• Hjarte­sjalen
  Äldre 22 jan 04:50
  322404 visningar
  1285 svar
  1285
  322404

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12


  Jag startar en ny trad nu efterom del 11 gar ut om bara nagra dagar.
  Har fortsatter vi & skriva om extraslag & andra konstigheter som hander inne i brostet & som kanns svart att forsta sig pa.
  Hoppas bade gammla & nya hanger pa & e med!
  Har e gammla traden del 11.

  www.familjeliv.se/Forum-11-241/m48323521.html
 • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Äldre 16 feb 17:10

  snartvår: Ja, multivitamin är nog det bästa. Tänkte börja med att testa magnesium - för att se om det ger ngn effekt - för annars brukar jag köra typ allt på en gång och blir jag bättre så står jag där villrådig och vet ej vad det var som "gjorde det" När jag gjort det en månad och kan utvärdera - så ska jag nog oxå övergå till ngn form av multivitamin. Vad jobbar du med föresten? Kanske har du skrivit det innan - men du vet minnet e inte så långt...

  hjärtfröken: Tycker det känns bra att din braiga läkare finns på VC - det visar att - än finns det hopp

  Den nya läkaren jag ska träffa, oxå VC, är enligt kuratorn - som jag har mailkontakt med då och då - lika sund och bra som hon som sjukskrev mig under hösten 2008 - så hoppas att det blir bra och att hon i så fall stannar (!) - har haft otur med ständiga läkarbyten och opedagogiska/orutinerade läkare.

 • Scratc­hy
  Äldre 17 feb 03:10

  Är det någon som gjort två ablationer?

  Jag har gjort en och allt har varit bra tills nu (tre och ett halvt år), men nu verkar problemen vara på väg tillbaka. Blir man bättre efter den andra?


  Männen var korkade, kvinnorna var onda... men maten var god...
 • Scratc­hy
  Äldre 17 feb 03:11

  Alltså, jag menar... blir risken för återfall mindre?


  Männen var korkade, kvinnorna var onda... men maten var god...
 • Äldre 17 feb 10:25

  Hej Scratchy, tror inte ngn här gjort mer än 1 ablation och bara en av oss som ens gjort en. Tråkigt att höra att dina besvär är på väg tillbaks. Hopaps det är tillfälligt.

  Jag mår jätte dåligt nu - har inte kunant sova i natt då hjärtat spökat med mig - kan knappt ens beskriva vad som händer. Men får känsla av att ha behov av att rapa och killar i halsen och känns som maten tillfälligt är uppe i halsen. Har oxå tufft med andningen och obehag långt ner i lungorna och lite rosslande och pipande som är jätte svårt att hosta upp. Känns som en blandning av lungor och mage. & så då ett hjärtat som mer "vispar" än slår och killar i bröstet samtidigt som känsla av att det slår konstigt. Kan inte koppla bort det. Efter åt blir jag frusen och kissinödig! & sen lägger jag mig och så börjar det om igen! Blir galen. Vet ju inte om det händer elelr mina muskler och mage spelar mig spratt - då läkaren sa från mitt senaste 24 h.s att jag ibland skrev att jag hade besvär utan att det syntes ngt på EKGet - men sedan hade jag ju små rusningar och extraslag oxå. Åhhhhhhh! Hade känts bättre och veta - för lättare att hantera då!

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 17 feb 12:21

  Allasväl, jag lider verkligen med dig....dessutom är det extra jobbigt på natten, allt blir så mycket mer då...man känner mer, fokuserar mer och har större ångest.

  Hur har du gjort med samtalen med din chef och läkare? Om jag läser rätt mellan raderna så känns det verkligen som om du skulle behöva andrum för återhämtning.....förmodligen är du inne i en nedåtgående spiral, å det är verkligen inte bra för ditt hjärta.

  När du mår som värst försök då att tänka på att du fått bekräftat att du har godartade felslag, att ditt hjärta är friskt{#lang_emotions_laughing}{#lang_emotions_heart}

  Själva ångesten över sin situation ger tyvärr bara fler knasigheter i hjärttrakten(lättare sagt än gjort){#lang_emotions_frown}

  När jag hade som värst, framförallt nattetid, så trodde jag ibland att jag skulle bli tokig....precis som du började jag frysa och behövde springa på toa en massa.
  Det är stresshormonerna som är boven.

