• Äldre 5 Jul 18:33
    409767 visningar
    1291 svar
    1291
    409767

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Jag har de oftast när jag lägger mig ner. I stort sett bara i vila egentligen... Kan komma ngn gång när jag ansträngt mig men överlag är de vid vila. När jag ligger o ska somna på natten t ex kan de hoppa till och jag får känslan att "nu stannar hjärtat" sn trycker de liksom upp mot halsen o hoppar i hjärtat o upp i halsen kan hålla på säkert 10 sekunder sen upprepas. Blir jag då rädd blir de ju ännu värre. Senaste dagarna har jag försökt tänka bort de l slappna av när de kommer då hsr de gått över snabbare. Vissa perioder är de flera ggr per dygn o vissa perioder knappt ngt alls :S

  • Äldre 5 Jul 18:34

    Men blir såklart orolig stt det ska va en hjärtsjukdom o inte bara ofarliga extraslag/ångest

  • Äldre 6 Jul 03:30

    Usch ligger här med ångest igen... Låter det som extraslag? Jag känner konstigt nog inte att det slår extra utan snarare som att det börjar slå sakta/ändrar rytm men känner först ingenting sen börjar känna hjärtat dunka men "sakta" typ... Det händer i regel bara på natten och när jag slappnar av. Märkt det mer nu när jag fått bebis o är vaken o ammar på natten! Hade de ibland annars på dygnet förr med men nu är de på natten o innan va de mer kopplat till ångest. Hur som helst fick jag det nyss. Hade sovit bra några timmar, jätteavslappnad, la mig o ammade och tänkte försöka sova lite så slappnade av bra, då börjar de sol att hjärtat slår sakta, försökte att inte bli rädd utan ligga kvar o blunda men då fortsätter de bara så efter en 5 slag blir jag rädd ändå känns som hjärtat ska stanna ju. Så jag måste bli rädd/röra lite på mig då släpper det. Men sen är jag så rädd de ska komma tillbaka så får spänna mig o försöka att inte slappna av. Sen kommer de ngn omgång till men då bara något slag för jag rör på nog, hostar eller blir stressad/rädd då släpper de igen... Men det är så jobbigt för de känns verkligen som att ngt är fel! Endast gjort EKG hos läkare en stund på dagen tidigare, då syntes inget men hade ju inte något då heller. Har doxk ingen lust att krångla mer heller då dom tagit prover o grejer o sagt att de berott på ångest o stress när jag vart där men då va de ofta att jag fick se när jag la mig på kvällen o tror de va lite mer att den kändes som extra slag inte att hjärtat "saktade in" då. Men hur ska man veta till 100% liksom. Så sjukt obehagligt o jobbigt att inte kunna få slappna av o somna när man kan, spec nu när jag behöver all sömn jag kan få. Har ju inte märkt av lika mkt tidigare då jag gått o lagt mig o fått liknande men inte fullt lika jobbigt men då sovit hela natten sen upp o hålla igång igen, nu är jag ju tvungen att vakna varje natt o va med om detta i stort sett varje natt. Ska se om man kan somna om nu då

    Någon som känner igen sig!?? :/

  • Äldre 6 Jul 18:54

    Tack! :) Ja det är första. Jag har haft detta sen långt innan men kommit o gått i perioder och under graviditeten o förlossningen va jag orolig jag skulle få mer men faktiskt inte. Mer nu men för tillfället endast på nätterna när jag ska till at somna in. Oroar mig för varje natt. Sist tog dom ju bara vanligt EKG o andra prover sen hänvisade dom mig till en kbt för min ångest. Hur som helst har jag bestämt mig för att söka nu och boka tid, men blir orolig då det kommer dröja några dagar innan jag får en tid men samtidigt, hsr väntat i år o inte dött hittills så det ska nog gå bra tills jag får en tid. Ingen lust att släpa med alla till akuten när jag vet att de går över bara jag liksom rör på mig eller så blir de normalt igen... Så få se om jag kan få en tid nästa vecka! :) För att göra utredning o 24-timmars EKG...

  • Äldre 12 Jul 13:01

    Jag var till läkaren idag och han à verkligen superbra!! Han började med att beställa ett 24-timmars EKG så kommer få en kallelse. Dock lugnade han mig med att det lät helt ofarligt och att jag inte skulle oroa mig när det kommer. Då jag haft det så länge och inget mer hänt och att jag inte får det vid ansträngning. Så i väntan på EKG ska jag slappna av och inte bli så orolig när det kommer då det troligtvis är ofarligt allt verkar stämma på det. Återstår att se helt enkelt på EKG:t till att börja med men könner mig lite lugnare redan :)

  • Äldre 3 Sep 00:54

    Hej igen! Jag fick göra ett 24-timmars EKG, självklart kom "extraslagen" mer sällan och svagare än på länge det dygnet! ;) Men hur som helst, fick hem brev att det är nån form av troligtvis ofarliga extraslag men dom är inte hundra så ska få kallelse för arbets-EKG o ultraljud. Så nu blev jag ju jättenervös att något är fel! Nån som fick liknande resultat efter 24-timmars men visade sig vara ofarligt?? Jag känner iaf aldrig av det vid ansträngning så oroar mig inte så mycket för arbets-EKG än att skämma ut mig totalt med min kassa kondis, haha. Ultraljudet är jag mest nervös att det ska visa ngt annat! ;( Och undrar hur länge det dröjer med en kallelse. Gjorde EKGt första veckan i augusti. Men om dom verkligen oroade sig för ngt riktigt allvarligt borde det väl fixas snabbare?! :S Skiträdd rent ut sagt så nu kan jag absolut inte slappna av när det kommer vilket är typ varje natt när jag vaknat för att mata lillen och ska försöka somna om... Ibland dagtid med men inte lika ofta!

  • Äldre 10 Sep 13:14
    jour65 skrev 2011-09-10 10:10:34 följande:

    Hej Söta Sarah, jag tror att det är i príncip rutin att göra arbetsprov och ultraljud i samband med 24-timmars EKG. De gör det för att utesluta att det är något vajsing. Det är jättebra att få dessa undersökningar gjorda, visar de inget konstigt är det en stor lättnad och lättare att gå vidare. Och skulle det, vilket är ovanligt, tyda på något värre är det bra att få koll på det så snart som möjligt. jag fick gå vidare ett steg till med magnetröntgen och myocardscintigrafi eftersom jag hade så pass mycket problem med extraslag hela dagarna, i synnerhet vid ansträngning, samt att arbetsprovet tyddde på kärlkramp. Men jag är ovanlig, jag tror du kan vara lugn, det är jättevanligt med extraslag på nätterna, när man är i vila. Samtidigt vet jag hur otäckt det känns, så jag förstår att du blir rädd.
    Kram och lycka till!


    Tack för lugnande! :) Jag har i stort sett aldrig på dagarna men det händer... Dock inte vid ansträngning, hänt nån enstaka gång bara men inte överlag. Så jag hoppas det går bra!
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.devote.se
  • Äldre 21 Sep 18:23

    Usch jag är så orolig! Fick ju 24-timmars EKG i augusti o dom va inte säker om de va extraslag fast dom skrev att dom trodde det. Men ska ju på ultraljud o arbets-EKG 4 oktober. Men allt tar sån tid! :( Jag är jätterädd att det är nåt hjärtfel o att det ska hända nåt allvarligt innan, samtidigt som jag haft det o flera år redan. Det kommer mycket vid stress mm det vet jag men kan ju ändå inte va säker... Senaste veckorna har slagen ändrat karaktär dock, dom känns annorlunda o jag blir riktigt orolig, känns som jag blir varm ända ner i benen o får panik. Främst när jag ligger i sängen eller så men Hr börjat komma mer dagtid också, dock inte vid ansträngning (men har väl lyckats komma nån gång då med men) utan kanske när jag sitter eller går på stan eller nåt bara. Men får sån panik!! :( Det hoppat o känns konstigt, nu har jag det men då vet jag också att jag dels mår illa (vilket är väldigt ångestframkallabde för mig), jag är väldigt hypokondrisk o tänker på sjukdomar, jag är ensam i 5 dygn med min 2,5 månaders son vilket stressar mig rejält o jag är såååå trött. Detta gör inte saken bättre att hjärtat skrämmer livet ur mig! Nu sitter det i mycket under längre period sen kan de va borta lika länge. När jag t ex kliver upp om jag ligger mer när de kommer eller om jag hostar eller så så blir det normalt igen. Sjulle de bli så om man har nåt hjärtfel med arter hoppar rätt om man t ex hostar? Hur fan ska jag klara mig med oron till 4 oktober!!! :(

  • Äldre 21 Sep 21:32
    LiBä007 skrev 2011-09-21 21:00:36 följande:
    Känner igen mig i allt du skriver, framförallt paniken och rädslan för att något hemska ska hända. Vet att det inte är lätt men du måste försöka vila. Kombinationen av allt du beskriver är som gjort för extraslag. Om jag stressar det minsta eller sover dåligt (kan räcka med 2 nätter) eller grubblar mycket eller slarvar med mat och träning så kommer det som ett brev på posten direkt.  Det är kroppen som talar om att LUGNA NER DIG!!!!

    Äter du kosttillskott?
    Vi skrev mycket om Stressgard här förr, kanon tycker jag och fler med mig. DOCK har den slutat att tillverkas. Jag äter magnesium, b-vitaminer av olika slag samt c-vitaminer. Kanon för mig. Besäk gärna en hälsokostbutik o berätta om dina besvär, de är hjälpsamma.
    Jag har haft mina besvär i snart 10 år, ibland bättre o ibland för jävligt. Jag lever trots allt och börjar så smått acceptera att jag kommer få leva med dem av och till.

    Sååå, hoppas du kan vila lite och koppla av.
    Lycka till, det kommer med all säkerhet gå jättebra.
    Kram!
    Tack, ja jag försöker ta det lugnt men det är svårt med en liten och man får ju definitivt inte en hel natt på lääääänge. Känns som det gör det värre! Och sen kosten, är ju inte bra. Måste skärpa mig där också. När jag tnäker efter är det mycket som påverkar extraslag men jag kan ju inte vara säker att inget är fel. Konstigt att det känns annorlunda än innan och mer men kan vara att det som sagt är väldigt stressigt nu med en bebis som vill vara uppe i famnen hela tiden.

    Ska absolut kolla det med kosttillskott också. Gör det när jag vart på arbets-EKG o ultraljudet. Ska ävn skärpa mig med kosten och försöka slappna av fast det är svårt att hinna med.

    Tack, väntar bara på att få det utrett nu. Hoppas få veta direkt om nåt ser fel ut på ultraljudet och arbets-EKG oroar jag mig inte så mkt för så, får det aldrig speciellt vid ansträngning. Kankse lyckats tajma o hänt en gång men i stort sett bara när jag tar det lugnt....
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.devote.se
  • Äldre 22 Sep 21:47
    Hjärttjejen skrev 2011-09-22 21:39:09 följande:
    Hej Söta Sarah!

    Jag kan verkligen känna igen mig i ALLT du skriver, det ökar vid stress, det kan upphöra när man reser sig/hostar, arytmin ändrar karaktär, det känns i hela kroppen etc etc..... Precis ALLT du skriver stämmer in på mig och jag var också livrädd. Nu mer än 2 år senare (har haft x-tra slag i över 10 år, men ökade drastiskt för 2 år sedan) så har jag lärt mig allt om mina extraslag, varför de kommer, när de kommer, hur jag ska agera när de kommer etc etc. För min del handlar det om stress, mycket mental stress och sömnbrist. Precis som för Libää007 så kommer det som ett brev på posten när jag sovit dåligt.....MEN när jag menar att det kommer så menar jag massor, för extraslag har jag varje dag, mer eller mindre.....

    Det vore fel av mig att säga att dina extraslag är helt ofarliga.....MEN i det du skriver så är jag ändå ganska säker på att dina extraslag hänger samman med din stress, det är så likt mig och mina är HELT ofarliga....dock jävligt irriterande när de kommer flera flera 1000 om dagen. Å stress kan vara massa olika saker, sömnbrist, mental stress, nybliven mamma, oro över något etc. 

    För dig tror jag det enda du kan göra för att försöka påverka det lite grann innan du ska på utredning är att ta det så lugnt du kan.....träna inte, max långsamma promenader, vila mycket, skit i alla måsten (så gott det går), gör andningsövningar, meditera gärna varje dag, införskaffa en spikmatta, akupunktur etc. ALLT som gör att ditt kortisol (stresshormon) sjunker. Din kropp behöver vila vila och vila. Ju mer du stressar upp och oroar dig, desto fler extraslag :(

    Ett annat fantastiskt bra tips som fungerar på mig, lite quick fix, är att eldandas. Du kanske vet hur man gör, men skriver för säkerhets skull. Sitt i yogaställning, sträck upp armarna ordentligt rakt ovanför huvudet, gärna lite bakåt. Börja att andas med näsan(bara näsan) så fort du kan, in ut  in ut.....magen åker ut vid inandningen. Sitt så i minst 3 minuter. Det som förmodligen gör att hjärtat stillar sig lite efter en eldandning är att kroppen får balans i syre/koldioxid, den är ofta ur balans när vi är stressade och påverkar hormonbala nsennegativt. Tror också att serotoninet ökar vilket är det absolut bästa för att få ner kortisolet :)

    Försök verkligen att tro på den här teorin, jag tror på den :) för om du oroar dig dagarna i ända så kommer förmodligen extraslagen bara att öka....I allt du beskriver så låter det ju som om det är stressrelaterat. Å jag kan lova att jag har läst MYCKET om extraslag, varför, hur, när ;)

    Kosten är självklart viktig den också.....öka upp intag av banan, avokado, valnötter, mjölk, keso, kyckling, kalkon och beställ gärna kakaobönor (kost som innehåller massor av tryptofan som bildar serotonin). Du kan behöva mer magnesium och kalium.....men har de inte tagit blodprover och kollat mineralerna? Om du har brist alltså? Om inte så be om det så att du slipper att laborera själv.
     
    Lova nu att ta hand om dig och försök verkligen att inte oroa dig, njut av din lilla bebis och VILA mycket :) :)

    Varm kram till dig från mig 
    Tack för att du delar med dig o peppar! :) Jag tror också på ofarliga men ska bli skönt att få det konstaterat. Men jag oroar mig alltid för att dom t ex ska ha missat nåt eller så men dom borde se när dom kollar ultraljud o allt. Om det verkligen är något fel. Det låter ju som när jag hör andra, att det är ofarligt också så säger dom det sen är det nog så. Men kan extraslag t ex göra så hjärtat stannar eller liknande eller behöver man inet oroa sig alls för dom?

    Dock tror jag träning (promenader) mest är bra då jag just då mår super oi nte får några extraslag. Så tror kanske det kan ha positiv inverkan. Men försöker ta det så lugnt det går i alla fall och slappna av. Men som läkaren sa trodde han inte alls det va nån fara eftersom jag inte känner något alls vid ansträngning eller så, så så sett borde det inte avara någon fara så sett. Lääängtar tills utredning! Jobbigt omm an får nåt jobbigt besked men skönt för då kan man antagilgen göra något. Bara det inte är operation så! Allt annat kan jag ta som positivt då jag kan få hjälp i så fall men är det extraslag blir jag lycklig även om man inte kan göra så mycket men då behöver jag åtminstone inte få panik när dom kommer utan kan tänka att det är ofarligt åtminstone. Det vore en lättnad och ta bort lite stress o ångest i sig.

    Tack för tipset om att andas så! :)

    Nej, inga prover. Kanske ska be dem kolla det! Ska även kolla sköldkörteln igen, gjort det innan som inte visat något men ska testa igen, både min morbror, mormor och syster har problem med sköldkörteln och äter medicin oså. Mormor har haft likanden sympom som mig och de va sköldkörteln. Men tror inte det är det eftersom dom testat en gång för några år sen men kan lika gärna ta prov för det igen när odm ska ta det andra.

    Ska försöka njuta av bebisen (det går oftast bra men blir jobbigt när man får mycket extraslag, är stressad osv, kan nog njuta mer sen när jag är säker på hur det är med hjärtat) :)

    Kram och tack!
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.devote.se
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12