Inlägg från: Modesty Blaise |Visa alla inlägg
  • Modesty Blaise

    Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?

    Dr Mupp skrev 2010-01-19 12:25:24 följande:
    Så glad att vi sket i vaccinet. 1,5 veckor tog det från första insjuknad till att sista i familjen kunde återgå till dagis. Bara förra veckan snackades det på makens praktik om grisjukan. Alla var vaccinerade och de diskuterade biverkningarna. De frågade min make vilka biverkningar han fick, då sa han som det var att han inte veccinerat sig men fick sjukdomen. De tittade på honom och frågade helt seriöst. Har du haft svininfluensan? Den dör man ju av.
    Du vet ju inte ens om det var den nya influensan som ni hade...
  • Modesty Blaise
    Dr Mupp skrev 2010-01-19 17:05:48 följande:
    Enligt läkarna så var det den.
    Det konstaterades inte genom något test om jag förstod dig rätt. 
    Personligen hade jag inte velat bagatellisera en sjukdom som jag inte med säkerhet vet att jag har haft. Men det är ju jag det.
  • Modesty Blaise
    YayasMami skrev 2010-01-20 11:15:21 följande:
    Jag känner mig inte blåst, jag genomskådade bluffen redan från början och skulle aldrig vaccinera varken mig eller min dotter. Men jag kan förstå om andra gravida som vaccinerat sig och föder barn med biverkningar kanske kommer känna sig förbannade, men lite får man ju kolla upp själv också. Man kan inte alltid lita på allt man hör!
    Får jag fråga var du hämtar din information som du säger dig lita på?
    Har du speciellt insatta kontakter som vi andra saknar?
  • Modesty Blaise
    YayasMami skrev 2010-01-20 11:59:04 följande:
    Nej men jag har en hjärna, om andra saknar detsamma får stå för de. VARFÖR ska jag spruta in Tiomersal (kvicksilver som dessutom inte är lagligt) i mitt blod när jag är gravid (och inte ens får äta ost) för en influensa som dödat några få medan den årliga influensan dödar flera tusen? Jag ser inte logiken. Det dör ju mer människor av HIV än denna influensa, eller blir påkörda när de korsar gatan. Dessutom ställer det sig en hel del frågetecken att vissa länder avråder gravida att vaccinera sig med vaccin innehållande vaccin och att sverige gör en annan bedömning. Ingen rök utan eld. Däremot har influensan blivit en höna av en fjäder. Jag är sällan sjuk, jag ser till att hålla god hygien och äta nyttig och bra mat.
    Då tackar jag för förklaringen. Den ser ut som jag misstänkte att den skulle göra. 
  • Modesty Blaise
    thecarseatlady skrev 2010-02-01 17:09:23 följande:
      Precis så tänkte jag också innan vi fick den; Ta hit den förbaskade influensan nu då så vi slipper fundera på den!!! Till sist drog barnen ändå hem den från skolan. Dottern var sjuk med feber å värk i knappt ett dygn och sonen i en hel natt(!). Minstingen och jag fick inte ens feber. En vanlig magsjuka brukar vara flera gånger värre.... Så jag skulle mer än gärna ha smittat er om jag kunde, så att ni också skulle ha det överstökat!
    Och ni blev testade så att ni med säkerhet vet att det var influensan ni hade?
  • Modesty Blaise
    thecarseatlady skrev 2010-02-01 18:13:17 följande:
      Ja, vi är säkra på att det var svininfluensan. En stor de av ungarna i "vår" skola var sjuka samtidigt och många blev testade för att de hade så lindriga symptom, man tänkte att det ju inte kunde vara svinet, för det ska man ju bli dödssjuk av...Men visst var det! Så jag är helt övertygad om att väldigt, väldigt många har haft influensan, men bara trott att det har varit en vanlig förkylning med lite halsont, feberstegring och hosta....
    Ursäkta min envishet... Du menar alltså att det togs prover på er och att de proverna befanns vara positiva för H1N1? 
    Hur fick ni (ni och de andra familjerna du nämner) sjukvården att vilja testa er när ni hade ett så lindrigt och mycket kort förlopp? Varför sökte ni (och de andra) ens vård...?
  • Modesty Blaise
    Nenne76 skrev 2010-02-04 16:57:24 följande:
    Jag tycker inte det är frågan om att känna sig blåst, det är mer frågan om att ni ÄR blåsta. Vilket jag i min tur tycker är sorgligt. Jag hade en intuition om att inte vaccinera mig och barnen, vid vaccinationstillfällena kände jag mig dock lite osäker, men stod fast i mitt beslut, jag trodde inte på detta... Och med facit i hand. Nåja, det är bara att beklaga!!
    Men vad står det i det facit du tycker dig ha?
  • Modesty Blaise
    Nenne76 skrev 2010-02-04 20:58:01 följande:
    Men kalla det vad ni vill...ni har blivit lurade och för den saken skull betyder det inte att någon har fattat ett bättre eller ett sämre beslut än någon annan, det anser inte jag, men ni verkar tro att jag anser mig som nån 'bättre', vilket får stå för er. Det hemska är att detta har hänt, att ni är lurade och jag hade tur den här gången som inte gick på det. Men fine...spotta å fräs på mig....om ni nu mår bättre på det-sorgligt ju. Det är ju kanonbra om ni nu mår så himla bra på sprutan och erat beslut, trots att det hela va en bluff... Jag i min tur hade vart vansinnig efter att något sådant hade kommit fram som detta. Att någon skrämt upp mig såpass att jag sprungit till läkaren å sprutat i okänd medicin i mina barns och min kropp. Jag fattar inte att ni inte reagerar på det. Men mig kan ni hoppa på och ifrågasätta. Jag är förmodligen värre än att ni blivit lurade på vaccinet eller? Shoot!!
    Du är en mycket bra företrädare för den del av befolkningen som på samma grunder som du avstod vaccinet. Ditt inlägg representerar er väl, måste jag säga.
    Hatten av för er "intuition", "magkänsla", "källkritik" och "facit".
    Jag är imponerad! Synd att man inte kan anlita dig eller någon annan av samma kaliber när man står och funderar på att köpa en trisslott.
  • Modesty Blaise
    Nenne76 skrev 2010-02-05 11:48:18 följande:
    Du läser inte på något innan du fattar ett beslut, du tar aldrig reda på vad dina beslut innebär antar jag....trist. Men det får stå för dig. Den här gången fattade jag rätt beslut och jag tänker inte skämmas för det eller ta någon annans skit heller.
    Du antar fel.
    Jag är mycket intresserad av att få reda var du hämtade din information och grundlag för det beslut du fattade. Det skulle vara mycket intressant att få veta mer om. Om du vill dela med dig?
  • Modesty Blaise
    Nenne666 skrev 2011-04-26 20:22:03 följande:
    Inte på ett sätt som lugnade mig och som gjorde att jag ville sätta in det på mig och mina barn. Om informationen räckte för dig så är det la bra för dig, men för egen del tyckte jag inte det.

    Det va la dessutom INGEN som kunde veta vilka konsevenser det kunde innebära...ingen sa tex nåt om sömnsjukan.

    DET vill man väl veta INNAN.
    Du menar som att man gärna skulle vilja veta exakt hur sjuk eller eventuellt död man blir när ett virus eller vilken sjukdom som helst drabbar en? Ja, det vore sannerligen både praktiskt och önskvärt.  

    Det skulle vara intressant att höra mer om hur du bedömer, tolkar och inhämtar information. Kanske kan bli en bok av det rentav?  
Svar på tråden Ni som vaccinerade er, hur blåsta känner ni er på en skala 1-10?