  Även den där känslan du beskriver om halsen hade jag, vanligt sa min arytmiläkare, minns inte exakt förklaringen....men det handlar om blodkärlen som går från hjärtat upp genom halsen....jätteobehagligt{#lang_emotions_cry}

  Själv har jag varit på hjärtyoga idag, det är verkligen helt fantastiskt....köpte även en cd-skiva som jag kan använda hemma...en lärarledd skiva från IMY. Går att köpa direkt därifrån, verkligen ngt jag varmt rekommenderar{#lang_emotions_laughing}

  Så min strategi just nu är att sänka kortisolet genom yogan och höja serotoninet genom kosten, det blir liksom dubbel effekt{#lang_emotions_sealed} Än så länge har det fungerat.....igår gick jag även ner till halv dos av seloken....törs knappt säga det....men arytmin håller sig borta{#lang_emotions_foot_in_mouth}

  Lova nu att du tar hand om dig allasväl....det är bara vi själva som kan ta ansvar över vår egen hälsa, kämpa verkligen för att få ett lugnare tempo och jag hoppas verkligen att din chef och läkare är förstående.....för så dåligt som du mår ska man inte behöva göra.
  STOR och varm kram till dig från mig{#lang_emotions_heart}

 • Äldre 17 feb 12:57

  Tack "hjärtfröken" - och så himla glad för dig att det verkar vända och gå åt rätt håll - du kämpar verkligen på bra! & SÅ kul att nedtrappningen av selokenen oxå verkar funka. Har du inga "aytmi-känningar" alls nu?

  ja, det e nog en nedgående spiral för mig nu. Det började nog i slutet av sommaren då hackandet på nätterna kom tillbaks efter att ha hållt sig borta länge och efter att jag mått så mkt bättre och varit mycket piggare ett bra tag - sedan har det eskalerat med den nya jobbsituationen fr o m december.

  Ska träffa läkaren i morgon, har förberett genom att ha bett kuratorn på VC - som jag träffade regelbundet under min sjukskrivningsperiod - prata lite med henne om min bakgrund. Känns lättare att gå dit då. Har tid med chefen 22a och får se utifrån vad jag kommer fram till med läkaren hur jag ska tackla jobbet. Tyvärr är jag och mina kollegor rörande överens om att chefen är den sämst lämpade msk till att vara chef som vi ngn.sin träffat!!!!

  Har varit hemma i går och i dag - men tänkte försöka gå till jobbet i morgon - får ju ångest av att vara hemma oxå och vetskapen om att ingen gör mitt jobb då jag är borta. Sen så är jobbet delvis bra för att hålla undan grubblerier och tankar - så skulle inte vilja gå hemma helt igen.

  Usch, har oxå fått massa psoreasis i ansiktet - oxå länge sen sist och får mig att känna mig ofräsch + att det brukar vara ett tecken på att saker och ting har fått gå alldeles för långt.

  Föresten berättade jag att jag oxå ska börja "hälso-yoga" - börjar dock först i mitten av mars. & så håller jag på att utredas av min nya sjukgymnast - hon undersöker mig under tre gg på olika sett för att sedan göra en sammanfattning och behandlingsplan - spännande. Funderar oxå på att ta upp aukupunktur igen. Men allt detta förutsätter nog något sänkt arbetstid annars komemr det inte ge önskad effekt!

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 17 feb 17:10

  Åh, vad spännande med hälso-yoga, kanske liknande medicinsk yoga. Är det kundaliniyoga? Jag lovar att du kommer att älska den, andningen gör så mycket positivt för våra stressade kroppar{#lang_emotions_laughing}

  Trots att det känns tungt för dig nu så känns det ändå som om det händer  positiva saker{#lang_emotions_smile}...det där med sjukgymnasten verkar ju super och akupunktur tycker jag absolut att du ska prova. När jag var som absolut sämst så gick jag 2ggr i veckan under 2 månader på akupunktur. Varje gång jag låg på britsen så höll sig hjärtat lugnt och även ngr timmar efter behandlingen. Under den perioden hade jag arytmi vart annat/tredje slag dygnet runt, så akupunkturen blev som en frizon. Stresshormonerna sjunker bevisligen en hel del med akupunktur.

  Men jag tror precis som du....att du behöver få andrum med viss nedsättning av tid på jobbet....tid till att hitta former som ger dig lugnet.

  Förmodligen hade inte jag varit på väg uppåt om inte jag sagt upp mig....jobbet stressade mig enormt, jag hade ju som sagt en helt sjuk arbetssituation{#lang_emotions_throwup} Kan man få till lagom med arbete och tid för återhämtning däremellan så tror jag att man kommer långt....

  Ja livet är inte lätt....men man lär sig så länge man lever, och är vi medvetna och försöker lyssna till oss själva så blir vi nog starkare med tiden....

  Ett ordspråk som jag ofta bär med mig är; "det man inte dör av gör oss starkare", ganska tänkvärt{#lang_emotions_sunny}

  Verkligen lycka till hos doktorn imorgon....ge dig inte i din önskan om att få bli sjukskriven, att du känner igen dina sympton och att du behöver få hjälp för att kunna stoppa situationen i tid.

  Å du, ang dina utslag i ansiktet, försök att inte titta för mycket på dig själv med negativa ögon.....förmodligen är det bara du som ser, du är säkert jättesnygg{#lang_emotions_kiss}... var inte för hård mot dig, var snäll!!!!!

  varm kram{#lang_emotions_heart}håller tummar&tår i morgon{#lang_emotions_heart}

 • snartv­år
  Äldre 17 feb 20:46

  Allas väl!!
  vad tråkigt att höra att du mår så dåligt{#lang_emotions_embarassed}. Hoppas verkligen du få svar på dina frågor. Jag vet hur jobbigt det är med dessa hack och rusningar. Man blir livrädd och tror inte att hjärtat ska lugna sig men så helt plötsligt är det borta igen och då börjar Man gruva sig för när det ska hända nästa gång{#lang_emotions_cry}. Ställ frågan om EAT alt WPW tycker jag för jag tycker att vi har haft liknande symtom du och jag. Jag lider med dig ska du veta. Det är hopplöst att inte må bra. Inte konstigt att stressen visar sig med utslag i ansiktet. Det är vanligt med kliande exsem vid stress. kanske är det så att din oro som även påverkar magen. Det är heller inte konstigt i all oro omkring hjärtat. Skriv nu ner en lapp till DR i morgon med alla frågor. Stå på dig! Be att få hjälp! Jag håller alla tummar och tår för dig i morgon.
  Massor med kramar!!!!

 • Äldre 17 feb 21:35

  Tack snälla snartvår! Det är min allmänläkare jag ska träffa i morgon - så ska titta på helheten för att se om den ska hjälpa - hjärtspecialisten har jag återbesök till först om 2 månader. Får hoppas att det är för mig som för hjärtfröken att ändring av livsstil etc och kanske i mitt fall ssri kan hjälpa mig

  Tror jag får släppa ablations-tanken för nu i alal fall - då jag nu fått bekräftat från så många läkare och hjärtspecialistera att mina extraslag och hjärtbesvär - vad de nu än kallas - inte går att lösa lätt med ablation. Har ju trots altl gjort hur många 24 timmars som helst + legat inlagd två ggr på kardiologen med ständig hjärtmonitor bevakning. De har dessutom bedyrat att det inte har med kostnaden att göra.  Men ska i alla fall fråga hjärtläkaren vid återbesöket där om WPW och EAT.

 • Hjarte­sjalen
  Äldre 18 feb 04:37

  Hej alla o kramar till er!!!{#lang_emotions_heart} Hjartfroken, sander extra kramar o hoppas din jobbsituation andrar sig snart sa du kan ma battre dar.

  Jag vill tillagga lite om vitaminer, min lakare pratade om brist pa Potassium, har man brist pa det sa kan man fa extraslag, sa dom tog prover pa mig. Det var normalt sa dom kunde utesluta det.

  Jag ater varje dag:

  Multivitamin
  Fiskolja
  Folic  Acid
  Vitamin-C
  B-12
  Magnesium
  Calcium+D
  Vitlok
  Acidophilus

  Jag tar ibland Valeriana till natten (vet inte annu om det funkar)
  har testat Melatonin ibland ocksa..till natten men vet inte om det funkar annu, slarvar med dessa 2.

  Lakaren har fragat mig om jag kanner "battring" med hjartat nar jag tar fiskolja, men jag tror inte jag har markt nagot, daremot marker jag ju, att jag blir totallt sjuk inombords = hjartat lever sitt liv, jag sover inte, iingen djupsomn, jag glommer, far branningar i benen, blir lessen o nedstamd, o detta blir bara varre nar jag ar i en stressig sits.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem