• Tjatte

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    TyckOmMig skrev 2011-04-14 13:40:35 följande:
    Tjatte-förstår din frustration dagarna innan bebisen kommer brukar gå i snigelfart...sen efteråt undrar man var man gjorde av all "dötid"!
    Grannarna bredvid oss har fått sitt första barn den 2/4 en liten flicka som det tog över 30 timmar att föda fram och de undrar ju nu hur i jösse namn en annan gjort det dessa 14 ggr...suck det är alltid lite svårt att försvara men inget är ju enkelt första gången?!
    Här är det maxutslag på fertilitetsmonitorn som vi tog till hjälp för första gången idag och vekstaden har varit igång ett par gånger då hög fertilitet var7kom redan på dag 9 här!Totalt nybörjare där och gillar väl egentligen inte allt testande då alla mina andra barn kommit till av sig själv men nu känner jag mig jagad av åldern mera.Mannen min är så tillmötesgående så det underlättar ju!Kram på er alla snart helg och här ett påsklov framför oss nästa vecka med de flesta hemma-vi har skojat om det att tur är att dessa fertila dagar inte låg den veckan-fniss!Flört
    Det finurliga med kroppen är ju att man liksom glömmer bort hur ont det gör att föda barn och dessutom överstiger ju föräldralyckan all smärta i världen, så det är helt enkelt värt det.

    Måste fråga er - jag har de senaste dagarna fått en riktigt hemsk nervsmärta i ljumskarna och rumpan. Först kom det i ena skinka och strålade ner i benet så jag tänkte att det nog var ischiasnerven som kommit i kläm. Men igår kväll högg det till i ljumsken och strålade ut längs med hela benet. Kunde inte stödja på benet och det värkte i ett par timmar efteråt. Idag fick jag likadant i den andra ljumsken med den skillnaden att smärtan istället strålade bak mot rumpan. Någon som vet vad tusan det kan vara?
  • Tjatte
    mamma3e skrev 2011-04-14 20:35:26 följande:
    Precis så kände jag det när barn nr 2 var i antågande, hon borrade sig neråt i bäckenet fick jag höra och därav den skarpa smärtan, nästan som knivar som strålade neråt. Hon föddes på bf+4 hoppas på samma för dig nu och att du får samma underbara förlossning som jag då hade!
    Jag gillar din förklaring!
  • Tjatte
    mamma3e skrev 2011-04-14 20:42:40 följande:
    Hej alla,
    Jag kikar in här var och varannan dag och läser om bebisar, plus och även tyvärr negativa händelser. Har inte så mycket att tillföra själv dock.
    Jag pluggar och för tillfä'llet är jag på praktik, 5 v på rättspsyk...
    Ska i sommar sommarjobba som uska på förlossningen vilket känns kanon! Då får jag ju chansen att känna efter om jag verkligen vill bli barnmorska eller om jag ska byta inriktning.
    Fick ju i somras ett mf och sexandet har väl varit sisådär sedan dess ska jag väl erkänna. Jag trodde i min enfald att drömmen om ytterligare ett barn delades med maken men nu efter mycket om och men så tycker han att han inte skulle orka en till dock så använder han inget annat p-medel än avbrutet så att säga så jag lever på hoppet...
    Skulle det råka ta sig så skulle jag bli ÖVERLYCKLIG och jag VET att även maken skulle glädjas.
    Lycka till alla kämpar och TACK för att ni delar era liv och förgyller även mitt.

    KRAM på er alla
    m som ÖNSKAR sig ett pluss även om chansen kanske inte är så stor
    Pluggar du till SSK? Jag blev färdig syrra för två år sedan och längtar sååå tillbaka till studietiden, älskade att plugga. Bästa placeringen för mig var på just rättspsyk för det var verkligen intressant och annorlunda mot allt annat man fick se. Grattis till sommarjobbet, hopppas du kommer att trivas. Jag sommarjobbad på en BB-avd för komplicerad eftervård. Det var fantastiskt! Klart bästa jobbet jag någonsin haft och jag funderade allvarligt på att hoppa av och börja jobba som USK där. Tyvärr kan man inte jobba som SSK på BB, enbart BM el USK och det är så synd. Jag älskade det jobbet, men jag vill inte bli BM.
    xanni skrev 2011-04-14 21:26:44 följande:
    Tjatte, bliiiiir det nåt snart???!!! *väntar*Gravid
    Nej, jag tror inte. Det är nog bara gaser som blåst upp min mage så enormt. Känner mig lurad .
    Skruttefia skrev 2011-04-15 08:40:28 följande:
    Hade BIM i måndags (om jag har 28-dagars cykel), men är osäker på när jag hade ÄL... Om mensen inte kommit på måndag ska jag nog köpa ett gravtest Tyvärr känner jag mig inte särskilt gravid...
    Oh, men det är väl spännande? Måste du hålla oss på halster hela helgen?
  • Tjatte
    Angi07 skrev 2011-04-15 10:15:01 följande:
    usch, jag har ont när jag går ( andra dag nu), det känns som jag kommer gå sönder där nere, är i v.37 . Var hos Bm igår och bebisen ligger rätt så det är bara hoppas att bebisen vill komma ut.
    Skulle inte förvåna mig om du hinner före mig!
  • Tjatte
    Angi07 skrev 2011-04-16 18:17:49 följande:
    hur går det för dig idag?

