Inlägg från: snugglebunny |Visa alla inlägg
  • snugglebunny

    November 2007 bebisar.Del 8

    Oj, va konstigt FL ser ut! Vad har hänt? Förvånad

    Bambi81: Det låter mycket med två sovvilor. Fast  Amanda sover ofta upp mot två timmar på vilan. De har en efter lunchen. Hon verkar gilla att sova på dagen. Hon somnar ändå oftast bra på kvällen, så hon verkar behöva det än så länge.

    Jag har pysslat för fullt ikväll för att få klart presenterna till fröknarna på dagis. En av dem går på semester imorgon så vi tänkte ge till alla då. Amanda har två veckor kvar sen tills hon slutar. Det känns konstigt att hon inte ska gå kvar där, vi har varit så nöjda. Men det blir säkert bra på det nya också.

  • snugglebunny

    Zettan: Vilka söta syskon!! Skönt att du får sova så mycket!  Och att det ändå går så bra med Mira.
    Jag var hos BM igår och hon pratade då om hur viktigt det är att uppmärksamma storasyskonet när folk kommer med presenter och så till bebisen. Och att det är som om ens sambo/man skulle komma hem med en annan kvinna och säga att nu ska hon bo här. Men samtidigt är det ju den bästa gåvan man kan få, ett syskon!
    Kul för henne att få åka iväg och bada!

    saralindberg: Tack, det är bara bra med magen. Jag är sjukskriven 50 % för att inte bt ska gå upp för mkt. Det är jätteskönt. Igår var jag hos BM, magen växer precis enligt kurvan. Men jag ska på tillväxt-UL om ett par veckor för säkerhets skull. Sen är jag ju RhD- och bebisen är positiv så det blir lite extra prover, ska även ta en spruta för att motverka att jag bildar antikroppar mot bebisen. Normalt går man ju mer sällan till BM andra gången, men jag springer där för jämnan tycker jag. Nu ska jag börja gå en gång i veckan för att kolla bt. Men visst är det bra att de håller koll.

    Jag är hemma med Amanda idag, hon vaknade i natt och hade feber. Stackarn, inte kul i värmen och imorgon ska det bli ca 30 grader. Vi får hoppas det går över fort. Nu ska vi gå och läsa/vila lite.

  • snugglebunny

    saralindberg: Ja, de tog ett extra rör blod från mig och utifrån det kunde de avgöra att bebisen är positiv. Förvånad
    De har ändrat rutinerna sedan förra gången, med Amanda kollade de först efter fl, och hon var negativ.
    Senaste provet jag gjorde visade inte på några antikroppar. Ska till KS i mitten av juli och lämna nytt prov och få en spruta som ska minska risken.
    Skönt att Ebba inte behövde blodtransfusioner.

    Tack, jag hoppas också det går över snabbt. Nu sover hon iaf, det är bra. Hon har sovit oroligt i natt.

  • snugglebunny

    cizzon: Tack, hon mådde bättre igår. Då var det full fart igen så hon fick gå till dagis idag.
    När jag hämtade henne cyklade hon runt och skjutsade en annan pojke, de har såna trehjulingar där en kan sitta bakom. Hon hade så kul, älskar verkligen att cykla.

    Pust, va varmt det har varit idag! Tur att sambon fixade utemöbler till framsidan igår, för där var det skugga så vi kunde äta middag där ikväll. Vi trivs sååå bra med att bo i hus!

    Hoppas ni har det bra i värmen!

  • snugglebunny

    Idag köpte jag en liten rutschkana i plast till Amanda. Hittade den på blocket.  Hon blev jätteglad när hon kom hem och såg den. Grannpojken har en som hon gärna velat låna och nu har hon en egen.

    Amanda hade tydligen bitit en pojke på dagis idag.   De två brukar leka ganska mycket ihop, men hon har slagit honom några gånger när hon blir arg på honom. Han är tydligen ganska bra på att retas med henne, men det känns ändå hemskt att hon gör så... Hon har ett himla humör vår lilla tjej, vet inte vad vi kan göra mer än att tala om för henne att man inte får göra så, hur arg hon än blir. Förvånad

  • snugglebunny

    saralindberg: Hoppas ni hade en skön dag på stranden!
    Ja, det börjar kännas som hemma. Känns så himla bra att komma hem varje dag.
    Men det är fortfarande mycket kvar att fixa med, garderober i sovrummet t.ex. Men det får vi ta allteftersom. Tur att bebisen kommer sova hos oss i början, för det tredje sovrummet är belamrat med möbler som vi inte vet var vi ska ha ännu.

    Ja, det verkar ju troligt att flickan stoppat sin hand i munnen på Johannes.
    Idag stod Amanda och pojken och "målade" (med penslar och vatten på husfasaden) när jag hämtade henne. Så allt verkar vara glömt och förlåtet. En av fröknarna sa att de är som syskon.

  • snugglebunny

    ZettanA: Men vilken gullig storasyster!
    Skönt att höra att det finns fler små damer med humör... Det låter precis som Amanda. Vi tror inte att hon heller har tillräckligt med ord för att uttrycka sig när hon blir arg.
    Det där med trotset känns också väldigt bekant.

    Idag har vi sagt hejdå till en av fröknarna på dagis, hon skulle gå på semester. Kändes lite sorgligt. Men jag lovade att vi skulle komma förbi och hälsa på när bebisen kommit. De var så nyfikna på vad det skulle bli. Nästa vecka blir det ännu värre, då ska vi säga hejdå till Amandas favoritfröken.

    Imorgon kommer mina barndomskompisar med familjer hit, det blir fem barn (upp till 6 år) med Amanda, så det lär bli full rulle. Det ska bli jättekul!

  • snugglebunny

    saralindberg: Det är svårt att veta hur mycket hon egentligen förstår. Hon säger "Amanda byta dagis", men om hon faktiskt fattar att hon ska sluta där hon går nu vet jag inte riktigt. Men hon förstår nog att det är någon slags förändring på gång.

    Förstår att du saknar Johannes. Men va kul för honom! Och för Ebba att få lite egentid.
    Amanda ska sova hos sin farmor och farfar lördag till söndag. Sambon och jag ska åka iväg och bo på hotell. Ska bli jättemysigt.

Svar på tråden November 2007 bebisar.Del 8