• Rosenöga

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Är helnöjd med att jag och familjen tog vaccinet precis som majoriteten av svenska folket gjort. Det är ett underligt resonemang att säga att det var så få som blev sjuka och bara drygt 20 har dött. Det är ju avsikten med vaccinering att det ska bli få sjuka och få dödsfall. Man kan inte vänta med att ge vaccin tills de flesta insjuknat och många dött.

  • Rosenöga
    Storstadsbruden skrev 2010-01-19 21:18:27 följande:
    Jag är inte rädd för vaccinet i sig, inte heller för svininfluensan - men jag känner mig blåst så till vida att jag kände mig tvungen att låta mig vaccineras efter påtryckningar från arbetsplatsen. Hade från början tänkt att avstå vaccinet. Nu undrar jag hur långt det här kan komma att gå - hur mycket kan man tvingas till för att skydda alla andra? Och de ekonomiska vinstintressena var väl rätt uppenbara redan från start när WHO raskt ändrade sina kriterier för pandemi efter 'upptäckten' av svininfluensan.
    Men du fick väl skydd själv också på samma gång, eller hur?
  • Rosenöga
    Skogsflickan skrev 2010-01-19 23:56:06 följande:
    TS: klart som fasiken att INGEN kommer erkänna att de känt/känner sig lurade pga massmedias uppblåsning av det hela?
    Man ville undvika att bli sjuk och man slapp bli sjuk. Men om man blivit sjuk trots att man tog sprutan hade man nog kännt sig lurad.
  • Rosenöga

    Två av tre har tagit vaccinet. Ni som inte ville eller vågade ta det, varför håller ni på och tjatar om detta. Vi som tog det följde rekommendationerna. Kan inte förstå varför det stör er så fruktansvärt. 

  • Rosenöga
    ins3cure skrev 2010-01-20 11:38:41 följande:
    Jag precis som YayasMami lät också bli att vaccinera mej och min familj. Ansåg direkt när de berättades om detta prototypvaccinet, att det skulle bli en otroligt underlig och framför allt fruktansvärt Stor undersökning bara. Även om jag inte ville delta i världens största test av ett vaccin, så har ju jag och min familj ändå vår del i de, som de som valde att inte ta de. Dom har ju säkert stenhård koll på vilka som tagit de och inte gjort de.
    "Världens största test av vaccinet"

    Man har vaccinerat varje år mot säsonginfluensan och detta vaccin är baserat på samma så nog har man testat detta i många år. Man förändrar lite varje år beroende på vilken typ av influensa det gäller. 
  • Rosenöga
    M Y L F skrev 2010-01-20 15:14:37 följande:
    Jag har inte tagit det men jag valde att vaccinera mina barn. Delvis för att om dom hade blivit riktigt sjuka så hade säkert försäkrings bolaget inte betalat ett rött öre med hänvisning att det var rekommenderat att man skulle vaccinera sig. Men nu blir man ju lite orolig när det står att det ev kan leda till cancer i framtiden.  Om det hela är en enda stor "bluff" så kommer jag att bli rasande. Tänk om våra barn nu riskerar att få framtida cancer pga av vaccinet? Jag känner mig inte blåst på något och det tror jag inte att dom vaccinerade gör heller. Men om man skall tro artikeln så blir man ju kanske orolig över vad ev framtida biverkningar kan bli.
    Det finns inga indikationer på att man skulle få cancer pga en dos vaccin. Tänk, om alla slutade röka eller aldrig började, hur många som skulle slippa få cancer. Fösök skydda dina barn från det som är en risk man är helt säker på.
  • Rosenöga
    Den allsmäktige skrev 2010-01-30 19:42:56 följande:
    En annan var ju cool och vaccinerade sig inte! Vaccin är för mesar!
    Ja, sex miljoner mesar.
  • Rosenöga
    Den allsmäktige skrev 2010-01-30 19:55:37 följande:
    2/3 valde att vaccinera sig. 1/3 att inte. Jag tillhör alltså den skara som är liiite mer unik :) Eller?
    Javisst! Eller du tillhör minoriteten om man vill se det så.
  • Rosenöga

    Många som trott att de hade svininfluensan har blivit blåsta.

