• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Som jag uppfattade, satt effekten i 2-3 veckor efter man fått sprutorna och de upprepar inte behandlingen, kanske de ville vänta till jag är i vecka 29 så effekten räcker till v 32 men tänkte ta upp det igen när vi ska dit på torsdag.

  • elaisa

    Asalu, jag går på SöS, men jag kan ha missuppfattat det hela, det var så mycket annat som också pratades om...du borde ju fått rätt info som legat inne så länge.

  • elaisa

    3flickor, det är säkert så,verkar ju ologiskt att lungmognaden på något sätt skulle avta el gå tillbaka. Skönt att det gick och stoppa värkarna, är du hemma nu?

  • elaisa

    Helena83, Skönt att det verkar gå tillbaka litegrann och att kortisonen hinner verka, kämpa på o hoppas bebisen stannar i magen några veckor till.

    Kram Elaisa

  • elaisa

    Petronellan, förstår din frustration över att missa en del som en förstföderska. Men som sagt mycket av det kan du fixa via internet, tradera och alla onlinebutiker kommer man långt med.
    Föräldrarpenning kolla med FK, föräldrarutbildningen - alltså den gav typ inte mycket mer en trevlig gemensam känsla tillsammans med de andra gravida paren tycker jag..
    Angående förlossning kan det ju vara bra att fundera på om /vilken typ av smärtlindring du vill ha och kanske skriva en flplan. För min egen del struntade jag iofs blankt i någon plan när allt satte igång men kan ju vara skönt o roligt att göra ändå. Amningen går ju inte heller riktigt att förbereda sig på och det får du hjälp med på BB.

    Egentligen så behöver man ju  bara en vagn, bilbarnstol och lite kläder till o börja med men visst är det tråkigt att inte kunna förbereda, göra fint mm men det är ju så mycket viktigare och större att bebisen stannar i magen så ligg ner o vila istället{#lang_emotions_smile}

    Lycka till!

  • elaisa

    Pilea, på Sös ger de det fram till 32+6, frågade precis det i torsdags när jag var där.

  • elaisa

    God morgon alla!

    Snart kommer min svärmor för att hjälpa till denna vecka, jag samlar kraft men börjar bli riktigt trött på den här tillvaron...kan inte ens gå på toaletten längre utan att få sd och då är ju nästan omöjligt att kissa dessutom. Att vintern heller aldrig tar slut känns ju nästan ironiskt - sen allt det här började har det i princip varit samma väder - konstant vinter.
    Nog klagat. Imorgon går jag iallafall in i vecka 31{#lang_emotions_smile}

    Fröken X, tycker att du ska ringa fl och beskriva allt, att ha blodiga flytningar är väl inte normalt i v 29?

  • elaisa

    Pilea,ingen aning, såg aldrig röken av någon slempropp vid min förra förlossning men det där låter ju onekligen som en sån. Har du fått kortison sprutor denna graviditet?

  • elaisa

    Jag kanske nog ändå skulle ringa fl och höra vad de tycker, tänk om det går jättefort och du inte hinner få sprutorna. 

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar