Inlägg från: TreSmåHjärtan |Visa alla inlägg
  • TreSmåHjärtan

    Vi som fick barn i Sep 2007, vi håller fortfarande ihop!

    Elidasofie skrev 2010-03-04 12:35:08 följande:
    Igår 18.21 kikade Elidas lillasyster Molly ut=) Hur underbar och go som helst!!6 timmar tog det från att vattnet gick. Vid 18 var jag öppen 5cm, vid 18.10 heelt öppen. Smått panik blev det där i slutet för min barnmorska=)
    GRATTIS!!!{#lang_emotions_flower} 
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Jen070912 skrev 2010-03-04 23:02:18 följande:
    Åh nu har internet börjat fungera som det ska... (på oviss tid)Vad skönt att läsa om era erfarenheter som 2-barnsmammor. Jag har upptäckt att jag inte är ensam om att tycka att livet kan vara en mardröm ibland och en dans på rosor ibland. Tror att min största 2-barns chock snart har lagt sig och att livet kan börja återgå till det normala. Felicia har kommit i trotsåldern och lever runt hej vilt och Alfred utvecklas o ändras från dag till dag kan inte se något mönster alls just nu. Ibland vill jag bara stanna upp och skrika rakt ut, allt man stänger inom sig. Å vissa dagar är allt toppen o syskonen är hur gulliga som helst mot varandra.Ottisen: Grattis till Malte!Elidasofie: Grattis till Molly! Lät som en smidig förlossning.Cammily: Grattis till kommande bebisen! Vi kör med ståbräda till dottern, har svårt att komma fram med syskonvagn överallt i vår lilla stad.Turbo: Grattis till kommande bebisen!Här händer det massa grejer som man missar när man inte hinner läsa...!
    Jag verkligen känner igen mig i sin beskrivning om hur allt känns och fungerar som 2-barnsmamma. Jag försöker oxå få in ett fungerande mönster, men eftersom framför allt Alicia förändras och utvecklas hela tiden så är det ett evigt knepande å knåpande... Och så en trotsig 2-åring på det.{#lang_emotions_wink} Men när dom leker tillsammans å visar den där härliga syskonkärleken så försvinner allt jobbigt och man står bara å ler och beundrar sina små underverk...{#lang_emotions_smile}
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    jellona0507 skrev 2010-03-05 11:54:52 följande:
    Tjejer.. vet ni? Jag har gjort något tokigt!! Bytt namn. Heter inte Susan längre, utan skickade in ändring igår, till Sanna, och idag fick jag hem papper på att namnbytet har gått igenom. Betalade in 25€, och nu heter jag alltså officiellt Sanna.Har alltid avskytt mitt namn, och velat bli kallad Susku. Kallades för Sanna hela min barndom, och använde det namnet i skolan i början. Så ja.. trivs otroligt bra med nya namnet!
    Grattis till ditt nya namn!{#lang_emotions_smile}
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Jag har inga bra tips tyvärr... Emma sover, och har nästan alltid sovit bra om nätterna. Hon sover visserligen i vår säng. Men får hon sova där sover hon oftast hela nätterna. Ibland kan hon vakna när Alicia vaknar å skriker. Då kan det behövas välling för att hon ska somna om.
    Vi har testat att lägga över henne i sin säng när hon har somnat, men det resulterar i att hon vaknar å e ledsen efter några timmar... Så vi har löst det så att hon helt enkelt får sova hos oss. Med två små barn här hemma orkar man inte kämpa å böka vid nattning, så vi gör det lätt och låter henne sova med oss.{#lang_emotions_wink}
    Alicia sover däremot dåligt. Hon har alltid bökat å sovit dåligt om nätterna, så det kommer säkert fortsätta så... Så om 2 år kanske jag har egna erfarenheter och tips att dela med mig om hur man gör med en 2,5 åring som inte sover bra om nätterna...{#lang_emotions_wink}


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    Turboplingen skrev 2010-03-11 16:15:05 följande:
    Vi ska få en son!!! =DVa på rul idag och allt såg fin fint ut, ja allt vi fick se =pBråkig liten grabb där inne =p
    Grattis! Va roligt!
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Härligt att det fungerar bra med avvänjningarna, Turbo!

