Inlägg från: NewYork2011 |Visa alla inlägg
  • NewYork2011

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    kim86 skrev 2010-01-26 14:19:51 följande:
    ulli32.. vilken vecka var du i nu då?Jag vet inte om jag ska ringa till min ssk iaf o bara meddela. man ska väl ta TSH prover med så att man äter tillräckligt med levaxin, det är väl extre viktigt under grav.Jag är 23, o detta är första barnet.. O jag har ingen aning om när och hur jag ska berätta det för folk.. =)
    Hej Kim!

    Grattis till plusset, jätte roligt!

    Angående levaxindosen:
    När jag var hos min diabetesläkare så sa han till mig att jag skulle börja äta 75 mikrogram levaxin när jag blir gravid istället för 50 mikrogram som jag äter nu. Men detta är säkert mycket individuellt men jag skulle råda dig att ringa din diabetesläkare och fråga honom eller henne hur du skall göra.

    /Kram!
  • NewYork2011
    ebyl skrev 2010-02-18 16:26:29 följande:
    Det jag fick lära mig när jag läste diabeteskursen (som sjuksköterska) var att det mäter hur blodsockret legat 6-8 senaste veckorna. Något mer kan inte jag bidra med. Men däremot så kan man ju ha ett väldigt svängande bs å ändå få ett bra HbA1c, för det är ju ett snittvärde...
    Jag har också informerats av min läkare att Hba1c är ett snittvärde på hur man har legat i blodsocker de senaste 6-8 veckorna tillbaka
  • NewYork2011

    Hejsan!

    Jag är en typ 1 diabetiker och går hoppas på att det skall bli en liten bebis i magen snart

    Jag avslutade med min nuvaring i oktober månad och därefter haft det lite krångligt med min menstruation(oregelbunden) och har endast registrerat en ägglossning sen jag avslutade med nuvaringen!
    Har dessutom haft konstiga mellanblödningar två gånger(brunröd färg) och fått väldigt mycket finnar...
    Jag är så j-vla trött på dessa finnar, är det någon som har något råd eller tips både gällande mellanblödningarna, vad det kan bero på, och även finnarna?!

    Kan man prata med sin diabetessköterska, gynekolog eller ta kontakt med en hudläkare..nu tänker jag mest på finnarna Hur hade ni gjort?

    Jag känner mig så frustrerad...hoppas på att någon här kan ge mig ett gott råd

  • NewYork2011
    Vilda Tiger skrev 2010-02-21 21:32:33 följande:
    JessicaJag har inte haft problem med finnar men däremot har jag en vän som liksom du hade svårt att få igång sin äl efter att ha slutat med preventivmedel. Hon hade piller men det är ju samma hormon. Iaf - hon gick till en zonterapeut som hjälpte henne hitta zoner som hon skulle massera. Hon märkte skillnad med en gång, fick igång sin äl och blev gravid efter två månader (hon hade försökt nästan ett år då). Nu slutade olyckligvis den graviditeten i mf men nu vet hon iaf att hon HAR äl och att kroppen har kommit i balans.
    Tack så mycket för ditt svar

    Ok zonterapeut, det låter intressant. Kanske skall prova det om det inte blir något denna gången...

    Har en till fråga till alla egentligen...Känner ni alltid av när ni får ägglossning och vad isåfall får ni för symtom?
  • NewYork2011
    Sinnika skrev 2010-02-23 14:34:45 följande:
    Hade också oregelbunden mens efter att jag slutat med nuvaring, och hade oftast en cykel på 32-35 dagar. Började då äta rosenrot och det funkade för mig. Fick kortare o kortare cykel tills den stabiliserade sig på 29 dagar och när vi sedan började försöka skaffa barn så gick det på direkten! Självklart kan man inte säga att det berodde på rosenroten men det gick ju bra i mitt fall!  Åt en tablett om dagen av den mest "kollade sorten", den som apoteket säljer. Tror det heter arctic root? Om du provar så glöm bara inte att man inte ska äta rosenrot mellan ägglossning och beräknad mens, utan gör uppehåll då och börja igen om du inte plussat. Det är ju ett naturläkemedel och en del menar att det kan ge en ökad missfallsrisk om man äter det som gravid och det är ju dumt att chansa!
    Tack så mycket för tipset, det låter ju nästan för bra för att vara sant Men det skadar ju inte att pröva iallafall!

    Skall kanske prova det då om det inte tar sig denna gång...har förmodligen en cykel på ungefär 32 dagar, så jag skall få min mens runt den 27/2...men hoppas hoppas att den uteblir och att det skapas en liten bebis i magen istället
  • NewYork2011
    Vilda Tiger skrev 2010-02-24 09:33:51 följande:
    FixarenJag hade mkt bekymmer med kapraltunneln förra gravven och då molar och värker det i handleden, och handen (och ibland armen) domnar. Det kommer sig av att man ligger och viker handleden så att nerven kläms i tunneln, och det förvärras ju mer vatten man samlar på sig. Kan det vara något sådant? Kim och FiyaliÄven jag har freestyle lite men inte har jag fått något program till datorn! Hur får man det? Jag kan bara ge mätaren då jag är hos min diabssk och då fixar HON diagrammen som vi går igenom men jag hade ju velat ha det hemma också. Jag fortsätter med mina höjningar och ligger idag ÄNDÅ på 10 efter frukost. Jaja, bara att höja lite till.
    Vilda tiger:

    Hej!

    Angående freestyle lite...jag har också den blodsockermätaren och jag ringde nyligen min diab. sköt. på lundby sjukhus och fick reda på att jag bara kunde ringa abbott för att då önska att få en USB sladd som man kan koppla via blodsockermätaren till datorn och på det viset föra över sina värden. Men hon skulle också skicka med en skiva med programmet DIASEND som jag skall föra in mina värden i
    Ser framemot att få lite mer översikt med hjälp av dessa hjälpmedel!

    Ring Abbott vet já
  • NewYork2011
    Fiyali skrev 2010-03-23 21:14:26 följande:
    Vecka 36+1. Bebisen ligger på +55%, flöde såg bra ut! Hade inbokat snitt till den 1 april.Bm föreslår att vi ska flytta det till början av nästa vecka, jag tvekar en del!In kommer läkaren, och säger att hon tycker vi ska göra det tidigare.... Tyst en stund, sen frågar jag "när"? IMORGON!Så nu blir jag mamma igen imorgon:) Håll tummarna för oss!Tillråga på allt så när jag ligger uppkopplad på CTG, så börjar värkarna stiga, mätte strax över sjuttio, och nu har jag fått en liten "tecken blödning", men men läkarna säger att hon är för stor, men det måste ju vara ett bra tecken att hon själv är sugen på att komma ut :)
    Lycka till Fiyali, hoppas allt går jättebra för er
  • NewYork2011
    kim86 skrev 2010-03-31 16:03:44 följande:
    En fråga till. Nån mer som äter Levaxin?Nu fick jag höja min dos till 225 mikrogram. Låter jätte mycket verkligen...Nån mer som äter så hög dos?
    Hej Kim!

    Ja jag har hypothyreos och äter 50 mikrogram per dag. Så jag tar en väldigt låg dos, men läkaren sa att så fort jag blir gravid så skall jag öka till 75 mikrogram.
    Har du höjt din dos någonting under din graviditet?
  • NewYork2011

    Hej!

    Hoppas ni alla haft en trevlig valborg

    Tänkte bara höra med alla er om det var någon som hade något förslag till doppresent till en pojk?

    Har aldrig varit på dop och jag vet inte vad man brukar ge i doppresent...jag själv fick sådana här klassiska saker i tenn..har jag för mig..

    Tacksam för alla förslag jag kan få

  • NewYork2011
    Tinn69 skrev 2010-05-24 10:59:41 följande:
    Hejsan alla! Jag är typ-1 diabetiker sedan länge o väntar nu vårt andra barn. Ska snart åka in till Eksjö på kontroll hos specialistmödravården (åker om någon timma eller så). Det är dags att ta nytt Hba1C idag, alltid lika spännande ;) . Sist låg det på 4,2 och jag tror att det är ok nu med... Är det någon mer än jag som har haft urinvägsinfektion utan att ens veta om det? Under min första graviditet hade jag det vid 4 tillfällen o under denna har jag redan haft det en gång... fattar ingenting men det är väl bara att knapra i sig penicilinet o se glad ur! Vi gjorde KUB-testet för 2 veckor sedan o TACK O LOV var risken för DS 1/1388st - så de rekommenderade att vi avstod från fostervattensprov. Det var något jag fasade för! Ha det gott, Tinn
    Hej Tinn!

