• Kanya

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    efter cirka 10 minuter*

    (ber om ursäkt för dåliga meningsuppbyggnader, skriver från mobilen)

  • Kanya

    Linda71: Tack för kramen, den behövs.

    Marcus1977: Ja, i brevet jag fick stod det i princip att jag har riklig förekomst av ES, men att det annars såg ut som tidigare 24-timmars. Och att jag fick höra av mig om det var något...Eh, jaaaaa?!

    jour65: Jag hade rusningen i fredags, och ringde min vårdcentral i morse så fort telefontiden öppnades, för att ta upp detta. Dom lovade att läkaren skulle ringa samma upp dag, gjorde han det? Nej. Får ställa klockan och ringa i morgonbitti igen. Jag har haft dessa rusningar tidigare , kanske 1 gång i månaden från 15 årsåldern upp till 21 årsåldern. Men har varit helt fri i cirka 2 år, fram tills i fredags. Min hjärtläkare jag hade då, nämnde den undersökningen som du beskriver, att det skulle bli nästa steg. Jag är tyvärr inte längre inskriven hos hjärtmottagningen av någon konstig anledning och måste nu gå genom vårdcentralen. Vet inte hur jag ska övertyga dem om att få göra en såndär igångtriggning, de verkar väldigt nonchalanta och ointresserade av att hjälpa mig/remittera mig. Men tack för peppen, ska kriga för att få göra den.

  • Kanya

    Jour65: VC remitterade mig till kardiolgen, med tanke på rusningen jag hade. Har tid hos kardio den 4:e Juni. Ska lämna blodprov på fastande mage 3-4 dagar innan, vet du vad man kollar efter då? Mer exakt alltså?

    Känns långt till den 4:e Juni, fast det ändå gick beundransvärt fort att få den tiden. Har haft en jättevidrig natt med många extraslag. Legat sömnlös.

  • Kanya

    Jour65: Okej tack för info. Ja jag äter 150 mg seloken. Hjälper föga.

  • Kanya

    Tänkte höra med er. En vännina med god insyn sa att hjärtat på sikt kan bli förstorat av för många extraslag. Aldrig hört det innan. Vad säger ni?

  • Kanya

    Okej. Tack Marcus. Nu kanske jag är helt ute och cyklar (nej det är jag inte för jag vågar inte anstränga mig i nuläget, haha) men är det inte just sånna förtjockningar i hjärtmuskulaturen som ger upphov till plötslig hjärtdöd hos elitidrottare? Jag kan ha helt fel, så no worries ni andra.

  • Kanya

    Har fått träffa kardiologen nu och ska få en reveal inopererad samt göra en sån där igångtriggning. Äntligen fick jag träffa en läkare som faktiskt tog det hela på allvar.
    Men borde man inte göra den där igångtriggningen av hjärtat innan man opererar in revealen? Hoppas att jag får en tid snabbt. Jag är så lycklig. Samtidigt är väntan jävligt slitsam.

  • Kanya

    Ja det känns bra. Det jobbiga är att gå runt med de här katastroftankarna bara. Ni vet nog vad jag menar. Läkaren höjde min dos seloken till 200 mg igen. Känner av skillnaden. Pausen efter extraslagen blir längre. (och obehagligare) Dock är mängden arytmier densamma. Alltså det där med en extra ledningsbana är bara en gissning. Men det är ju verkligen vad man hoppas på.

    Jour65: Tar revealen upp extraslag och sådant? Hur länge fick du vänta på den? Hur upptäcktes dina ärr i förmaken? Och går dina besvär att åtgärda?

  • Kanya

    Jour65: Okej tråkigt att det inte går att bränna bort.
    Ja, jag gick ju ner till 100 mg på eget bevåg för 5-6 månader sedan, men ja läkaren tyckte ändå vi skulle höja tillbaka till 200 mg igen. Hoppas det har effekt på rusningarna iaf.

    Hur länge varar dina rusningar, ofta sällan? Hur blir ditt allmäntillstånd under dem?

  • Kanya

    Jour65: Känner igen mig så jävla väl i dig och dina symptom. Lider från botten av mitt hjärta med dig.
    Hur många extraslag har du uppskattningsvis?

  • Kanya

    Så om ni uppskattar: Hur många extraslag har ni på en ett dygn? Jag ligger runt 500-800 per dygn. Varje dag. Förr kunde jag ha perioder då de va lugnare i mellanåt. Men nu känns det mer kroniskt.

  • Kanya

    Hej vänner.

    Det har nu gått 9 dagar sedan jag fick min Reveal inopererad. Den fick jag framför allt för att man vill kunna fånga mina hjärtrusningar. Vilket man inte gjort tidigare. Som ni läst i mina tidigare inlägg så har jag jättemycket extraslag, men dessa bryr sig inte läkarna om. Alls. Råkade fråga om det var okej att trycka på den medföljande aktivatorn om jag får en serie av täta extraslag, och det var ungefär som att svära i kyrkan. Revealen är endast till för att dokumentera rusningarna som förövrigt kan komma en gång vart annat år, eller 3 gånger på ett år. Dvs ganska sällan, vilket betyder att det lär dröja innan något fångas upp och jag eventuellt kan få en diagnos. Det är ju antingen kammar/ventrikeltakykardi eller PSVT. Jag hoppas på den senaste. Jag försöker lägga ihop symtom mot diagnos och det gör mig bara rådvill.
    Den senaste rusningen startade med ett par extraslag och sedan rusade hjärtat på i jämn takt men inte sinus såklart, takykardi alltså, i 5-6 minuter, sedan följde en ganska lång rad ojämna extraslag och efter det hade jag normal puls igen.

    Som ni märker ältar jag det här, jag har svårt att förstå varför man inte valde att göra en Invasiv eller Non-invasiv elektrofysiologisk undersökning direkt istället för att som man i mitt fall gjorde; opererade in en Reveal?
    För vid de undersökningarna får man ju svar direkt!

    (herregud min läkare skulle slå ihjäl mig om han visste att jag slängde mig med det här kunnandet) Det är fult att tro att man kan något.

    Förlåt om jag skriver invecklat. Men vet också att det finns mycket kunnande bland er här.

    Hoppas innerligt att ni andra har det bra. Vi är värda det. Skriv gärna i tråden, håll den vid liv. I vissa stunder håller den mig vid liv.

  • Kanya

    SötaSarah: Känner igen det där med att extraslagen kommer mer när man sitter eller ligger ner. Vill också upp och röra på mig, eller resa mig upp. Vet dock inte varför det blir så.

  • Kanya

    Det går upp och ner. Hade en vidrig dag igår. Men lider inte lika mycket av ångest kring hjärtat som tidigare. Även fast det kråglar lika mycket. Och det är skönt. Hur mår ni andra?

  • Kanya

    Jag vill bara göra ljud ifrån mig! Har sjukt mycket i skolan nu. Tänker dock på er. Återkommer när det lugnat sig.

  • Kanya

    Var och tömde min reveal idag. Har tryckt en gång sedan sist. Tyckte mig uppleva symtom. Sneglade på skärmen och såg att det stod något i stil med "VT detected". Läkaren frågade om jag hade tränat något. Varav jag sa nej. Han sa att Revealen hade spelat in en episod automatiskt, utöver det jag själv tryckt och spelet in. Men han sa att det såg bra ut. Eh. Okej. Såg även att han skrev ut ett ekg och mätte kurvorna med någon slags linjal. Så fine. Det var säkert ingenting. Men man blir ju lite nervös ändå.

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12