• Moonbr­ide
  Äldre 13 feb 13:24
  342270 visningar
  1285 svar
  1285
  342270

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hej!

  Vilken kanonbra tråd! Jag har inte ännu läst alla inlägg med ska försöka få tid till det också.

  Jag har under fyra års tid haft extraslag men aldrig kollat upp dem. Senaste månaderna, efter att jag fött min andra dotter så har extraslagen ökat markant. Speciellt på kvällen, vid vila och om jag ligger ner. Var på VC igår och de konstaterade ves, hade ca 5-10 extraslag i minuten. De kom varannan gång, gjorde uppehåll en halv minut och började likadant igen. Läkaren ringde till hjärtspecialisterna på sjukhuset och de bestämde att jag skulle få en remiss till arbets ekg samt belastnings ekg. Det skulle inte vara något akut, endast om jag skulle känna mig yr eller svimma i samband med extraslagen.

  Mina funderingar är, om någon vet? Kan man genom en sundare livsstil minska extraslagen? (Dvs om man har ves)

  Belastats hjärtat av dessa extraslag? Dvs kan det på lång sikt påverka hjärtats kvalitet? Jag menar om det är större risk att få infarkter eller andra hjärtsjukdomar om man har ves?

  Jag fick träningsförbud under tiden de utreder. Men har precis anmält mig till sats för att börja träna. Kan ni som har ves träna?

  Trevlig helg till er alla!
  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • Moonbr­ide
  Äldre 13 feb 19:46
  snartvår>> Tack för svaret på inlägget!!
  Ja det är väl den vägen man måste vandra först, utesluta underliggande sjukdomar. Det känns inte som om jag skulle ha någon bakomliggande sjukdom, men jag vet ju inte. Det ska bli skönt att göra en utredning i alla fall.

  Är det någon som vet vilka underliggande sjukdomar som man kan ha?
  Jag har ingen erfarenhet inom detta område nämligen.

  Upplever också att det blir fler extraslag med lite sömn. Serotinin låter klokt, ska kolla upp det också.

  Idag har jag undvikit kaffe hellt och hållet. Jag upplever att extraslagen minskat. Kan det stämma tror ni?
  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • Moonbr­ide
  Äldre 14 feb 10:11

  Vilket välkomnande:) Stort TACK till att ni tar er tid att besvara mina inlägg! Redan nu känns det mycket lugnare & hoppfullt!

  Hjärtfröken> Vad skönt att höra att det inte "belastar" eller " försämras av extraslgen! Det har varit min största oro. Då beöver jag inte vara rädd för slagen. I går vågade jag knappt gå och lägga mig för att jag visste att det skulle öka och komma mer frekvent. Vad spännande det är som du läser! Det låter väldigt sunt med hjärtyoga och andra metoder för att sänka kortisolet. Jag kan ju erkänna att jag har slarvat mycket med vad jag stoppar i mig senaste tiden. Men nu blir det ändring på det! Jag ska ber de kolla sköldkörteln också. Jag har struma, men ingen över elle runderfunktion. Däremot höga antikroppar så det finns en ökad risk att utveckla underfunktion. Jag vet att en graviditet kan påverka det så jag borde kolla den också i och med att min yngsta bara är 4 månader. Jag kan inte heller ligga på vänster sida eller magen, du kommer det nästan vart annat slag oavbrutet. Det är skönt att höra att det faktiskt gå leva ett normalt liv med extraslagen.

  Hjartesjalen> Håller med, jag tror också mycket att man måste se till ett helhetssperspektiv för att må bra. Motion, mat, sömn, glädje och minska stress. Jag känner mig inte stressad... eller i och förs sig sover jag väldigt dåligt och det kan ju vara en typ av stress som påverkar hjärtat negativt. Men jag har ännu inte reflekterat över om det blir värre vid stressigare situationer.. för mig är det är ju som värst i stillasittande situationer....varför är det så? Någon som vet?

  Vad skönt att höra att ni som är i tråden (vad ni vet) inte haft någon bakomliggande hjärtsjukdom, det ger mig hopp!

  Är det någon som opererats mot extraslag? Läkaren sa att man kan klippa av nervbanan så att hjärtat inte kan framkalla dessa slag.

  Återigen TACK för ni tar er tid och är så vänliga! ♥


  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • Moonbr­ide
  Äldre 15 feb 20:54
  Hej!

  Jaha så det är ablation det heter. Min läkare nämde det ordet. Det är så många nya begrepp inom detta område som är väldigt obekanta.  Till mig sa läkaren att jag har  ves. Har ni också ves, eller sves, eller något annat? Hur ofta har ni rusningar? Jag har inte det alls ofta, kanske 1-2 ggr månaden (men då tror jag att jag ska dö).

  Måste ta hand om sjuka barn! Varit på barnakuten hela eftermiddagen med min lilla tjej. Hosta och feber har vi åkt på hela familjen.

  Sköt om er och hoppas att ni alla hade en mysig alla ♥-sdag.
  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
 • Moonbr­ide
  Äldre 1 mar 22:01
  Hej på er!

  Jag har varit borta från tråden några dagar pga sjuka barn. 
   
  Sitter just nu med ett 24-timmars ekg på mig. Det ska bli intressant att se vad det visar. Jag känner tydligt mina extraslag. De kommer säkerligen varje minut. Sen väntar blodprover och läkartid på hjärtmottagningen. Jag känner mig i trygga händer!

  Ni som gjort 24-timmars-ekg, hur många extraslag har ni haft då?
  Vad är okej att ha?


  Kram till er!
  ღ ¸.?°´¯) ♥ Alicia 22 sep 2007 ♥ Leia 8 okt 2009 ♥ ღ ¸.?°´¯)
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.