    Vecka414243444546474849505152 Andel positiva prover (%) 9% 14% 26% 33% 37% 42% 41% 31% 16% 12% 6% 4% Antal analyserade prover 1027 1230 1686 2070 3946 5684 5117 3360 1769 1067 505 413

  • Rosenöga

    Inlägg 152 blev inte överskådligt men gå in på

    http://www.smittskyddsinstitutet.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/influensarapporter/sasongen-20092010/influensarapport-vecka-51-52-2009/

    Gå ner en bit på sidan och läs redovisningen nedanför kurvan.

    Jag valde v 51-52 men man kan titta på någon annan vecka, diagrammet visar flera veckor.

    Där kan man se att av de testade proverna var det inte hälften som var positiva för A(H1N1) ens under de veckor när influensan var som värst.

  • Rosenöga
    Nenne76 skrev 2010-02-04 19:21:28 följande:
    ...Lika mycket som det säkert skrämmer er att jag vågade tacka nej trots att myndigheterna sa att det va det man skulle göra, så skrämmer det mig lika mycket att myndigheter, som inte helt sällan har fel, lyckas skrämma skiten av så otroligt många människor att dom lyckas kränga såpass mkt medicin och dessutom få både vuxna och barn att sätta en spruta i sig, eller 2 st är det väl tom. Sikken makt dom har. Och vilket maktmissbruk dom använder sig utav,,,,det e ju hemskt.Jag anklagar ingen för något av besluten, jag förstår alla oavsett vad man valde att göra.. Man gör det man tror är bäst, eller hur?Vad jag menar när jag skriver 'det är inte frågan om att känna sig blåst, det är frågan om att man ÄR blåst', vilket tyvärr är fallet.Ni är blåsta/lurade, och det är sorgligt, och det menar jag.Sen är det ju självklart upp till er att skälla på oss som inte valde sprutan, det bryr jag mig inte så mkt om. För det viktigaste är hur vi ska tackla framtida stora sjukdomsepidemier eller nåt annat som blåses upp som om det vore en livsfara. DET är ett problem och hur fasen ska vi möta detta?Vem ska vi lita på om vi blir så fruktansvärt lurade...för alla vi har ju blivit det, på nåt sätt.
    Jag tänker inte skälla på någon som inte tog sprutan men jag tycker precis tvärt emot det du säger här.

    Jag är glad åt att se, att största delen av befolkningen ställde upp och tog vaccinet och att vaccineringen gick att genomföra såpass snabbt trots försenade vaccinleveranser. Det bådar gott för framtiden. Om det skulle komma ett virus liknande fågelinfluensan med jättehög dödlighet så känns det tryggt att man fattade beslut som innebar gratis vaccin till alla och att så många var solidariska och tog vaccinet trots alla hemska skrämselprognoser som man sett på nätet. Svenskarna är modiga och smarta anser jag. Inte ihjälskrämda och lurade.
  • Rosenöga
    Morningglory skrev 2012-12-05 13:13:00 följande:
    Du fattar ju inte. Myndigheterna krängde vaccinet till folket. Det är FOLKET som betalar. INTE MYNDIGHETERNA! Det är folket som betalar både löner och sitt eget vaccin. Det är inte på politikernas ihopjobbade löner när de flippar burgare på McDonald som pengarna dras, jag lovar! 

    "Gratis till befolkningen" LOL-LOL-TROLLILOL!

    USAs politiker krängde det också till sin befolkning. Det finns en vinnare (GSK heter dom; GalaxoSmith-Kline) och det finns en förlorare (folket) som fått punga ut 2000kr per skalle för värdelöst vaccin som gjorde mer skada än nytta, dessutom för ett virus som var företagstillverkat. Och hör här: bland aktieägarna till företaget GSK (de som tjänade det stora pengarna) står både Obama (storägare) och Dick Chaney (storägare) och många andra senatorer. Medan i Sverige fick politikerna stora fina förmåner till höger och vänster, troligen feta mutor också (men det ska vi tala tyst om).

    Men visst ta ditt blåa piller och lev vidare i fantasivärlden. 

    Att tro att viruset var företagstillverkat är då verkligen att leva i fantasivärlden.
    Men du kanske tror att alla virus är tillverkade av företag.
Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?