     jag känner inte så mycket SD , det är mer smärta i underlivet när jag går så jag tror inte att det är nåt på g , så det känns verkligen tråkigt just nu.
    Idag har det inte hänt ett skvatt, inte en enda sammandragning. Igår kväll hade jag onda förvärkar, men de gick över.
  • Tjatte
    Gladabarnensmamma skrev 2011-04-15 14:06:13 följande:
    Hej alla, grattis evanor, valkommen alla nya!
    Ett sallsynt inlagg fran oss - allt lunkar pa. Igar fyllde jag 40 (!) och vi firade dagen med ett RUL dar allt var bra - finns det ngn battre present? Lakaren sag aven att det ar en liten tjej darinne, det kanns jattekonstigt (vara grabbar ar 3 & 4 ar, jag vet nog inte hur man gor med en tjej!)   BF blir nu 30/8.
    Grattis i efterskott, både på födelsedag och lyckat RUL {#emotions_dlg.flower}.

    Tack för pepp, tjejer! Det är segt nu, blir nog en dag till här hemma. Jag vet att bebisen kommer när den vill, men fy sjutton vad segt det är att gå och vänta. Jag vill ha ont nu!
  • Tjatte

    Suck, jag har haft molvärk och mått illa precis hela dagen men några värkar har jag inte. Besök hos BM imorgon och jag vet att jag kommer tjata om igångsättning, fast jag egentligen inte vill det. Det skulle vara så himla roligt att få komma igång spontant och uppleva en vanlig förlossning.

  • Tjatte

    BM-rapport - allt är normaaaalt, inkl att jag håller på att krevera. Hur som helst skrev hon en remiss till förlossningen för igångsättningssamtal pga svår foglossning, men hon var inte särskilt hoppfull om att det skulle sätta igång förrän på 42+0. En vecka till alltså. Ich sterbe.

  • Tjatte
    Sarah f skrev 2011-04-18 17:02:40 följande:
    Lustigt, min bm har sagt att jag absolut inte får gå över 40 veckor oavsett hur jag mår?? Just för att jag är 40+
    Att det är så olika!
    Jag försökte med ett "men jag är ju så gammal" men hon log bara. Hon tycker jag är ung eftersom jag är 39 och väntar en sladdis. De flesta av hennes förstföderskor är ju äldre än mig.

    Jag glömde ju skriva att huvudet var så djupt fixerat att hon inte ens kunde ta tag i det, bara nacken. Konstigt att hon kan ligga så långt ner och ändå kommer det inte igång...
  • Tjatte

    Yay, har fått tid till läkaren på Danderyd imorgon för ställningstagande till igångsättning. Alltid något.

  • Tjatte

    Så, nu har jag varit på sjukhuset. Tappen var lite mjuk, men helt stängd och rätt ordentligt bakåtlutad, dvs inga som helst tecken på att något skulle vara på gång trots att jag är i v 41+2. Läkaren var väldigt trevlig och empatisk, och verkade lite undrande över att jag väntat så länge med att be om igångsättning. Hon menade att med så svår foglossning hade jag nog kunnat få det tidigare. Hur som helst - det blir imorgon! Jag är lite kluven, hade ju helst velat komma igång själv men nu pallar jag inte mer så det känns skönt också. {#emotions_dlg.flower}

  • Tjatte
    Helene 40 skrev 2011-04-21 13:19:46 följande:
      Är det ditt första barn? Hoppas det inte tar så lång tid(förlossningen)

    Lycka till !!! 
    Tack! Nej, det är mitt tredje. Första är född med planerat snitt och andra med induktion två dagar efter vattenavgång. Komma igång spontant verkar inte vara min grej.
  • Tjatte

    Liten rapport - vi var uppe och redo att åka in i morse kl 7 men när vi ringde förlossningen fick vi höra att det var fullt. De ringde tillbaka vid 10 och sa att det fortfarande fullt, och att de återkommer efter lunch. Hoppas alla har fött färdigt då så vi får åka in. Är ju liiite taggad för bebis nu, om man säger så.

    Tack för alla glada hejarop! Det här kommer gå bra

  • Tjatte

    Tack för alla grattis! Så härligt att hon äntligen är här, vår namnlösa lilla tjej. 3870 g och 53 cm lång kom hon ut med hjässan först och vilken hjässa! Hela 38 cm huvudomfång och ungen väljer att komma med största måttet först! Men det gick bra, krystade i 25 min bara och det är tydligen snabbt. Från etablerade värkar tog det totalt 5 timmar. Jag sprack inte så förfärligt heller men lyckades inte kissa efteråt så jag har kateter som ska sitta till i övermorgon. Är kvar på hotell-BB till imorgon då vi åker hem till de lyckliga storasyrrorna. Återkommer när allt lugnat ner sig lite.

  • Tjatte

    Tack för hjälpen, Minna

    Jag har legat däckad sen i tisdags med dubbelsidig mastit, dvs inflammerad mjölkstockning. Fy sjutton vad sjuk jag har varit. Åkte in till gynakuten med kraftig frossa och det visade sig att jag hade över 40 graders feber och ett CRP (snabbsänka) på 136. Kan inte fatta att jag lyckades få dels mjölkstockning efter 3 dagar och dels en inflammerad sådan i båda brösten. Idag har jag bara toppat på 37,9 så jag börjar se ljuset i tunneln. Är det någon som haft mastit och vet hur länge det är normalt att ha feber och rodnad på brösten?

  • Tjatte

    Tjaa, inte lusar man ner tråden nuförtiden precis men jag noterar att det kommit fler bebisar! Grattis Angi och Mammastitch . Hur går det för Maria i Barcelona?

  • Tjatte
    Angi07 skrev 2011-05-16 09:22:25 följande:

    usch , fick bröstinfektion, pga såriga bröstvårtor, har fått antibiotika nu, lillen har haft lite svårt med ammningen , han är två veckor gammal nu, tiden går och vi har inte kommit överens om ett namn ännu. Men jag försöker njuta av den tiden trots mina såriga bröstvårtor.Glad


    Åh din stackare, det åkte jag också på, fast pga mjölkstockning. Har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv men det gick som tur var över med penicillinet. Jag hyrde en elektrisk pump på sjukhuset så att jag kunde pumpa bort stockningen och så använde jag amningsnapp i 3 dagar för att avlasta bröstvårtorna. Funkade bra . Hoppas det löser sig för dig!
    Loppi2010 skrev 2011-05-16 13:20:50 följande:
    Tips - det finns en liten gul tub med ullfett som är till såriga bröstvårtor, helt suverän tyckte jag att den var. Minns inte namnet men fanns på de flesta barnbutiker när jag senast fick barn (snart 6 år sen). Hoppas det snart går över & att ni bägge kan njuta av amningen. =)
    Purelan, tror jag du menar. Den är kalas .

    Hörrni, jag hinner verkligen inte skriva här i tråden. Hade liksom glömt bort hur mycket tid en liten bebis tar. Men idag har jag både hunnit borsta tänderna, duscha och dra igång en diskmaskin så det tar sig.
  • Tjatte
    Topdog skrev 2011-05-20 10:15:29 följande:
    Så har hoppet åter krossats. Igår, vecka 16+0 visade ultraljutet att den lille inte lever längre.Alldeles still och det gick inte att hitta några hjärtslag. Jag är fullkomligt förkrossad. Allt hopp om ett tredje barn är nu borta. Fragmin+trombyl hjälpte inte, det blev tredje gången gillt för missfall i andra trimestern. Inte nog med att jag måste hantera att det inte blir någon bebis i höst, jag måste också komma till ro med att jag aldrig kommer att få hålla i en egen bebis igen. Att aldrig på vara med om en liten männiksas första leende och första steg. Jag orkar inte mer. Vill bara krypa in under en sten och aldrig komma ut igen. Jag bara gråter och gråter. Varför dör mina bebisar? Och varför sker det så sent? Läkarna står som vanligt utan svar och varkar inte särskilt angelägna om att hitta några heller.
    Åh vännen, jag har inga ord.... Mina varmaste tankar går till dig och din familj. Kram.
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5