• Bliglin

    Hur många dagar mellan 1:a mensdagen till ÄL?

    Man kan ha ägglossning mitt under mensen till och med. men det är extremt ovanligt. Själv har jag haft så tidigt som dag 9.
    Oftast har man konstant lutealfas, dvs tiden mellan ägglossning och 1:a mensdagen. Vanligtvis 14 dagar men kan vara 10 dagar eller 16 dagar, det är individuellt. Man brukar säga att lutealfasen bör vara MINST 10 dagar för att embryot ska hinna fästa innan mensen startar. Så OM du har tidig ägglossning så skulle definitivt ägget hinna fästa innan dag 28.
    Men jag tycker att det låter troligare att du känner av när äggtillväxten börjar i äggstockarna, där kring dag 7-8. Det gör jag med. Och för de flesta kvinnor börkar många äggblåsor att växa till innan en tar överhanden och växer sig stor medan de andra tillbakabildas. Så att du får äl-smärta behöver inte betyda att det är ett ägg som lossnar då.
    När du gjorde inseminationerna antar jag att de kollade med vul om äggblåsan var mogen. Och då kanske du kan räkna ut hur lång lutealfas du hade vid tillfället för inseminationerna, dvs hur många dagar var det innan mensen kom? (För jag utgår från att inseminationen skedde vid ägglossning). De allra flesta kvinnor har alltid lika lång lutealfas, som sagt. Åtminstone såvida man inte hormonbehandlats.
Svar på tråden Hur många dagar mellan 1:a mensdagen till ÄL?