett tag nu. Hittade faktiskt en kusin som jag inte sett på 20 år och nu har vi kontakt I början var jag skeptisk till facebook, men nu har jag insett att man kan faktiskt kan hitta många bekanta från förr på ett smidigt sätt!

    I mitt förra inlägg ska det stå att Moa finns inte alltför långt bort och det känns skönt Då har de varandra nära när jag och sambon jobbar.


    Älskade Moa 070110 och Älskade Linus 090330
  • IrenerI

    Hej hej. Nä jag är hemma än. Och vet inte hur lägne de blir så. Sitter och letar lite utbildningar nu men de är ju hopplöst. Kraven är att de antingen är här i Östersund elelr en distanskurs som de är få träffar och inte för långt bort.
    3 barn är ju lite svårt att lämna bort allt för länge och ofta.
    Och utbildningarna i Östersund är så tråkiga, så de verkar som jag blir hemma ett tag till
    Hade varit lämpligt att börja plugga nästa höst annars.

    Annars är de full huggning här.. Ungarna slåss med jämna mellanrum. (2 minuters intervaller)

    Ja tyckte inte om facebook i början men är smått beroende nu, oj vad många gamla bekanta man har hittat igen.

Svar på tråden Barn 07/09 *snackis*