    Vi har tänkt vänja av Emma med nappen i sommar. Vi började prata om det med henne redan frör några månader sen. Vi ska till Skansen å ge bort dom till djuren där.
    Hon dricker välling vid läggdags, och den får hon nog ha kvar ett tag till. Men jag tror inte att hon kommer bli torr nattetid så länge hon äter välling precis innan läggdags. Men det kommer nog det me. Jag känner ingen panik över det. Det är skönt att hon är torr dagtid iaf.


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan
    first timer skrev 2010-04-05 20:51:29 följande:
    Imorgon ska jag till KS.Det är dags för rutinUL med lilla bäbisen i magen. BF är i början av september. Elin är jätteglad över att bli storasyster och önskar sig en lillebror.
    Det är så många gravida här nu så jag minns inte om du skrivit innan att du är gravid eller om jag har grattat? Men GRATTIS skriver jag nu iaf!{#lang_emotions_smile} Hur gick det på UL:et?
    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Vi började potträna när Emma själv började visa intresse för pottan. Det va strax innan hon fyllde två år. Innan dess ville hon inte alls sitta på pottan, så då brydde vi oss inte heller att försöka. Men den dagen hon väl började visa intresse och VILLE sitta på pottan så tog jag verkligen tillfället i akt och "kämpade" vid pottan (på hennes villkor, med lek och böcker å så) av och till i 2,5 timmar tills kisset kom. Efter det lossnade det och hon gick på pottan på eget initiativ på en gång. Men olyckor hände i början så klart. Det kan ju ta ett tag innan dom lär sig att kontrollera blåsan. För oss funkade det hemma ganska snabbt, men ute kissade hon på sig, och på dagis kissade hon på sig. Det va som att när hon hade annat att tänka på glömde hon bort att hon va kissnödig. Så till en början va hon bara utan blöja hemma. Sen ökade vi succesivt med at ta bort den på dagis och utomhus. Nu har hon bara blöjor på natten, och när dom går till skogen med dagis (för personalens skull, för att dom ska slippa gå tillbaks med henne ifall hon skulle kissa på sig).

    Att dom blir "bebisar" igen när dom får syskon är nog ganska vanligt. Emma kan säga ibland att hon vill ha blöja t ex, " för jag e bebis" eller "jag är Alicia".


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Jag känner igen det där med att ibland kan dom, och ibland inte. Vissa tillfällen är Emma en "stor flicka" som hon brukar säga. Men ibland på dagtid vill hon ha nappen eller blöja, för då är hon helt plötsligt bebis.{#lang_emotions_wink} Men säger man då att "bebisar får inte äta godis på lördag, det får bara stora barn göra" då blir hon helt plötsligt stor igen.{#lang_emotions_tongue_out} Hon har lärt sig det där nu att på lördag får man godis (hon har lärt sig allt sånt med godis av sina äldre kusiner). Hon får inte så mycket godis, och det blir bara på lördagen, så det känns lugnt tycker jag. Äter era barn lördagsgodis?

    Emma har kommit in i den där frågvisa åldern. Vad är det? Vad gör du? Va? osv osv...{#lang_emotions_smile}


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
  • TreSmåHjärtan

    Emma kan oxå köra med det där "nä jag orkar inte" ibland. Men oftast så är hon hjälpsam och klär mer än gärna på sig själv. Hon har ju en förkärlek till allt vad kläder heter.{#lang_emotions_wink} Nya favorit-outfiten är klänning OCH kjol på samma gång. Men hon får inte gå ut så. Hehe.
    Och det där "jag kan inte" känner jag igen. Men oj vad man ser hur självförtroendet växer varje gång hon klarar det ändå!{#lang_emotions_smile}


    Emma 28 september 2007, Alicia 1 juni 2009
Svar på tråden Vi som fick barn i Sep 2007, vi håller fortfarande ihop!