• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Hej, sällar mig också till denna tråd. Är sängliggande sen vecka 16 då jag fick ett cerklage pga kraftigt förkortad cervix gick fr 6cm till 13mm på två veckor utan att märka något, är nu i vecka 24. Vid senaste mätningen var tappen 20 mm, så vila och sängläge tror jag verkligen på. Blir sjukskriven 100% allteftersom då det bedöms som en högrisk graviditet.

    Det är ju stundtals väldigt jobbigt med denna tillvaro med all oro men försöker tänka en dag i taget. Har ju faktiskt legat ner i 52 dagar!

  • elaisa

    Hej!

    Asalu, jag ligger hemma och har inte så mycket sammandragningar när jag ligger ner men så fort jag är uppe kommer det. Dom gör aldrig ont men i mitt fall verkar inte det spela någon roll tyvärr... 

    Vilken vecka är du i? Hoppas sammandragningarna lugnar ner sig och du kan få komma och ligga där istället, med bebisen fortfarande i magen!

    Kram

  • elaisa

    Hej,

    om du får cervix påverkan av sammandragningarna bör du nog sjukskrivas. Sammandragningar är ju inte automatiskt farliga utan oftast bara normalt, livmodern övar sig inför förlossningen. Åk in och få en cervixmätning/vul om du är orolig, det skulle jag gjort.

  • elaisa

    Asalu, förstår verkligen din längtan efter din lilla kille. Jag har bara varit inlagd kortare perioder men då längtat otroligt efter min son. Hur mår du av alla mediciner? Har det aldrig varit aktuellt med ett cerklage? Vet att det råder delade meningar om det hjälper eller inte men för mig har det verkligen funkat, är helt säker på att jag annars skulle fått missfall.

    Jag håller tummarna för dig, kämpa på!

  • elaisa

    Hej Pilea!

    Jag tycker du ska kolla upp det där så fort du kan. En uvi kan ju starta en förlossning i värsta fall.

    Lycka till!

  • elaisa

    Ja, vilken otrolig psykisk stress du är utsatt för. Om man bara visste att allt man utstår och klarar nu skulle garantera att det gick bra och man fick sin efterlängtade bebis då skulle man ju lätt fixa det här men istället har man oron hela tiden...
    Jag kan tycka att sjukhuset borde kunna erbjuda terapi samtal för dig och personer i samma situation, risken för en posttraumatisk reaktion är ju överhängande.

    Vi har längtat och kämpat för ett syskon i tre år med två sena missfall och känner att om det inte går vägen denna gång  då får det räcka, jag skulle heller aldrig orka leva om detta.

    Tänk snart har ännu en dag passerat med bebisen i magen.

    Kram

  • elaisa

    Hej Aman!
    Har den alltså minskats fr 5cm till 3,5cm den här graviditeten? Som jag förstått är annars 3,5 cm en normal längd på tappen särskilt som omföderska. Min tapp minskade fr 6cm till 13mm på två veckor utan att jag kände det. Så himla svårt att veta något, så därför skulle
    jag åka in o kolla igen särskilt som du har ont.
    Lycka till

  • elaisa

    Linelus84; lycka till idag på specen, jag håller tummarna för dig!

  • elaisa

    Hej allihopa!

    idag var jag på rutinkoll på spec.mödravården för att mäta cervix. Den mätte 15mm alltså minskat 5mm sen förra kollen känns lite oroande men läkaren var ganska lugnande och menar på att i morgon kunde måttet var "20" mm igen eftersom jag idag suttit uppe och åkt bil m.m. Fick också utskrivet fragoim sprutor och lärde mig ta själv, lite obehagligt...men antar att man vänjer efter några dagar, är det någon här på tråden som också måste ta det? Ändå skönt att veta att jag inte riskerar få en blodpropp eftersom jag ligger så mycket.

    24+1 idag, vecka 28 känns oändligt långt borta.

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar