• Kanya

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Pepparmynta: Får du ingen hjälp för dessa?

  • Kanya

    Marcus: Kan ibland också känna när det kommer att bli en dålig dag med mycket extraslag. Hoppas att det lättade något för dig under dagens gång.

    Jag är helt psykiskt nedbruten på grund av min oregelbundna hjärtrytm. Mår jättedåligt. Har svårt att se hur ett "friskt" hjärta kan slå så mycket extraslag. Har även stickande känslor i brösten och känner mig lätt anfådd. På vårdcentralen möts jag bara av nonchalans. "Alla människor har extraslag, hejdå". Jag går sönder.

  • Kanya

    Bass: Skänker lite styrka till dig! Hatar nonchalansen på akuten. Var där för någon månad sedan med, hade också extremt mycket extraslag, men som vanligt blir man bara hemskickad.

  • Kanya

    Jour65: Tänker på dig. Du är en kämpe! Fortsätt kriga även om det känns hopplöst ibland.

  • Kanya

    Har har en jättejobbig dag, med många obehagliga es och bigemini. Ska få ett 24-timmars ekg i morgon, hoppas för ovanlighetens skull att det blir en riktigt hemsk dag med mycket ojämnheter så att de kan fånga det riktigt ordentligt.

  • Kanya

    Marcus: Det gick "bra". När jag kom till sjukhuset för att hämta 24-timmarsdosan så tog sköterskan ett sedvanligt ekg. Och som en skänk från ovan bråkade hjärtat ordentligt precis då, hon tittade på mig och sa att hon förstod att jag tyckte det var jättejobbigt. Fick sedan dosan påkopplad och hade relativt många arytmier under dygnet, skulle säga att det var ett dygn av "medelgrad". Men vid tidigare 24-timmars har det knappt varit något. Så det här känns som en framgång. Är nöjd. Ska bli intressant att se vad läkaren säger efter han har tittar på det. Förbereder mig mentalt på att det förmodligen ändå kommer klassas som "ofarligt" och att inget görs. Lika bra att tänka så, så slipper man bli besviken.

  • Kanya

    Marcus: Känner verkligen med dig. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Förstår frustrationen och "hopplösheten". Men, som vanligt, du är inte ensam i det här. Vi får kriga oss igenom detta tillsammans. Sjukvården är sjukt nonchalanta när det kommer till extraslag och det jävla handikapp det faktiskt innebär i många fall. Jag har inte fått svar på mitt 24-timmars än. Även om hjärtat strulade mycket under bevakningstiden är jag rädd för att få samma besked som du.

    Synd att man inte forskar mer på det här området.

  • Kanya

    Satt vid matbordet och hade helt normal puls, plötsligt slår hjärtat 5-6 alldeles för snabba och icke-sinusaktiga slag i en följd, och jag blir riktigt yr. Det hela avslutas med ett "vanligt" extraslag. Någon som känner igen det?
    Kändes nästan som en begynnande hjärtrusning (hade det som yngre).

  • Kanya

    Hej hjärtvänner.
    Jag har haft ett par otroligt sköna dygn nästan helt utan extraslag. Det har varit underbart, och givetvis anar man oråd. Med tanken på frekvensen av extraslag jag vanligtvis brukar ha. Men jag tänkte inte mer på det utan njöt verkligen bara av lugnet.

    Tills helvetet brakade lös idag. Är ute och slöpromenerar, i jättelugn takt. Tittar på en vacker sjö som jag och mitt sällskap passerar. Pang säger det i bröstet, ett eller två extraslag och sedan en hjärtrusning utan dess like. Automatiskt slänger jag upp fingrarna mot halsen för att på något vis försöka räkna takten men jag hann inte, det slog för fort. Jag blev riktigt yrslig, försökte krysta för att bryta hjärtruset, men det hjälpte inte. Fick luta mig emot ett broräcke, och sansa tankarna. Bad en i sällskapet att massera min halspulsåder försiktigt då jag fått det tipset av en läkare, efter cirka 10 utmynnade det i en serie av extraslag och sedan blev pulsen helt plötsligt normal igen. Hade såhär för flera år sedan, men har varit "rusfri" i 2-3 år. Bara haft mina extraslag. Jag misstänker att det handlar om en extraledningsbana i hjärtat som spökar, då alla undersökningar visar att mitt hjärta är "friskt" förutom den höga förekomsten av extraslag. Men att både ha ES och hjärtrusningar nu igen, blir för mycket. Jag orkar inte. Jag.är.så.trött.på.detta.nu.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12