Inlägg från: SötaSarah |Visa alla inlägg
  • SötaSarah

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Måste göra något åt min övervikt! Just för tillfället är det nog inte farligt men kan bli ju äldre jag blir + att klart man oftare känner sig trött, hängig och konstig pga övervikten!


    Leon 110629 ♥ lillahjarta.blogg.se
  • SötaSarah

    Absolut, jag brukar också försöka slappna av ibland och det är faktiskt bättre än när man får ångest av det, dom gångerna blir mycket värre.

    Jag har dock vart hypokondrisk läääääääänge! :/ Sen långt innan jag fick barn... Det positiva nu är väl att jag inte hinner tänka på det fullt lika mycket som innan :P

  • SötaSarah

    Jag tänker verkligen för mycket! Som kan vara bra ibland men oftast inte eftersom det ger oro, ångest och hypokondri! Usch!

  • SötaSarah
    Carpe diem1981 skrev 2012-01-10 14:16:12 följande:

    Gud vilka fina inlägg ni skriver allesammans. Själv har jag lidit av mina besvär till och från i 4-5 år nu. Började/bröt ut när jag väntade mitt första barn och därefter så lugnade det ner sig när han var född. Dock har det i perioder kommit tillbaka och varje gång  blir jag lika skärrad och ångestladdad. Känns som att detta är ett problem man har svårt att lära sig "leva" med. Jag har gjort otaliga undersökningar, men alla visar att det är ofarliga arytmier, men frekventa sådana! Mycket extraslag med andra ord.

    Men nu hör det till saken att jag och min man vill skaffa ett syskon till sonen. Jag har varit livrädd för detta hela tiden och till och med övervägt att skita i att skaffa fler barn pga att jag får så mycket extraslag när jag är gravid. Dessutom har jag högt kolestrol så jag är i princip livrädd för att mitt hjärta ska stanna under en eventuell graviditet. Gråter

    Lider även av panikångest/depressioner som har kommit och gått under livet. Äter regelbundet Zoloft för dessa besvär. Tror många gånger att hjärtat triggas igång av ångesten/stressen/oron. Tror definitivt det är vanligare bland oss människor som har nerverna "utanpå" att drabbas av just extraslag och hjärtklappning.
    Är så himla skönt att det finns fler som lider av dessa besvär. Inte för att jag ens hade önskat min värsta fiende dessa problem, men det är ändå trots allt väldigt skönt att ha någon att ventilera detta med som vet hur det är och känns.

    Finns det någon här som haft liknande besvär som mig men som ändå valt att skaffa ett till barn trots rädslan? Någon som haft/fått mycket extraslag under sin graviditet, men som ändå vågat bli gravid igen och skaffa syskon? Vill sååå gärna ha ett syskon till sonen, men är sååå rädd att jag ej vet om jag vågar.

    kram på er alla och god fortsättning.        


    Förstår lite hur du känner. Hade inte extremt mycket mer extraslag udner graviditeten men lite mer än vanligt och jag va jätteorolig att ens klara en graviditet pga min övervikt (ca 15-20 kg) och sen extraslagen på det. Va livrädd att hjärtat skulle lägga av! Men klarade det ju... Oror mig dock för ännu en graviditet! :/ Kommer nog inte våga skaffa förens jag blivit nyttigare och gått ner i vikt...

    Kram
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.blogg.se
  • SötaSarah

    Är det nån mer som ibland får som en obehagskänsla i kroppen och hela bröstet, inte alls ont men inte uppenbart som extraslag utan mest obehagligt bara och hinner tänka att "nåt är fel, nu stannar hjärtat snart" typ, kommer alltid i samband med att jag spänner och oroar mig över nåt fat jag försöker inte göra det men det blir ändå så

  • SötaSarah

    Ja men mina vanliga extraslag är som att det hoppar över men nån gång ibland, som när jag satt och körde bil här om dagen i snöoväderp å kvällen på blankis på vägen typ, oroade mig lite och kände helt plötsligt helt konstig i kroppen och bröstet, tänkte att nu är det en hjärtinfarkt! Fast kände inte alls tat hjärtat hoppade så som det brukar utan bara den där känslan i hela kroppen :S

    Men det blir absolut värre utan sömn. Usch! Haft två nätter med en sjuk bebis nu och det har inte vart bra för kroppen... Men lite sömn i morse och under dagen så är man lite mer med. Annarshar extraslagn faktiskt hållt sig undan en del nu det är mer det hä att jag får en panikkänsla i kroppen och knns konstigt i bröstet ibland en stund och jag tänker att nu är det på allvar! Men sen försvinner det...

    Ska hur som helst på utredning för GAD nästa vecka! Kankse kan hjälpa mig lite...


    Leon 110629 ♥ lillahjarta.blogg.se
  • SötaSarah
    MsFundersam skrev 2012-02-06 18:59:01 följande:
    tycker att jag passar in här bland er :) Har extraslag men det har jag troligen haft hela livet... fick dock grymma hjärtklappningar i samband med utbrändhet för 5 år sen. Har blivit bättre men oroar mej så gott som dagligen ännu. Känner av att hjärtat slår ojämt o är hela tiden beredd på en omgång med puls långt över 200.

    Ibland undrar jag smått om det hela inte åtminstone delvis kan bero på brist på nåt. Läkarna har inte hittat nåt fel på mina värden men jag tycker ibland att magnesiumtillskott hjälper. Psyket påverkar ju absolut en hel del. Och sömnen den är livsviktig.

    Lider däremot absolut inte av övervikt och har nästan väl lågt blodtryck. Jag är en lite konstig typ, en riktigt lång mager stackare :) Någon annan som märkt av att extraslagen och hjärtat hoppar till mer när blodtrycket är lågt?

     
    Jag är visserligen överviktig men har också bra värden, helt normalt blodtryck på gränsen till lågt, låg helt perfekt en hel graviditet osv. Men ändå dessa extraslag! :/ Lite hög puls ibland men det är nog just pga oro och stress typ.
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.blogg.se
  • SötaSarah
    Hjärttjejen skrev 2012-02-10 22:49:28 följande:
    Hej!

    En fråga till er alla! Har ni fått meddelande om att byta lösenord och namn? Törs inte lita på att det är ett "riktigt" meddelande, så att man inte lämnar ut sitt lösen till fel personer? 
    Ja eller ud ska ju inte ge ut det i nåt mail men däremot byta lösen och namn här på Familjeliv. Dom har ju blviit hackade så i dagsläget kan man t ex söka på ditt namn och då få upp ditt Familjelivnick eller tvärtom t ex på google om man har otur.
    Leon 110629 ♥ lillahjarta.blogg.se
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12