• Hjärtt­jejen
    Äldre 26 maj 20:11
    286468 visningar
    1284 svar
    Inlägg från Hjärttjejen Visa alla inlägg
    1284
    286468

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    LiBää007...glömde att säga att jag tycker att du är sååå duktig som har börjat träna mer OCH att du tycker att det är skönt är ju bara bonus!!!

    När det gäller vindrickandet så tror jag att din egen analys stämmer.....när man väntar på extraslagen så brukar dem komma som ett brev på posten, tyvärr!!!!

    Men att dricka vin ibland och få njuta i vänners goda sällskap tror jag dock är positivt för både hjärta och själ{#lang_emotions_laughing}

    Kram kram till dig{#lang_emotions_heart}

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 26 maj 21:54

    Vilken härlig dag allasväl, HELT rätt att du ägnade den åt dig själv...bra jobbat! Vi får berömma varandra när vi är duktiga på att ta hand om oss själva{#lang_emotions_wink} 

    Att ta en lektion i medicinsk yoga är nog en bra idé...men om du vill komma igång på egen hand så finns det hjärtövningar på nätet, sen är det bara att sätta på lugn musik och köra. Man kan även beställa självhjälps-CD på nätet. Jag har köpt just hjärtpasset. Finns på www.medicinskyoga.se, tror det kostade typ 199kr. Det är jätteenkelt att följa med och man väljer att antingen köra hela programmet eller delar av det, beroende på vilken tid man har. Enligt kundaliniyogan så skulle vi nog kunna bli fria från våra besvär om vi yogade 40 dagar i ett streck{#lang_emotions_laughing}åtminstone för tillfället, då stressen släpper och man får balans i kroppen. Funderar på att prova till sommaren när vi bor på landet...ute på altan i kvällssolen, skulle vara underbart{#lang_emotions_sunny} Provade 10 dagar i ett sträck i mars, var superskönt!

    Läs vidare om hjärtchakrat allasväl, faktiskt riktigt spännande, stämmer verkligen överrens med mig som person. Och just att det verkligen knyter sig vid varje tillfälle när jag får det, hm{#lang_emotions_undecided} Ska oxå fundera och analysera om det kan ha ngt med vad jag har ätit. Det ena verkar ju ge det andra....men vad det är som utlöser det är så svår tatt få grepp om???

    Jag ska absolut kolla med min läkare nästa gång jag träffar honom ang. variant angina.

    Du ska INTE oroa dig över blodpropp, det har med helt andra saker att göra. Sen kan man säkerligen ha både extraslag och få blodpropp samtidigt, men det har inte med varandra att göra. Har pratat med så många läkare och även läst massa forskning, studier om risker....så du kan vara helt lugn. Släpp det och oroa dig inte, kom ihåg hjärtchakrat{#lang_emotions_wink}{#lang_emotions_heart}

    Gud vad jag blev sugen på choklad, var tvungen att ringa min man som är ute och åker, och be honom köpa med hem{#lang_emotions_laughing}

    Tänk att man ALLTID mår så mycket bättre när man har varit inne och skrivit av sig lite här. Så skönt att "prata" med folk som förstår vad man går igenom{#lang_emotions_laughing}

    Nu kommer cholkladen, mums!!

    Tack för att ni finns och natti natti{#lang_emotions_heart}

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 27 maj 10:44

    Hej alice mamma!

    Jag lider så med dig när jag läser om din oro, den är fruktansvärt jobbig!!

    Men visst var det så att du var utredd? Om inte ska du verkligen se till att få bli det inom kort så att du kan släppa din oro.

    Om du är färdigutredd och ändå inte kan släppa din oro så tycker jag att du ska kräva att få prata, återigen, med en arytmispecialist som kan lugna dig.

    Ditt friska hjärta kommer INTE att ta död på dig, jag lovar!!! Har varit med så länge nu och lärt mig i princip allt man kan komma över kring godartade extraslag.....

    Kan berätta en sak som min läkare sa. I USA så får varje enskild person bekosta sina egna sjukförsäkringar....alla olika typer av sjukdomar ställs emot kostnad. Ju större risker med en sjukdom ju större kostnad för sjukförsäkringen. När det gäller extraslag så ser försäkringsbolagen INGA risker med extraslag. Och jag kan lova att i USA så har bolagen järnkoll på vad som är risker och inte. De räknar alltså inte med att extraslagen i sig skulle kunna påverka hälsan eller en för tidig död.

    Däremot så tror jag att oron i sig kan vara en riktigt farlig bov, om den håller i sig för länge.....oro kan äta upp en innifrån:(

    Försök verkligen att TA MAKTEN över hjärtat, men var snäll mot dig själv och hjärtat!!

    Försök att hitta något som ger lindring, typ spikmatta, massage, stretch, yoga, långa promenader etc etc.
    Belöningen kommer dock inte på en gång, kroppen måste få tid till återhämtning och tyvärr så kommer en del bakslag. Men med tiden så blir bakslagen lättare att ta sig upp ur.

    Prata med din omgivning och berätta hur du känner, skäms inte! Det brukar bli lättare när man får tömma sig på sina tankar:)

    OCH alice mamma, jag lovar att det finns ett ljus i tunneln.....själv trodde jag det inte.....men ljuset kommer och glädjen med den.....

    Igår hade jag en pissdag med hjärtat, men jag tog kommandot och tog till alla knep jag lärt mig under resans gång....OCH idag mår jag faktiskt bättre:)

    Ta hand om dig och krama dina barn mycket, det brukar ge energi!!

    Varm kram till dig från mig {#lang_emotions_heart}

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 27 maj 10:54

    Hej igen alice mamma:)

    Gick tillbaka till tidigare inlägg (börjar få svårt att hålla koll på alla{#lang_emotions_wink})

    Å du var ju färdigutredd, och friskförklarad{#lang_emotions_smile}

    Försök verkligen att ta kommandot. Äter du fortfarande seloken? Jag åt under 4 månader men det hjälpte bara i början.....så sen en 1½månad så är jag fri från den, känns jätteskönt och arytmin är inte värre.
    Kan varmt rekommendera ett hälsokost som jag börjat med ist. Stressgard heter det och innehåller vitaminer och mineraler som kroppen förlorar vid stress. Även en afrikansk ört som hjälper kroppen att bilda serotonin, ett hormon som trycker undan stresshormonet kortisol och även gör oss gladare och mer harmoniska{#lang_emotions_laughing}

    kram igen!

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 27 maj 23:20

    spikmattan fungerar hur bra som helst för mig:) mitt blodtryck snarare sjunker och jag blir helt avslappnad i kroppen. när det är som värst brukar jag andas djupa yogiska andetag (bukandas genom näsan) samtidigt som jag ligger på spikmattan. oerhört avslappnande. ska mäta mitt blodtryck nästa gång jag ligger på den :)

    sen jag fick rekommendationer att "dra i handbromsen" flera gånger om dagen har spikmattan blivit min tillflykt :)

    när jag känner att hjärtat börjar, så kastar jag mig ner på spikmattan och andas....hjälper ganska ofta, dock inte när det är som värst.....

    kan ibland ligga över en timme:) men oftast 15-20 minuter.

    du kan hitta billiga spikmattor på bl.a rusta, 99 kr, tror jag.

    prova dig fram, du känner ganska omgående om det är positivt eller negativt.
    dock kan det göra väldigt ont de första gångerna innan man vänjer sig.

    lycka till!!

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 29 maj 21:08

    Hej!

    LiBää, tack för dina fina ord:)tycker absolut att du ska prova spikmattan och stressgard. Förutom att jag känner mig mer stabil efter att ha ätit stressgard i flera veckor nu....såhar jag upptäckt andra positiva saker på min kropp....helt plötsligt har mina naglar börjat växa som sjuttsingen, aldrig haft så fina naglar (möjligtvis när jag ammade), håret känns friskare och min hud (har varit ganska torr) känns mycket finare. Känns helt enkelt som om kroppen börjar hamna i balans igen :) fantastisk skönt, efter allt lidande!!!
    Kanske har varit så att min kropp läkt en massa ämnen som nu stressgard balanserat upp???Så glad för din skull att hjärtat skött sig, NJUT!!Hoppas att du får en fin helg och att hjärtat sköter sig nu oxå, kram!