    Jag läste att du har gjort KUB-test, finns det någon risk med att ta det testet? Är det ett blodprov eller vad är det för nånting? Oc du skrev även att risken för "DS 1/1388st" vad betyder det?  Förkortningen DS??

    Jätte snällt om du orkar förklara detta för mig
  • NewYork2011

    Hej allihopa!

    Är inne ibland och läser här, lär mig otroligt mycket Det bästa forumet man kan tänka sig som typ 1 diabetiker och som väntar på graviditet eller är gravid.

    Har nu äntligen blivit gravid! Jag och min sambo har försökt i över 1 år, så det är otroligt efterlängtat
    Jag är nu i 5 + 0...Hur brukar sockret vara, brukar det oftast krävas mer insulin eller mindre så här i början?! Har själv ännu inte märkt av någon större skillnad. Men jag antar att det kan vända snabbt...

    Skall på inskrivning om ca 1,5 vecka, det skulle ta ca 2 timmar. Vet ni vad man gör då?

    Hälsningar Jessica.

  • NewYork2011

    Hej allihopa!

    Jag och min sambo har äntligen en liten bebbe på väg Jag är nu i v.13 och jag har en liten fundering kring reseförsäkring när man är gravid och diabetiker. Vi skall åka till New York i sommar och då är jag ungefär i v.23. Jag vill känna mig trygg i att resa dit och skulle vi mot all förmodan behöva uppsöka läkarvård så måste jag ha en extra reseförsäkring men den skall ju då gälla om man är gravid och dessutom har diabetes....

    Någon som har något tips?

    Jätte tacksam om någon kunde komma med något förslag

    /Hälsningar Jessica

  • NewYork2011
    Jeena skrev 2011-07-07 10:38:47 följande:
    Hej hej!

    Är precis halvvägs jag, går in i v21 imorgon Skrattande 
    Har varit på spec.mvc ca var tredje vecka hittills.. Tycker det vart ganska lagom. Blodtrycket har de kollat vid varje besök och urin två tillfällen om jag inte minns helt fel.

    När är du beräknad? Jag har till slutet av nov om allt går vägen. Får väl se om det finns några fler här som är ungefär lika långt gångna som vi..
    Tror tyvärr jag börjat nojja lit väl tidigt ang. förlossning och likn. när det vart så mycket bf på g här. Tyst
    Hej!

    Jag är också halvvägs nu, är i v 21 nu, närmare bestämt 20+2. Bf är den 21 nov. Det känns väldigt spännande allting, det är vårt första barn och det är så efterlängtat

    Jag har varit på spec mvc ungefär var 3:e vecka.

    Kul att få följas åt här!

           
  • NewYork2011

    Hej allihopa!

    Jag gick idag in i vecka 39, alltså 38+0. Just nu så åker jag till Östra för att göra CTG 2 ggr i veckan och träffar min diabetes ssk 1 ggr/v, har gjort det från vecka 36.
    Från vecka 41, 40+0 så gör man CTG varje dag den veckan och sätter igång förlossningen i slutet av veckan om den inte satt igång av sig själv.

    Tycker inte att jag fått en tillräckligt bra förklaring till varför man gör CTG så ofta?! Kan någon ge mig en bra och vettig förklaring...
    Har redan varit på ett flertal CTG och de har blivit godkända på max 10 min varje gång och då kan man undra varför man inte kanske gör 1 CTG per vecka om det nu ser så bra ut?! Missförstå mig inte, självklart går man gärna på kontroller för att se så att sin lilla bebis mår bra men för mycket kontroller kan nog leda till mer oro än till nytta.

    Ni som blivit igångsatta, har det inneburit att er förlossning blivit väldigt "segdragen"?

    Jätte tacksam om ni kan hjälpa mig med mina funderingar:)

    /Hälsningar Jessica.    

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare