Inlägg från: Linda71 |Visa alla inlägg
  • Linda71

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Tack snälla Hjärtfröken för dina ord.

    Hur är det med dina e.s? Är det lugnt eller har du många per dag? Har du långt kvar på stresskliniken? Det verkar ju jättebra! Undrar om det finns i Gbg..

    Ikväll har jag varit ute och gått 1h. Jättebra och skönt egentligen, men nu efteråt har jag fått massa långa perioder av e.s. Åhhh va det är jobbigt. Jag blir inte rädd, men nedstämd. Jag vill känna att jag tycker det är skönt att promenera. Så här är det varje gång. Försvinner detta ju mer man tränar???

    Nu ska jag duscha och gå och lägga mig.

    God natt!

  • Linda71

    Sommartroll, bra gjort av dig att ta tag i det och att du fick svar. Förstår också precis hur fruktanstärt det måste ha varit. Tänker på dig.

    Jag fick svar på 2v att jag är frisk. Men jag fattar inte hur svårt det ska vara att tro på det. Idag har jag haft flera es per minut sen kl 12. Varför????? Faktiskt ingen aning idag...Men jag känner och tänker på vartenda lilla extra slag.  Blir knäpp på detta.

    Kram alla

  • Linda71

    Jag kan ha låg puls, vet ej exakt hur låg men jag äter ju 100mg betablockare per dag och är glad om den är lugn och låg. Men jag tror det är bättre att det är låg puls än hög puls.

    Jag är bara sur just nu för att jag har en period av mkt es trots medicin (flera st per minut). Är så jobbigt. Jag bara funderar på varför. Känner mig ej stressad. Men eftersom jag funderar och oroar mig så slutar de ju inte heller. Försöker koppla in advokaten: du har haft mkt i es under 2 år och ändå inte dött.....läkararna säger att det ej är farligt....jag är totalt utredd. (dock ej arbets-ekg, spelar det nån roll? Kan man hitta något där??) Men jag får för mig att jag ska få kammarflimmer...eller att det ska bli sån oreda i bröstet som det var för några månader sen.

    Usch, förlåt att jag är så egocentrisk.

    Fint väder i morgon! Ha en skön dag alla och njut i solen.
    kram

  • Linda71

    Sommartroll, måste vara underbart att verkligen få positiva besked. Skönt för dig.
    LillaPinglan, grattis.
    Hjärtefröken, kul att höra ifrån dig.

    Jag tror också magen spökar många ggr när det gäller extra slag. Jag upplever det värre när jag är hungrig, mätt eller känner mig uppsväld.

    Jag har tyvärr hamnat i svacka, dock inte med hjärtat nu utan hela kroppen, yrsel, magproblem, urinväg och livrädd att jag är sjuk. Men jag orkar inte skriva idag. Jag försöker njuta av semester, trots negativa tankar.

    Men jag tänker på er ofta och tänker att jag ska skriva men jag får inte ihop det.

    Hoppas ni for en fortsatt skön sommar!

  • Linda71

    Hjärtefröken: tack för dina kloka ord. Du har rätt i allt du skriver. Allt som du skriver stämmer på mig. Jag vet vad som har orsakat detta. Neg och pos stress, oro och ständig rädsla för att mitt hjärta skulle vara sjukt.
    Ingen återhämtning eller tid för reflektion.

    Jag försöker tänka som du skriver, jag fattar eg att jag inte är sjuk. Vissa dagar känner jag mig lätt och fri som en fågel och andra dagar tung och så ledsen för det som händer med kroppen.
    Det går åt rätt håll, jag håller på att kravla mig upp, men jag ramlar fortfarande ner ett trappsteg då och då.

    Jag är evigt tacksam att jag hittade er alla här. Även om det är jobbigt det vi alla upplever så styrker det också att veta att vi är fler, samt att det inte verkar som någon har något egentligt fel på hjärtat. (hoppas jag, rätta mig om jag har fel)
    Alla är så stöttande och det är underbart!

    Jag fick också mkt e.s häromdagen när jag gick stavgång. Jag brukar inte få det så ofta och det var jobbigt. Jag fick lite panik och såg ambulansen framför mig, men efter lite vila så kunde jag gå igen i lite långsammar tempo.
    Kanskse ska be om arbets-ekg också för att kolla e.s under träning?....

    Annars har semestern varit väldigt lugn och skön, inget stressigt schema, barnen har vaknat sent (8,30-tiden..) och frukost runt 10....helt underbart! Nu börjar jobbet igen på måndag. Ska verkligen försöka låta tankarna på jobbet stanna på jobbet och inte stressa upp mig på hämtning på dagis, matlagning, trötta hungriga och underbart sööööta och goa barn...Det är dem som är livet!

    Kram på er alla goa människor!

  • Linda71

    Är dessa ES kroniska? kommer de alltid att finnas? Jag känner vartenda en av dem. Jag försöker ju att låtsas om dem, men det är svårt..

  • Linda71

    LiBä007: vissa dagar är väldigt mkt... och de kommer oftast när jag är på väg hem från jobbet och håller i sig hela kvällen. Det är trist när man bara vill njuta av familjen.

    Har inte provat Stressgard, har inte kommit så långt ännu. Håller på att landa i allt som hände med hjärtat under våren. Men jag har börjat ta tag i avslappning, träning, kost och massage mm. Plus försöker hantera rädslan.

    ES har jag känt av i kankse 15 år (då ca 1-5 per dag)  Men under de senaste 2 åren har de accelerat och varit hysteriskt periodvis med 3 akut besök.

    Idag är i alla fall en bra dag! Njuter av den.

    Kramar Linda

  • Linda71

    Jag äter 100 mg metroprolol per dag. Hjärtat slår definitivt långsammare men e.s har ej försvunnit. Läkaren sa att e.s är svårbehandlat med de kan minskas något med betablockare eftersom de sänker hjärtfrekvensen.
    Men jag vågar inte sluta med dem.....

    E.s är förjävligt. Det känns som hur utredd man än är så fortsätter det att vara ångestladdat.

    Det är tur att alla här finns och att tråden finns så att vi kan stötta varandra.

    Kram

  • Linda71

    Hej

    Jag är här :) Har haft flera veckor av inga e.s alls. Helt underbart.

    Fick tillbaka dem i början på veckan och tror mig veta varför. Men jag är inte heller så rädd längre. Jag försöker hela tiden upprepa för mig själv" det är inget farligt, jag har gjort magnetröntgen och jag har haft detta tidigare".

    Det jag tycker är tufft är att de kommer så plötsligt (om jag har haft ett längre uppehåll utan es.) Då är jag rädd en stund. Jag har lite olika es. Jag känner igen en typ som jag haft i många år, när det känns som hjärtat stannar upp ett slag och sen slår ett eller flera hårda slag. Så har jag en annan typ som känns som pingpong bollar, kommer oregelbundet från olika håll i hjärtat känns det som. De är värst.

    Men som sagt, jag mår förhållandevis bra för tillfället och jag vet vad jag går igång på. Det gäller att inte gå igång, men tankarna är luriga. Det är så mkt undermedvetet.

    Må så gott allihop.

    Kram

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12