    alice mamma; exakt som du känner....att minsta rörelse kan trigga igång hjärtat har jag känt massor av gånger. Det kunde vara vilken kroppsförändring som helst, typ resa sig från en stol, böja mig ner, vända mig i sängen....etc Men trots det så har jag verkligen försökt att få igång pulsen. Hjärtat kan hålla på och böka i början av min fysiska aktivitet....men efter ett tag så ger hjärtat med sig. Det har endast varit ngr få tillfällen som hjärtat bökat hela promenaden, cyklingen etc.
    Det jag iaf har känt är att motion i längden hjälper hjärtat att må bättre och därmed sköta sig bättre.
    Självklart skulle jag aldrig vågat utmana om min läkare sagt ngt annat, men iom att han hela tiden sagt att motion bara är positivt så har jag nästan slaviskt sett till att röra på mig varje dag, mellan 1-2 timmar. Jag är säker på att det varit en del i mitt tillfrisknande. Dessutom ökar serotoninent vid rörelse, som i sin tur sänker våra stresshormoner. Jag sover bättre, känner mig lugnare och blir gladare. När jag är glad orkar jag tackla mitt hjärta bättre, har mer enrgi då:)
    Jag lider verkligen med dig...i Januari kände jag själv nästan att jag inte orkade längre. Minns den dagen när jag satt på mitt kontor hemma och valde mellan att ge upp eller att styra upp mitt tillfrisknande själv. I det läget förstod jag att INGEN skulle hjälpa mig mer än vad läkarvården redan gjort.....De hittade inga fel genom alla undersökningar. Det enda min arytmiläkare sa var att han kunde höja upp selokendosen till 200 mg/dygn!! Det var inget alternativ för mig.....så det var då jag googlade på stressrehab, jag tänkte att jag måste prova alla utvägar.
    Det har varit en lång resa till idag, men på måndag börjar jag äntligen på Danderyds stressrehab.
    Tyvärr, verkligen tyvärr säger jag....så räknas våra extraslag som icke akuta eller farliga, så att få tilldelad ngn annan hjälp än medicin finns inte. Iaf inte i Stockholm, men det känns som om det ser ut på samma sätt i hela Sverige, iaf vad alla härinne återberättar. Man blir tvungen att styra upp sin rehab själv! Man är nästan tvungen att vara frisk i Sverige för att orka kämpa för sin rätt.... 

    Du skriver att det kan vara bra i ngr veckor för att sen vara dåligt i ngr. Så ser mitt mönster oxå ut. Förutom då bakslaget som jag fick i veckan, som helt otroligt gav med sig på en dag, vilket det ALDRIG gjort.....men som jag skrev tidigare så tror jag att det var min vilja och kämparandasom hävde "utbrottet". Också att jag analyserat vad som är till hjälp och inte.....
    Mina extraslag kommer ofta vid ägglossning och lugnar sig vid mens, har du kollat det ngn gång?? Var noga med att skriva ner din menscykel och se om det finns ngt mönster. Hormonet kan iaf vara en trigger.

    Skickar dig än en gång mängder av styrka via cybervärlden. Försök verkligen att ta kommandot och försök att våga lita på din läkare att det är ok att röra på dig. Och försök att återgå till din träning, extraslagen är ju där vare sig du tränar eller inte iaf.....

    kram kram

    långt meddelande som vanligt....blir bara så ivrig när jag försöker hjälpa andra i samma situation....:)

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 29 maj 22:35

    Usch Linda71, det är så förbaskat jobbigt att ramla ner i det där hålet.....men jag lovar dig att ju fler gånger du ramlar, desto lättare är det att komma upp. När jag var nere som mest så sa hemlis, trådstartaren till mig att det blir lättare och lättare....jag trodde henne inte:( men idag så kan jag inte annat än att hålla med henne.....det blir lättare. Min teori om det är att vår reptilhjärna vet att vi inte dör, hur jobbigt den än är! Vårt mentala jag blir säkrare och starkare för varje gång vi faller. MEN det är verkligen skitjobbigt när man väl är i hålet,framförallt de första dagarna! Så försök Linda att koppla in advokaten som talar om att du är kollad, du är frisk och du ska inte dö! Gör allt som du vet kan ge bättring på både lång och kort sikt, promenader, extra lång sömn, bukandning, massage, varma bad...eller vad det än är som kan ge lindring.

    Efter alla mina, säkert 1000 analyser ;), så är jag övertygad om att både rygg och mage kan vara en trigger. Något som jag jobbade MYCKET med i onsdag när jag fick ett bakslag var att stretcha och töja ryggen gång på gång under hela dagen. Jag la även till bukandningen i min strech. Te.x så hängde jag med huvet och överkropp ner mot benen, stod så långa stunder och andades djupa bukandetag.

    Att det kommer när man inte känner sig jättestressad tro jag inte är så konstigt....är kroppen från början satt i stress så tar det nog lång tid innan den helt är befriad från den. Stressen ligger säkerligen där på lur och sen är det ngt annat som triggar igång, kanske mage, dålig sömn, spänningar i rygg, oro för barn eller ngt annat....

