• Mikah

    Campingtråden längtar efter våren !

    Vad kul med fler nya här.

    Nericia77. Johannesviks camping var vi runt och tittade lite på nu när vi var  i Kungshamn/Smögen och campade. De har fixat lite barnvänligt vi stranden där.Den är stor men den verkar bra .Busshållplats utanför också. Vi låg på Wiggersvik mittemot men vi fick husvagnen till bollplank fastän vi sa till och sa till. Vi är tåliga både när det gäller väsen och annat på campingar och hänger inte upp oss så mycket men när vi får bollar på frukostbordet , husvagnen och hundarna i flera dagar så är tålamodet slut. Vaktnumrena fungerade inte heller och då fanns ändå tre stycken. Där fanns ingen som tittade till campingen på sen kväll heller. Annars är där fräscha toaletter. Smögens camping vid bron har vi också legat men där är klippigt när man vill bada plus att det är tillåtet för yngre att campa där så där kan bli stökigt och blockerat  på toaletterna när miljoner tjejer fixar till sig på en gång på kvällstid.

    Vi kom hem i torsdags efter att ha varit i Kungshamn och i Söderköping och campat. Jättetur med vädret och härlig semester har vi haft. Maken klarade körkortet på tisdagen efter midsommar så 2 timmar efter det åkte vi .
    Vi har haft fullt upp med födelsedagar och annat nu under helgen och ett par vändor till festivalen inne i stan som pågår just nu har annars hunnits med.

    Hoppas allt är bra med alla.

  • Mikah
    marremask skrev 2010-07-15 06:41:25 följande:
    Nericia77: vi är ju väldigt nya på det här med husvagn, varken jag eller maken är uppväxta med det och vi köpte vår vagn i höstas. Så denna sommar åker vi runt en del. Har redan averkat Strandstuviken och nu Skeppsdockans camping. Idag bär det av till ALV i Vimmerby och senare rullar vi till Kalmar för en natts stopp innan vi tar oss till Böda sand. Från Öland tar vi båten till Gotland där vi också ska åka runt i en och en halv vecka innan hembåten går till Nynäs.

    Där har du hela vår rutt i sommar
    På Skeppsdockans camping I Söderköping. Där var vi förra veckan fast vi låg där några dagar. Har ni inte provat Smultronstället vid kanalen. (glascaféet)
  • Mikah

    Marremask, i Kalmar finns en prisvärd camping som heter Rafshagsudden. Jättemysig. Där var både jag och jmmm samtidigt förra året utan att vi visste det.

  • Mikah

    Tolta. Ni har nog inte fått fel uppfattning. Vi stod där för 2 år sedan och kommer aldrig att göra det igen. Förraåret  var det ett blodigt knivslagsmål mellan de som bor där alltid och det var inte så svårt att förstå.

  • Mikah

    Ja jag håller med jmmm med att det är jätteroligt att träffa folk. Visste inte förrän det var försent att medlem2 campade några mil härifrån annars funderade jag på att hälsa på dem och titta i deras fina vagn.

    Marremask Vi har en ganska stor vagn som är boggie. Maken är ändå ganska van vi att köra med husvagn nu men senast på Gekås camping var det lite trixande för att få den på plats. Vi har en Polar 620 och den är 8,24 med drag. Den är egentligen i största laget att dra runt på, visserligen går det lätt att köra den men det är ju lite osmidigt på campingar. Gillar man vår planlösning är ett alternativ att köpa en sån som medlem2 har då den är så stor det går att ha utan att vara boggie.
    Om du menar större vagn får du fråga   Mia ch Chris då deras är jättestor, Kabe 780 tror jag att dem har.

  • Mikah

    Jag ska absolut åka till Elmia. Jag är alltid nyfiken fast vi inte ska byta vagn. Vi ska bara åka upp över dagen och troligtvis på lördagen.

  • Mikah
    jmmm skrev 2010-09-28 11:19:47 följande:
    men medlem2! inte ullared nu igen väl jag har kval för hur vi ska göra m ullared denna gången....
    hela familjen o husvagn eller jag själv (m kompis) o husvagn, jag o mannen egen helg m husvagnen (mys )
    eller jag själv en ledig em??? kan inte bestämma mig

    håller på o jagar plats nånstans där möjligheten att få ut vagnen relativt lätt finns. jag menar en underbar vinterdag hade ju varit toppen att rulla ut m vagnen, problemt då är ju vinterdäck.....
    kanske den får bo inne i år o så investerar man i vinterdäck till nästa vinter då ajg förhoppningsvis inte jobbar varannan helg så man kan nyttja vagnen mer o den förhoppningsvis bor hemma under tak på tomten.
    Jenny, jag kan tränga ihop mig så att du får plats i vår vagn Vi ska dit  14 -17 oktober. Eller kan ni också åka upp då . Eller om du kör upp själv så bjuder jag på kaffe i vagnen.

    Inbjudan gäller även om någon anna i tråden dyker upp naturligtvis .
  • Mikah

    Marremask, hur ser det ut längre bak vid dubbelsängen hos er. Var och tittade på bilderna men svårt att se det. Vi har ju en något hopträngd planlösning liknande er i vår 620 som vi tycker är stor då vi faktiskt behöver välja stora campingplatser redan. Åker ni runt eller är ni långliggare? Jag tycker att det skulle varit en garderob till och en spegel behöver jag också i våran annars tycker jag att våran är bra. Instegsgarderob är världens bästa uppfinning.

    Nu packas våran vagn ihop efter sista helgen i den som var. Jisses vad kallt det var i helgen. I svågerns lilla husvagn la värmen av , inte så härligt. Det funkade med värme fläkt annars erbjöd vi ju sängplatser i våran.

  • Mikah

    Marremask. Det lät ju som en jättebra planlösning, jag saknar ju mer garderobsutrymme tex. Försökte hitta något på Polars hemsida men den finns inte mera eller?

    Mrseriksson. Våran modell heter  620 CTX/BK. Vi har alltså bytt ut dinettten mot fast våningsäng. Det jag tycker att jag behöver är en spegel på insidan av garderoben då man knappt kan spegla sig på toan. Det jag har kommit att jag vill ha när det är kallt är en typ av tvhylla på en vägg vid dubbelsängen så att barnen kan ligga där och massa vuxna får plats att sitta i rundgruppen. Men jag älskar den jättestora instegsgarderoben och barnens leksakslådor under sängen.  Man måste flytta kaffebryggaren när man lagar mat men ändå ett bra kök i bänkyta tycker jag.
    http://www.polarvagnen.com/default.asp?pageid=42470

    Fast vi tittade lite extra på Cabby 740 Fc2 på mässan. Men den kostade 500 000 i Caiennautförande och det var lite väl mycket. Men den har torkskåp i ena garderoben. Eller garderob med torkeffekt är kanske mer vad det är men ändå. Sedan hade den ju 4 garderober.

Svar på tråden Campingtråden längtar efter våren !