• Svar på tråden November 2007 bebisar.Del 8
  • ZettanA

    snugglebunny: Har bf 17 juni!
    Idag har vi varit i badhuset.. Mira har tjatat nu i evigeheter å hon var så nöjd att äntligen få åka å bada. Hon är så social vår lilla donna.. hon försöker ta kontakt med alla jämnåriga barn, dock verkar inte de vara speciellt intresserade tebax. Så då snackar hon med deras föräldrar istället.. hi hi!

    Bilder finns på:
    www.mirahagg.blogg.se

  • cizzon

    Zettan: Hon är så söt lilla Mira! Brukar läsa er blogg! Hoppas du hittar nåt att fördriva tiden med så det går snabbt nu när du är sjukskriven. Går det bra att ta hand om hästarna endå?

    Snuggle: Liam blev inte sjuk! Skönt, han hostar fortfarande sen han blev sjuk där i februari!Riktigt hemskt när han busar eller blir ansträngd!
    Tur att Amanda äter o dricker iaf!!

    Liam har sovit hos sin mormor inatt, saknar honom riktigt nu! Borde väl passa på och göra sånt som man annars inte får göra själv:)

  • ZettanA

    cizzon: kul att du läser bloggen Jo det går ok att ta hand om hästarna, har ordnat så att det går så lätt som möjligt. Sambon får dock fixa vatten och hämta hö och sånt. Dock är mina stackars hästar lika uttråkade som mig.. pallar ju inte att göra nått med dem över det som är absolut nödvändigt liksom. Mira har tokbajjat 2ggr idag.. luktat riktigt illa.. klagat på ont i magen och sagt att hon behöver kräkas. Hoppas inte det är ännu en släng av magsjuka bara! uj..

  • saralindberg

    Har hängt med och läst lite men inte riktigt haft tid och ork att skriva något. Det är lite annorlunda med två barn, fast första veckan har gått mycket bättre än vad jag trodde att den skulle göra :)


    snuggle: Stackars Amanda, hoppas hon blir frisk snart. Hon var ju sjuk alldeles nyss!
    Zettan: Hur mår du, förutom foglossningarna? Haha, förstår att hästarna blir lika rastlösa som du :)
    Ang potträning. Vi tänker vänta till i sommar då han kan springa omkring utan blöja, då det inte göra något om det blir lite olyckor. Han är intresserad av potta/toa och vill sitta där ibland, men kissar och bajsar helst inte där. Dock har jag upptäckt att när han går utan blöja före han ska duscha och blir kissnödig så börjar han gnälla, och så kommer det några droppar men han kan hålla sig till han kommer in i duschen. Så lite kontroll över blåsan har han.
  • strojes

    Vi har ju haft potta framme ända sedan småtejerna var bebisar eftersom de har en storasyster som fortfarande använder pottan ibland (och så tycke vi att de kan ju lika gärna stå framme tills det är dags igen). Här om dagen sa Linda när vi höll på att klä på ytterkläderna att hon skulle kissa på pottan. Hon gick in tog av sig satte sig och det kom kiss faktiskt! Till sommaren ska vi köra mer ordentlig potträning. Nu kissar de ibland på pottan, tex innan badet och om de ska springa utan blöja en stund innan pyjamasen på kvällen måste de sitta på pottan. När det blir lite varmare ute ska vi försöka lite försiktigt med att få in lite pottrutiner (efter maten och innan vi ska gå ut mm) och använda mer byxblöjor som är lättare när de börjar kissa på pottan.

  • ZettanA
    Saralindberg: Jo de går upp och ner.. trött som tusan vissa dagar. Det var ju lättare när man inte hade ett barn innan.. då kunde man ju sova när man kände för det liksom.

    Mira har blivit så pjåltig med skal och kanterna på frukten och smörgåsen *suck* enda nackdelen med hennes dagis. Nu ska allt vara utan skal!
  • saralindberg

    Hallå hallå!


    Hur är det med er allihopa? Här rullar dagarna på med dagis, amning och allmänt slappande :)
  • Bambi81

    hej själv :)


    Här rullar dagarna också på! Melvin har ju inte fått ngn fsk-plats än, utan det blir nog först i augusti. Han har kommit in i någon ny utvecklingsfas - händer hur mkt som helst. Får lite dåligt samvete då jag känner att jag inte kan ta den tid jag vill till att umgås, leka och stimulera honom. Han tycker nog själv att det är lite kaos i huvudet på honom, blir frustrerad när han inte får fram med ord vad han vill, samt att det känns som om han kommit in i ytterligare en separationsfas - det är mycket "melvins mamma" nu, är rädd/blyg för andra vuxna - speciellt om de är högljudda :( Molly är som tur är en mycket glad och nöjd lite tjej. sitter korta stunder utan stöd, älskar att stå när vi håller henne, skrattar mest åt storbror, äter gröt morgon och kväll, lite lunch på dagen - annars amning. 
    I em kommer min mamma hit, hon ska göra det på torsdag em hädanefter. Dels för att träffa mig och båda barnen, men framför allt för Melvins skull. Hon ska ägna tid med honom så att han får göra precis det han vill, utan att känna att lillasyster tar plats...Längre fram när jag fått in lite mer matrutiner på Molly och vet hur länge hon står sig mellan målen, då gör vi tvärtom så att Melvin känner att han får ha mamma lite för sig själv.
    Ska ni göra något kul till helgen? På söndag ska vi hem till kompisar som har två pojkar födda jan-07 och okt-08, ska bli riktigt kul!
    (¯`°?.¸ ღ Mammas små hjärtan ♥Melvin & Molly♥ ღ ¸.?°´¯)
  • Jo  anna

    Här går dagarna också. Theo är helt blöjfri nu. =) Jätteskönt. Skolan tar kål på mej snart, läser 60 hp på en termin så det är väldigt stressigt då och då. Som tur är har det inte varit två tentor på samma gång än iaf. =)
    Theo gillar att pussla och rita och pyssla. Vad gillar era att göra?

Svar på tråden November 2007 bebisar.Del 8