    Va skönt att du snart har återbesök hos doktorn snart, se till att få med dig varenda fråga du har....Hjälper din medicin? Du har inte funderat på att sluta ifall den inte hjälper? Jag åt mina i 4 månader och kände att jag blev väldigt låst av att hela tiden passa medicintider plus att varje gång jag tog en tablett så blev jag påmind av mina extraslag. Sen kände jag att jag inte vågade börja med stressgard innan jag slutat. Kändes som om det var ett bättre alternativ att stoppa i sig ngt som var mer naturligt och de ämnen som kroppen läcker när den är i stress.

    Försök verkligen att NJUTA av det fina liv som du verkar ha....trädgårdsarbete tror jag är kanon mot våra felslag, det är så harmoniskt och man är verkligen i nuet....lite mindfulness över det:)

    Sen får du aldrig känna att du inte kan skriva deppigt här inne. det är väl precis det vi är till för....att stötta när vi har det som jobbigast:)

    varm kram till dig Linda71

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 30 maj 20:04

    usch vad jobbigt för dig sommartroll:(

    när du skriver hjärtklappning, menar du extraslag eller att hjärtat rusar på fortare?
    fantastiskt iaf att du lyckades häva hjärtklappningen....i mina öron låter det som om det var stresshormoner som "attackerade" hjärtat, iom att du lyckades få bort det med din andning. i lugn djupandning så sänker du stresshormonerna och det finns helt enkelt inte tillräckliga mängder kvar som retar hjärtat....du skulle verkligen testa medicinsk yoga{#lang_emotions_laughing}
    vill man inte börja i grupp så finns det själv-cd att köpa. yogans syfte och effekt är just att sänka kroppens stresshormoner på både kort och lång sikt.

    det är så konstigt det här med stress....man kan känna sig helt lugn i kroppen och ändå så sätter det igång{#lang_emotions_undecided}men när jag väl försöker analysera mig själv efter situationer som du beskriver, så lyckas jag alltid hitta något som ändå ligger och gror....hm.

    mina besvär kunde öka på just söndagar.....ångest att gå till jobbet på måndag...

    glöm inte att koppla in advokaten{#lang_emotions_wink}

    varm kram till dig{#lang_emotions_heart} 

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 30 maj 22:15

    Tack gulliga Linda 71, dina ord värmer, mycket{#lang_emotions_heart}

    Jag mår bra när jag får skriva av mig och faktiskt blir jag lugnare, och dessutom att försöka ge goda råd känns bara så positivt{#lang_emotions_laughing}

    den här sidan har betytt så mycket för mig, och de råd och den förståelse jag fått har hjälpt mig enormt i min egen bearbetning. jag blir bara stärkt om jag nu kan ge tillbaka lite och hjälpa andra...

    sov gott så hörs vi, kram till er alla{#lang_emotions_heart}

  • Hjärtt­jejen
    Äldre 1 jun 15:30

    Hej LiBää007, jo jag tar full dos, 2 på morgonen och 2 på kvällen. Började med 2 per dag, men då sa dem till mig på stresskliniken att jag bör ta full dos, annars kanske det inte ger någon verkan och därmed onödigt. Känner oxå en tjej som jobbar på en hälsokostbutik, hon hade varit kurs om just stressgard och rekommenderade full dos:)
    Har dessutom ringt till företaget och pratat med dem direkt. Kvinnan berättade att det är ett gammalt (minst 10 år) beprövat hälsokost och inga biverkningar har rapporterats. Innan jag stoppar i mig tabletter vill jag alltid kolla upp dem så mycket det går, med dessa känner jag mig säker{#lang_emotions_smile}

    Skratta för mig själv när jag läste om ditt urin, absolut ingen dum fråga.....men det är helt i sin ordning. Jag tror att det är magnesiumet som färgar gult, annars någon av de andra mineralerna/vitaminerna. Men jag är nästan säker på att det är magnesiumet.

    För ngt år sedan när jag började äta mivitotal plus (multivitamin) så blev jag skitskraj när urinet helt plötsligt var helt gult.....kollade upp det genast{#lang_emotions_laughing} Men det är lugnt och helt normalt!

    Jag tycker du är så duktig som börjar hitta dina former, motion, kvalitetstid, njuta av vin och latte ibland....jag tror att det är precis det som är den bästa medicinen för oss med oroliga hjärtan.
    Låt hjärta böka lite och fortsätt att leva på så tror jag mycket är vunnet{#lang_emotions_laughing} 
    kram till dig{#lang_emotions_heart}

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem