• 2små2stora

    Vi som har prematura sammandragningar

    Kavi81 skrev 2010-06-09 17:20:47 följande:

    Bohman och Demyra
    Blir så upprörd när jag läser vad ni varit med om på sjukhusen! Jag skulle bli jätteledsen om jag blev bemött så! Det är ju en ´sak om de inte tar en på allvar men en helt annan om de dessutom är otrevliga för det har de absolut ingen anledning till! Usch, blir så arg! Det är väl grav. hormonerna Glad!


    Och sedan dessa barnläkare och barnsköterskor! De flesta jag har mött har varit väldigt bra dock, i synnerhet de på BB. Kanske var det för att jag legat inlagd i 11 veckor så de flesta kände mig eller visst allt om min situation och tyckte väl att jag hade rätt att vara lite orolig.


    3Busfrön: är du neonatonalsköterska? Då träffar du hela tiden sådana där små antar jag. Hur goda är egentligen prognoserna runt v. 25-26? Jag vet ju typ vad statistiken säger men vilken typ av skador får de oftast osv? Här på tråden hör man ju om många som fått sina barn tidigt men i de flesta fall har det gått bra och det är "glada pigga 4-åringar" osv. Men hur lång är vägen dit? Och hur många får gå den vägen? Menade inte att prata jobb-prat med dig och förstår om du inte vill svara! Men man har ju alldeles för mycket tid att tänka, räkna dagar och veckor, oroa sig osv när man bara får ligga i soffan timme efter timme, dag efter dag...


    Jag svarar gärna på frågor
    De barn som föds i v. 25-26 och får problem så handlar det oftast om BPD som är en lungsjukdom som brukar ha växt bort helt vid 1.5-2 års ålder. Synproblem pga ROP som kommer av att de behöver syrgas under en längre tid.
    Det är flera som får gå hem med syrgas.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-06-09 19:59:46 följande:
    Hej tjejer

    Här har ni en ledsen PennyJenny. Har varit och mätt min livmodertapp idag i v18+6. Den är bara ca 2 cm lång och öppen upptill :( Imorgon ska vi till specialister i Lund för att diskutera cerklage. Min doktor jag hade idag var jättedålig och skrämde upp mig rejält att detta kanske inte slutar så bra osv.

    Är jätterädd och så fruktansvärt ledsen, vill inte förlora min bDu fåebis Gråter
    nej vad tråkigt, hoppas verkligen att de kan sätta cerklage. Du får ligga ned med bäckenet på en kudde så att det inte trycker på tappen.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny skrev 2010-06-09 20:05:48 följande:
    Vi får se imorgon. Är ev för långt gången plus att det är ökad risk för komplikationer pga att jag haft livmoderruptur oxå. Hela min värld rasade idag, är sååå ledsen alltså.
    Jag har gått öppen 2 cm från v 30, så det kan gå bra. Kan du hålla bebisen kvar 9-10 veckor till så är mycket vunnet. Även om de går att klara barnen redan i v.24.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Vi ska ha 12 års kalas för mellankillen i helgen så håll tummarna för att vädret håller sig på den bra sidan då han har önskat sig en grillfest.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Demyra skrev 2010-06-10 08:25:13 följande:
    Stort Grattis till Fröken Sol!! Skönt att du hade en lätt och snabb förlossning Solig

    PennyJenny: Kramar till dig och alla vi här finns som stöd för dig.
    Det finns ju många som haft tappen ca 2 cm och med strikt sängläge fått tappen längre och gått tiden ut. Så ge inte upp hoppet {#emotions_dlg.flower}

    Blir tokig på dom här sammandragningarna, kommer med 5 minuters mellanrum. fast jag bara sitter, såååå stöörande!!
    Nå nu är iallafall uvi provet infört till laboratoriet så om det skulle va positivt så får jag veta om några dagar.

    Vet nån av er hur snabbt man kan gå från 4cm tapp till utplånad förresten??
    Tar det liksom flera veckor eller kan det gå så där pang poff?
    Det kan gå fort. Men man kan gå med täta SD i flera veckor också utan att det händer någonting. Det är det som gör det svårt att veta när man måste åka in och kolla.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    jdsr79 skrev 2010-06-10 12:38:07 följande:
    Hej.
    Vad trevligt att hitta en tråd med likasinnade :o)  Jag har lite frågor som jag säkert kan få svar på från någon av er.. *hoppas*..
    För det första så har jag sammandragningar.  Jag har dessa SD varje dag, oregelbundet, men väldigt, väldigt ofta när jag reser/böjer mig, promenerar osv.

    I v.29 vaknade jag av SD på natten. Jag klockade dessa och de var stadigt regelbundna 3 min. Höll i ca 40-50 sek. under ca 2 timmar. From detta tillfälle så har jag vaknat fler gånger på nätterna med regelbundna SD, som jag mest för att jag inte kunnat sova emellan dom, har klockat. Allt mellan 3-6 minuter mellan varje som oftast. I natt vaknade jag av en annan typ av SD. När jag fick en SD så kom värken istället vid höften/bäckenet. Dessa klockade jag med detta resultat: 3,20-4,12 minuters intervaller, höll i ca 1 min 10sek. De har alltså ändrat karaktär. På dagarna fortsätter det som vanligt med SD nu och till så fort jag gör ngt egentligen..

    I vanliga fall så studerar jag, men nu börjar jag få undan allt med skolan och ledigheten närmar sig. Jag har en dotten som är ca 1,5 år som kommer vara hemma from nästa vecka. Idag går jag in i v.32. Jag har problem när jag ska röra mig/leka med henne och givetvis när det blir att lyfta så tex som in i bilen, uppför trappa, när hon blir kramig eller ledsen osv.

    Finns det någon som har åsikter om jag borde vidta några åtgärder? Jag har en mentalitet som att "man klarar sig själv tills det är UPPENBART att man inte gör det längre", så jag har så svårt för att avgöra om detta räknas som något dåligt. Jag vill inte på samma gång förringa dessa SD. De kommer oräkneliga gånger per dag och dessa SD (som nu även kommit som värk i höften) som kommer regelbundet, är INTE på ngt sätt bekväma. Uthärdliga, men jag får vrida mig i sängen när de kommer.

    Jag skulle också bli tacksam om det finns någon med liknande "symptom" eller någon med erfarenhet kunde berätta lite om hur deras dagar ser ut. Hemma? Jobb? Sjukskrivning..? Kontroller?  You name it. Ge mig något som jag kan relatera till.

    Tack i förväg //
    Åk in och kontrollera. Jag fick stoppa förlossningen med min första i v. 32+2 tror jag det var.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny: vad skönt att tappen var så pass lång som den var.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    Bohman skrev 2010-06-10 19:15:39 följande:
    hej tjejer
    vaknade av kraftiga sammandragningar i morse, tog bricanyl och de gick över...
    har varit o shoppat lite, har hittat de jag vill ha till bebisen nu!!
    Finns bild på min blogg...
    MEN sammandragningarna har kommit tillbaka nu, och det gör ont
    jag vill inte mer, vill inte ha det såhär...
    jag blir så jävla rädd, jag klarar inte att förlora ett barn till.Har d
    2 är 2 för mycket att behöva begrava.
    fan fan fan.....
    Har du tagit mer bricanyl? Men Johanna åt jag 4-6 tabletter/dygn.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    jmynt skrev 2010-06-10 20:49:05 följande:
    Vad gör man om man måste åka in till förlossningen och inte har nån barnvakt till sin ettåring? Min sambo är på sweden rock och kommer inte hem förens på söndag kväll nån gång. jag har massa onda sd och känner mig så lustig i kroppen, som jag skrev förut så mår jag illa och är såååå trött det hjälper inte ett dugg att sova och så har jag börjat tappa saker. funderar på om man ska åka in på en koll för säkerhets skull, men vill inte behöva väcka min dotter ju hur sjutton ska jag göra?
    Har du ingen granne som kan komma in och sitta hos dottern?
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    jmynt skrev 2010-06-10 21:14:53 följande:
    jag har inte ringt in ännu. jätte svårt att hitta nån som kan passa henne har bara bott här sen april så jag känner inte grannarna så väl och svärmor har sitt andra barnbarn hos sig så hon kan ite komma heller, min mamma är bortrest och min pappa är alkoholist, alla syskon och pålitliga vänner bor för långt bort. Vet inte alls hur jag ska lösa det här. funderar på att avakta och sedan ringa mvc imorgonbitti. Är det vanligt att man blir extra törstig mot slutet har inget minna av att jag var det med dottern men nu kan jag lätt dricka fyra fem liter på 1-2 timmar på kvällen vilket bidrar till att jag springer o kissar en gång i kvarten.
    Kan inte svärmor ta med sig det andra barnet och komma då?
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar