• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    AsaLu skrev 2010-03-16 17:32:02 följande:
    Jag känner mig riktigt blåst, lyckas inte kopiera in bilden hit till tråden...  Så ni som vill se min lilla skatt får kika in på mitt galleri! Tyvärr rätt usla bilder, är svårt utan att slå en blixt rätt i ögonen på skuttan. vi glömde dessutom kameran när vi åkte in till förlossningen så de första bilderna är från i går kväll, alltså när hon var nästan 2 dygn. Hon heter för övrigt Nelly från och med idag! Vi mår alla bara bra, förutom min rygg som håller på att gå av efter 11 veckors sängläge och sen en förlossning på det. Så den där promenaden till Mörby centrum i går kanske inte var så bra...
    Åh, Nelly det skulle mitt första barn heta men det blev en Nils istället{#lang_emotions_smile}
  • elaisa

    Asalu, gud så fin blir alldeles tårögd! Hon ser tom lite rund ut och ja nu längtar man verkligen. Lycka till!

  • elaisa

    Åh,va härligt med snödroppar o krokus tror inte det har kommit här än men vad vet jag - är ju inte ute så ofta...Den här vintern är på något sätt oändlig precis som mitt sängläge, har idag legat ner i 114 dagar och är idag 32+0!

    Helena83 o Aprilfamlj, ni verkar ju inte ha långt kvar hur känns det?

    Min son föddes på utsatt datum så jag har ingen erfarenhet av ett prematurt barn men ni som har det härinne verkar så coola med att få bebis nu och det känns ju lite lugnade{#lang_emotions_smile}

  • elaisa
    jmynt skrev 2010-03-17 17:29:10 följande:
    nej det var försent att sätta in det förra gången, Jag bor i vimmerby och de har inte möjlighet att göra ul här så jag ska till västervik den 22 och då ska de mäta den. hoppas bara att den inte är påverkad för vi är mitt uppe i en flytt och jag är helt själv med vår dotter på snart 10 mån. hela dagarna. hur stor är risken att man blir ordenerad sängläge tro? det får bara inte hända!! har så mycket att göra ju.
    Säkert bra att ta det så lugnt du bara kan nu innan och ligg ner så mycket du kan, får du ett cerklage som jag,akut insatt, blir du nog ordinerad sängläge tills vidare tyvärr...
    Hur gick förra graviditeten då de inte hann sätta ett?
  • elaisa

    Jaha, men då är du förhoppningsvis ute i god tid{#lang_emotions_smile} mina råd är lyft inte, vänta med sex tills du vet mer och ligg ner så mycket du bara kan. Hoppas du slipper cerklage eftersom det finns en del risker med det.

    Jag hade inget val utan skulle fått missfall om de inte hade satt ett, nu har allt hittills gått bra och jag har inte haft några problem utav det tack vare att jag legat ner så mycket.

  • elaisa
    AsaLu skrev 2010-03-17 20:18:22 följande:
    Måste bara få säga hur glad jag är att hon är född!!! Även om det är jobbigt att få igång kroppen igen så känner jag mig så oerhört lättad att hon är ute och att allt liggande är över. Längtar bara efter att få komma härifrån snart och åka hem med vårt lilla underverk. Hade glömt bort hur svårt det är att byta blöjor och hantera en så här liten plutt...
    Jag förstår dig verkligen! Längtar så efter att kunna röra mig utan att direkt tänka på smdr, ilningar i tappen, konstiga diffusa smärtor som "kan" vara farliga mm. Är så trött på allt sånt att jag nu gått inför att ignorera min kropps signaler tills det verkligen känns som allvar.
  • elaisa

    Hej Noemi!

    Jag tycker det verkar som din tapp påverkats av smdr om du först mätte 56mm o sen 31mm men jag har också förstått att beroende av hur hårt de trycker ulstaven blir måtten olika ju hårdare desto längre mått, fast då handlar det mer om 3-4mm hit o dit.
    Men om du är strikt med sängläge kan nog tappen bli längre igen, så det är säkert bra att ta det lugnt tills nästa mätning.
    Du födde i v 32+5, hur gick det? Hur länge fick ni vara på neo och innebar prematuren några komplikationer?

    Själv har jag börjat känna av cerklaget tror jag...känns lite läskigt.. det svider liksom och jag antar att nu ligger nog huvdet mot o trycker. Plötsligt känns 3 maj väldigt långt borta har ju nästan trott att jag skulle föda på utsatt datum eftersom det varit ganska lugnt här ett tag...

  • elaisa

    Jag ska också in imorgon på extra koll, har haft en konstig känsla av som ett spännband runt nedre magen i flera timmar och en ibland svidande o stickande känsla i tappen. Det gör inte ont men känns lite obehagligt, är det nån som känner igen det?

    Skulle det bli värre tyckte de vi skulle åka in i kväll men just nu avvaktar vi iaf.

  • elaisa

    Hej,

    tillbaka efter kollen - allt såg bra ut tappen var 16mm och funnellingen 40mm lilltjejen ligger långt ner men inte riktigt fixerad ännu och den här stickande,svidande känslan trodde han berodde på bebisens tryck mot tappen/cerklaget men var inte helt säker..dessutom hade den där spännbands känslan släppt i morse när jag vaknade och jag hade inga smdr.

    Jätteskönt för jag vill verkligen att hon ligger kvar åtminstone t v34+0 om det går.

    Nu har min svärmor åkt hem för den här veckan, puuh! Vi är själva under helgen och det är bara så himla skönt{#lang_emotions_smile}

  • elaisa
    anna1975 skrev 2010-03-19 11:44:13 följande:
    Jag har kännt likadant, ska in och lämna urinprov jag misstänker att det är UVI.  Hade ungefär likadan känsla för någon månad sedan då var det UVI och jag fick antibiotika.  Inatt när jag skulle upp på toa fick jag jätteont i magen men det är bättre nu. hoppas det går bra för dig!! Tvlig helg!!
    Ja, de på fl trodde nog också det så jag tog med mig ett rör med morgonurin men det var inte UVI. Hoppas du slipper UVI, går du på Sös specmvc?
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar