Inlägg från: strojes |Visa alla inlägg
  • strojes

    November 2007 bebisar.Del 8

    Här är vi hostiga och snoriga nästan hela bunten (bara maken som är skapligt frisk). Vi fyra tjejer har varit hemma idag och ska vara det imorgon också men då går vi ut och träffar dagmamman och de andra ungarna ute i backen på fm.
    I slutet på maj är det inskolningsdags här. Det är vår stora tjej som fått plats på dagis, på en 5-årsavdelning (hon fyller ju 5 nu i februari). Tanken är att hon ska fortsätta i skolan där också sedan så vi flyttar henne redan nu så blir det inte så mycket nytt när hon ska börja skolan sedan. Får se hur länge vi orkar lämna på två olika ställen...småtjejerna ska gå kvar hos dagmamman tänkte vi tills de är 5 men vi får se hur det funkar så här.
    Nästa helg är det kalasdags här, 5-årskalas för stora tjejen. Hon har beställt en Hello Kitty-tårta, så det ska hon få såklart.

  • strojes
    Jo anna skrev 2010-02-03 07:24:31 följande:
    sara: Va spännande. Är du nervös?skydiver: Ni får tänka så att om ca ett år måste? ni ändå lämna på två olika ställen, när hon börjar skolan tänkte jag på. =p
    Det måste vi inte faktiskt ifall vi flyttar småtjejerna till det dagis stora tjejen ska börja på nu så är det samma hus som skolan. Dagiset håller till på nedervåningen och skolan en trappa upp!
  • strojes

    Bambi: Vi flyttade inom kommunen när stora tjejen var 1,5 år och då fanns ingen plats på de närmaste dagisen men hos dagmamman. Vi tänkte att vi tar väl det så länge och byter när dagiset har plats. Men vi var så nöjda med dagmamman så hon fick gå kvar och nu har även småtjejerna börjat där.
    Det är fem dagmammor som samarbetar och träffas så gott som varje dag och flera dagar i veckan har de aktiviteter i olika åldersgrupper.

  • strojes

    Här är det för det mesta örontemp som gäller enkelt och smidigt. Vi gör två mätningar i varje öra för att få ett hum om var tempen ligger (det kan ju vara så att man inte riktigt hittar rätt så att ta en temp känns osäkert). Det händer att vi tar i rumpan om vi tex ska ringa vc eller så för rådgivning eller besök så känns den tempen lite säkrare.

  • strojes

    Småtjejerna fick majskrokar i samma veva som de började med smakisar så de var väl rund 5 månader när de fick majskrokar. De fick även smaka smörgåsrån där någonstans också.

  • strojes

    Sara fick sista dosen av kåvepenin i söndagskväll. När jag kom med medicinen kom hon skuttande och gapade som en liten fågelunge! Hon visste vad som väntade efter medicinen, ett gelehjärta. Annars var det lite knorrande vid varje dos men det gick över förväntan med medicinen iaf (kåvepenin med jordgubbssmak), men skönt att det är över för denna gång. Ska bara komma ihåg att boka in efterkontroll om några veckor.

    Själv var jag till min kiropraktor idag som hittade en massa muskelknutor i ryggen som hon tryckte, klämde och knäckte så jag hoppas det blir bättre i ryggen om några dagar. Ska tillbaka på tisdag nästa vecka för lite mer behandling.

  • strojes

    Jo anna: Japp, det var för öroninflammation. Just kåvepening smakar vedervärdigt även om det är jordgubbssmak på den.
    Alvedon kör vi inte med här till ungarna utan Panodil istället för den smakar betydligt bättre än alvedon.

  • strojes

    Småtjejerna har varken provat skidor eller skridskor. Stora tjejen fick skridskor av mormor och morfar i julklapp förra julen (hon fyllde 4 sedan i februari). Hon tar fortfarande inga egentliga skär med skridskorna utan går mest på dem. Men hon har haft bra balans hela tiden och tycker det är kul. Skidor fick hon nu i höstas (jag fyndade på en klädbytardag) och har åkt några gånger och tycker det är roligt.
    Småtjejerna kommer få testa skidor och skridskor som tidigast nästa vinter.

  • strojes

    Ikväll ska jag åka och lämna stora tjejen hos mormor och morfar. Hon ska åka med dem till deras landställe över helgen. Så då har vi bara två barn hemma i helgen. På lördag ska vi åka till Junibacken (på Djurgården i Stockholm). Annars ska vi nog bara mysa här hemma.

  • strojes

    Det blir inget Junibacken imorgon, de renoverar sin restaurang och serverar bara mackor... Vi åker till ett lekland istället.

Svar på tråden November 2007 bebisar.Del 8