• YayasMami

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Jag känner mig inte blåst, jag genomskådade bluffen redan från början och skulle aldrig vaccinera varken mig eller min dotter.
    Men jag kan förstå om andra gravida som vaccinerat sig och föder barn med biverkningar kanske kommer känna sig förbannade, men lite får man ju kolla upp själv också. Man kan inte alltid lita på allt man hör!

  • YayasMami
    SilentStar skrev 2010-01-20 11:10:25 följande:
    jag känner mig inte ett dugg blåst. Vi fick ju vaccinet gratis och utan biverkningar. Om det nu är en bluff så får det väl vara så, jag tar inga risker med min son!
    Gratis? Du kanske har glömt att de pengarna hade staten kunnat lägga på något vettigt som skolor eller vård för äldre? Vi betalar skatt, flera tusen i månaden i detta land så gratis är ju en väldigt stor överdrift.
  • YayasMami
    Modesty Blaise skrev 2010-01-20 11:27:06 följande:
    Får jag fråga var du hämtar din information som du säger dig lita på? Har du speciellt insatta kontakter som vi andra saknar?
    Nej men jag har en hjärna, om andra saknar detsamma får stå för de.
    VARFÖR ska jag spruta in Tiomersal (kvicksilver som dessutom inte är lagligt) i mitt blod när jag är gravid (och inte ens får äta ost) för en influensa som dödat några få medan den årliga influensan dödar flera tusen? Jag ser inte logiken. Det dör ju mer människor av HIV än denna influensa, eller blir påkörda när de korsar gatan. Dessutom ställer det sig en hel del frågetecken att vissa länder avråder gravida att vaccinera sig med vaccin innehållande vaccin och att sverige gör en annan bedömning. Ingen rök utan eld. Däremot har influensan blivit en höna av en fjäder.
    Jag är sällan sjuk, jag ser till att hålla god hygien och äta nyttig och bra mat.
  • YayasMami
    TvåHärEttPåVäg skrev 2010-01-20 12:01:04 följande:
    du får mer kvicksilver i dig av att äta fisk om du äter fisk regelbundet under ett år..
    Jag äter inte insjöfisk. Framförallt inte under graviditet eftersom det inte rekommenderas. Och du talar om under ett år, här snackar vi spruta in på några skunder. Det blir lite skillnad där då.
  • YayasMami
    TvåHärEttPåVäg skrev 2010-01-20 12:27:28 följande:
    erkänn att du var ute och googla på insjöfisk innan du svarade =)Tycker verkligen ni som inte váccinerade er att vi ska känna oss blåsta som gjorde det??? Kan inte förstå varför???Ni vet varken vilka sjukdomar det finns i våra släkter, ni vet inte vad vi jobbar med, ni vet verkligen inte hur vi hade reagerat på svininfluensan..Ni som inte vaccinerade er, håller ni med trådstartaren att vi ska känna oss blåsta??Och trådstartaren, du svarade aldrig på min fråga... om du nu haft någon anhörig som dött (det finns ju faktiskt dom som har haft anhöriga som faktiskt dött) Skulle du då skrivit en tråd där det stod exempel... oj va min mamma måste känt sig blåst som aldrig vaccinerade sig eftersom hon nu e död...Jag tycker denna tråden är lite narr mot dom som faktiskt hade anhöriga som dog. Men du kanske inte alls ser det så???Tycker det är onödigt att bara ställa en sån fråga, de som valde att vaccinera sig gjorde det med den informationen det fanns då, ingen kan se in i framtiden.
    Nej, efter att ha fött ett barn och väntar ett andra samtidigt som jag äter fisk nästan dagligen så har jag rätt bra koll ändå
    Att vaccinera sig hjälper tyvärr inte alltid fullgott. Jag gick till en vaccinationscentral för att slippa malaria och fick profylax då jag reste till afrika i höstas. Enligt läkaren skulle jag INTE få malaria och en vecka efter jag kom till afrika höll jag på att avlida i malaria, bokstavligen. Jag låg medvetslös och spydde blod men eftersom läkaren sagt att det inte skulle kunna vara malaria kom jag iväg för sent till sjukhuset. Tycker det är farligt att säga att man är fullgott skyddad genom vaccin, OM det sen händer att man blir sjuk tar man det då inte lika allvarligt för man kan tolka det som en vanlig influensa. Och att jag fick malaria berodde på ett myggbett, det går inte förhindra genom hygien eller kost så ni behöver inte anmärka om det
    Vad tror du de som har anhöriga till de som dött av vaccinet säger då? Eller mammorna som får barn sen OM det visar sig att de fått bestående hjärnskador?
  • YayasMami
    TvåHärEttPåVäg skrev 2010-01-20 13:27:50 följande:
    Men jag menar ju inte så, jag bara vill påpeka för trådstartaren att det är dumt att ställa en sån fråga... typ att det är lika dumt att skriva så som om man skulle skriva så som jag gjorde... jag skulle aldrig ställt en sån fråga överhuvudtaget för som sagt så som du skriver så kan man ju isåfall skriva sånt om allt...
    Egentligen är det väl inget att diskutera. Gjort är gjort och det går inte att ändra. Det vi nu får hoppas på för allas bästa är att det faktiskt inte kommer få stora kosekvenser som tex artikeln menar cancer eller barn med hjärnskador. Finns ingen anledning att anklaga varandra eller håna någon.
    Vi hoppas nog alla på det bästa helt enkelt!
  • YayasMami
    mamlan skrev 2010-01-30 21:34:45 följande:
    DeDessutom om det ska handla om en ekonomisk fråga och vinstintresse så borde ju ni som INTE tagit vaccinet känna er mer blåsta..Vaccinet kostade inget att ta, den ekonomiska kostnaden ligger i så fall hos staten, dit ni oxå hör så er förlust är lika stor..eller faktiskt större eftersom vi i alla fall fick vaccin för pengen..Vad fick ni?
    Vad vi fick? Vi slapp oroa oss över våra ofödda barns hälsa...? Jag tycker det är en rätt bra fördel
  • YayasMami
    mamlan skrev 2010-02-01 16:03:39 följande:
    Och samma sak kände de som tog vaccinet, de slapp oroa sig. Så det är ju en fråga om vad man tror och inte tror.
    Men det finns flera trådar här på FL med gravida som går runt och oroar sig nu för att de är rädda att barnen ska ha fått skador av vaccinet...
  • YayasMami
    Suck och suck skrev 2010-02-03 19:23:51 följande:
    Jag känner mig fortfarande trygg med att jag tog vaccinet och jag är glad och trygg över att jag kunde bidra till att det inte blev några stora smittoutbrott här i Sverige. Tack alla ni som vaccinerade er och var med och bidrog till att det inte blev några smittoutbrott. Ni andra, som inte har vaccinerat er, har åkt snålskjuts på oss som vaccinerat oss.
    Jaha oj, du kanske har missat att smittan avstannat i de flesta länder som även inte vaccinerat?
Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?