Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Tis 27 apr 2010 21:02
  258270 visningar
  1284 svar
  Inlägg från Linda71 Visa alla inlägg

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Jag hoppar in mitt i denna länk om det är ok...

  Är så glad att jag har hittat er alla..(fast självklart inte att ni har dessa bekymmer)

  Jag känner igen mig hos de flesta av er och är gärna med i denna tråd för att få råd och pepping och även ge råd och pepping.

  har lev med extra slag i 15 år men helt hysteriskt sista 1,5 åren. Har legat inne på Varbergs sjukhus 2 ggr den senaste månaden för ves och sves och total oregelbunden hjärtrytmen i flera dygn. Inget farligt enl läkaren men väldigt mkt.
  Har jättesvårt att fatta att detta inte är farligt men nu har jag pratat med 3 st olika hjärtläkare på sjukhus och de har gjort massa undersökningar så jag försöker ta till mig det. Jag ska få fler undersökningar inom kort och det känns skönt.

  Det är så hemskt när extra slagen bara dyker upp helt plötsligt och man blir så ledsen då. För att sen må skitbra när man har lugna perioder.
  Just nu har jag ganska lugn period men ikväll kommer det väldigt oregelbundet och knepigt ett par ggr i timmen. De slår i otakt ett per 5 slag för att sen så normalt igen. Jag blir så rädd att det ska bli som när jag låg inne...

  Ska in på magnetröntgen på torsdag, ska bli skönt för att se så det inte är något medicinskt fel.

  Sköt om er och god kväll.

 • Fre 30 apr 2010 20:01

  Hej på er!

  Jag känner mig jättevälkommen här. Tack för det.

  Igår var jag och gjorde magnetröntgen. Lite nervöst att behöva åka in i cylinder när man har klastrofobi.....men det gick bra...trots att jag var inne en hel timme...Men det hände saker hela tiden, jag var tvungen att hålla andan ca 10sek vid varje bild och det var säkert 30-40 st. Så tiden gick rätt fort.

  Hjärtfröken, när jag låg inne på Varberg gjorde de ultraljud som inte visade något onormalt. De ville göra Magnetröntgen för att utesluta en extra ledningsbana, samt ev ärr på hjärtmuskeln från tidigare infektioner i livet, samt andra hjärtsjukdomar.
  Som sagt, jag är tacksam vad de än gör, bara jag jag får reda på vad det är, eller inte är, så man kan gå vidare och försöka hantera därefter.

  Men jag tror mitt också är stressrelaterat. Jag vet ju själv i vilka situationer det brukar bli värre, men har haft svårt att styra bort det. Läkaren såg också att jag hade flera fokus i hjärtat som satte igång hjärtslag. De pratade också om ablation om det inte skulle hjälpa med medicin...För min del funkar medicinen än så länge.

  Allasväl: grattis till graviditeten. Underbart. Är det första barnet?
  När jag var gravid med mitt första barn, så hade jag också en hel del e.s. Men inte alls i den mängd som idag. Redan då var jag lite nervös för detta och fick remiss till 24h ekg som jag då gjorde. Det var ju ingen fel då heller, men jag var ju rädd att få mkt e.s när jag skulle föda. Men även om jag hade en del under graviditeten så fanns det ingen chans att känna det under förlossningen.....
  Men det kan man iofs aldrig veta. Hoppas du kan få en lugn graviditet. Lycka till.

  Nu ska jag lägga barnen.
  Ha en skön Valborgs helg!
  Kram

 • Tor 6 maj 2010 21:01

  Hej

  Tiden springer iväg och jag vill skriva varje kväll...men tiden räcker ej till.

  Va gulliga alla är här inne.

  Hjärtfröken, du frågade mig hur många extra slag jag kan ha på ett dygn när det är som värst. Just nu har jag tex 1 per 20 sek kankse och det är ju ca 4500 per dygn. Har precis varit ute och gått 30min och så blir det så här efteråt. Hatar det!!  Har ni också så? (kände ingenting under gången)

  Vissa ggr har jag haft 1 extra slag/5: sek och det blir ca 17,000 per dygn. Då har det varit jobbigt, men de gångerna jag åkt in på sjukhus har det varit helt oregelbundet, flera extraslag på raken. Det som jag har just nu är ingenting mot sjukhusbesöken. Men väldigt irriterande ändå.

  Just nu kommer mitt ibland 1/20:e sek, 1/5 sek, 3 på raken, återigen 1/20 sek. På dagen idag har jag inte haft någonting alls. (inte vad jag känt i alla fall) Det är så jobbigt och jag blir rädd att det ska bli ännu mer. Vad gör ni i dessa lägen?

 • Lör 8 maj 2010 16:35

  LiBä: alla extra slag är ett för mkt för vem som helst....spelar ingen roll hur många, ångestladdat ändå. Jag har haft "lagom" med extra slag i många år, men det har förvärrats de sista 1,5 åren. Kollade upp dem då, men nu har det blivit mer akuta besök. Än så länge har de ej hittat något farligt med det.

  Allasväl: jag tänker på dig.

  Hjärtfröken: ibland känns det som mitt hjärta "springer" några slag (upp till 10 st), för att sedan börja slå normalt igen. Detta har jag aldrig haft tidigare utan det har kommit sista månaderna. Har du också sånt? (plus alla konstiga vanliga extra slag?
  Har läkarna hittat något med dig eller säger de att det är stress??

  Ikväll ska vi på "vuxenfest"!!! Härligt med god mat och drinkar. (kan dock ej dricka för mkt då hjärtat går igång......och det är det tyvärr inte värt)
  Nu kommer barnvakten mormor och morfar. Ha det gott allihop!!

 • Mån 10 maj 2010 21:18

  Hej igen alla!

  Det gäller även mig, att äntligen fastnade extra slagen på EKG. Är jättetacksam för det samtidigt som jag aldrig vill uppleva den hysterin i hjärtslagen igen.
  Just nu äter jag 100mg metropropol/dag. Hjälper heller inte mot "vanliga" extra slag men hjärtat slår lugnare.

  Jag tror som flera här inne att det är viktigt att man blir väl utredd, så man kan utgå från något. Då måste man försöka ta in att det inte är farligt, hur svårt det än är.

  Eva63: jag har också fler fokus i mitt hjärta, vilket gör att det studsar hej vilt ibland. Just nu har det varit lugnt i en månad, men jag är livrädd varje dag att det ska komma igen. "Vanliga" extra slag kan jag hantera men är oerhört uppmärksam på dem och är ledsen när det är många under en dag.
  Min läkare sa att det är ofarligt att träna med dem. Hjärtat blir varken trött eller påverkat av ofarliga extraslag sa han. Men det är sååååå fruktansvärt ångestladdat att ha dem.

  Är det någon av er som fått mkt biverkningar av betablockerare? Jag tycker jag har fått mkt magsmärtor och oregelbundna toalettvanor.

  Tack för en fantastisk tråd!! Jag berättade för min företagshälsovård idag om hur tacksam jag är för att ha hittat er alla.

  Allasväl: många kramar till dig.

  Ha en skön kväll!

 • Tor 13 maj 2010 19:45

  LiBä007: jag kan inte dricka mer än max 1 glas vin ex en fredag kväll. Klarar inte utan mår dåligt och direkt får jag extra slag. Överlag när man äter, speciellt när jag är proppmätt så får jag jättemkt extra slag efteråt.

  Usch idag har varit en dålig dag. Inte så många extra slag totalt kanske men periodvis i långa perioder. Barnen har stökat en del och det påverkar mig mkt, att behöva säga till och speciellt när jag blir super arg och behöver säga ifrån flera ggr innnan de lyssnar. Då får jag direkt många e.s på raken och under en lång stund. Då blir jag en frånvarande mamma...

  Det som ändå är bra just nu är att jag hela tiden försöker tänka: "ok, det är lite stökigt just nu, det är därför de kommer, de går bort om om stund, det är inte farligt".
  Skillnaden mot tidigare är att då blev jag mer rädd. (är det dock fortfarande ganska mkt, men mindre än tidigare)
  Jag har legat inne med hysteriskt hjärta (ves+sves+flera fokus) under 2 dygn och de påstår att det inte är farligt....samt att jag nu gjort magnetröntgen och väntar på mer remisser (check av upptagningsförmåga av mineraler, samt 48h ekg)
  Jag måste försöka intala mig själv att det inte är farligt.

  Tack för att man får skriva av sig lite härinne.
  Hoppas resten av långhelgen blir lugn. Det är ju det enda man vill.

  Hoppas att ni alla goa personer härinne får en superskön helg.
  Kramar från mig.

 • Sön 16 maj 2010 20:49

  Kära Allasväl

  Det är inte klokt vad du får stå ut med otrevligheter. Jag blir helt förtvivlad!!!!
  Jag håller 1000, 1000 och åter 1000 tummar på att du ska må ok under nästa vecka.
  Många kramar från mig.

 • Lör 29 maj 2010 20:40

  Hej alla goa människor

  Usch nu har jag en jobbig period igen. Det har varit jättebra ett tag men helt plötsligt på jobbet häromdagen fick jag jättemkt extra slag. Känner mig inte ett dugg stressad utan lugn. Det samma var idag. Vi var på dop och helt plötsligt mitt i allt lugn, så börjar mitt hjärta med extra slag. Tyvärr har jag fortfarande svårt att inte bli rädd och nervös. Jag försöker verkligen men trillar ned i hålet ganska ofta.
  Det är lättare att inte bli nervös när man vet att man är stressad. Då förstår man orsaken, men när man känner sig lugn, så fattar jag inte varför det kommer.

  Jag brukar också känna mig stel i ryggen och tung i magen när jag har mkt extraslag. Kan det verkligen vara så att det är "låsningar" i ryggen i hjärttrakten??
  Jag har också läst eller hört här att det kan vara nerver högt upp i magen som kan påverka hjärtslagen. Vad tror ni om det?

  Jag ska verkligen gå in på "medicinskyoga.se". Jag håller också på att läsa liter mer om Mindfullnes samt en bok som heter "Lycka nu", som är ganska skön och lättsam.

  I början av juni ska jag på återbesök på Varbergs sjukhus och få svar på min magnetröntgen. (de borde ju ringt om det är allvarligt....) sen ska jag få 24h EKG igen. Ska bli skönt att prata med läkaren igen och återigen få ställa alla frågor jag har.

  Ja, usch vad detta är jobbigt och trist. Jag viiiillll må bra!!!! Jag är också väldigt trött av medicinen, metroprolol 100mg, och det känner man sig inte bättre av.
  Men jag längtar tills jag kan känna inspiration igen. Jag tänker fortfarande för mkt på hjärtat och det påverkar min livsglädje. Jag har en underbar familj, hus, underbar trädgård, vänner. Jag vill njuta av detta och leva här och nu. Inte tänka på hjärtslagen.

  Ursäkta att det blev lite deppigt här. Men ibland blir det så.

  Hoppas kvällen blir lugnare.
  kramar från mig.

 • Sön 30 maj 2010 21:51

  Sommartroll: det är precis samma för mig!! Jag får dock inga rusningar utan extra slag och ibland oregelbunden puls. Jag blir frånvarande och inåtvänd när det börjar. Försöker dock att göra som "Hjärtfröken" säger, koppla in advokaten. Vissa ggr funkar det bra och andra ggr inte alls.

  Hjärtfröken: du är helt fantastisk med din pepping, förklaringar och tips. Jag hoppas att du förstår hur mkt vi uppskattar det. Du får en att förstå lite bättre att detta faktiskt inte tar död på en. Hoppas du själv känner dig lugn av att skriva. Sköt om dig.

  God natt och ha en skön vecka!

 • Sön 13 jun 2010 22:55

  Hej igen alla.

  Jag har läst alla era inlägg de senaste dagarna och jag vill bara säga att jag tänker på er alla. Och jag är så tacksam att ni alla delar med av era erfarenheter.

  Denna vecka har jag haft förhållandevis många extra slag per dag sen jag låg inne på sjukhus i slutet av mars. Men jag tror mig förstå varför....och det är ju bra men det är inte klokt hur medveten man kan bli när e.s kommer. Hela världen stannar upp känns det som och jag börjar fundera på varför,  plus att jag blir ledsen. 

  Men jag har i alla fall varit på återbesök på sjukhus och pratat med läkare. Tyvärr hade hon inte fått magnetröntgen svaret (hon trodde dock att svaret låg på en annan läkares bord...), och det var ju därför jag skulle dit igen. Men jag fick svar på mitt 24h ekg och jag hade då 400 e.s på ett dygn. (ingenting mot för några månader sen men ändå störande) Läkaren sa att alla var VES men ofarliga. Hon menade på att jag får inse och försöka acceptera att jag har dessa och att  det kan bli värre ibland, men de är ändå ofarliga, även om de ökar i antal.
  Det viktiga är att jag inte svimmar. Just nu släpper de mig men jag pratade till mig ett återbesök nästa vår. Jag har även telnr till hjärtsjuksköterskan som har kontorstid. Det är jätteskönt och hon är kanon.

  Jag har haft en hel del "underbara" veckor i vår med väldigt få e.s. Jag har bytt tjänst på jobbet till en mindre utsatt position, vilket har gjort att jag känner mig ledig i hjärnan på helgerna för första gången på väldigt länge. Det är helt underbart. Jag ser min familj igen. När jag känner så här så är jag såå lycklig.

  Sen kan en dag bara förstöra allt på en sekund. Helt plötsligt kommer dessa e.s och jag blir rädd igen. Jag är precis som sommartroll, livrädd för att barnen ska bli utan mamma och min man utan fru. Men jag är inte lika rädd längre och min advokat blir bättre och bättre. Jag jobbar på det men det går långsamt. Jag får också hjälp av företagshälsovården med beteendevetare och jag ska även få träffa en på företagshälsovården som jobbar med mindfulness.

  Det här med extra slag och min oro och katastroftankar är ju ett beteende som jag har haft i många år. Man får försöka inse att det troligtvis tar många år att bli bra också. Jag är snart 40 år och fick en aha-upplevelse när Hjärtfröken skrev att hur vill man leva sina nästkommande 40 år?? Detta ska jag försöka tänka på. Jag vet ju hur bra jag kan må när allt känns bra. Jag har fått positiva besked från läkaren och jag får hjälp av beteendevetare att bearbeta och tänka rätt. Jag hoppas att det ska ge mig en massa goa år framåt.

  Godnatt på er och sköt om er och era hjärtan.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...