• Killa

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej tjejer!!
    Jag har äntligen tagitmin förskollärarexamen och har ju börjat jobba på en förskola nu i januari.. Fullt upp!!

    Ang hjärtljud så beror d helt på om bäbisen är utvilad/vaken/hyperaktiv.. Så det stämmer inte helt hudra.. men visst kan man tro på det om man vill.. härtljuden för mej har vatt mellan 144 och 160.. ganska stor skillnad.. men det är en tjej.. Så om man ska tro på hjärtljuden så är det ju en tjej.. men som sagt.. beror ju helt på om bäbis sover eller inte.. Hihi!!


    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa

    Hej alla!!

    Jag var förra veckan spec.MVC och tog nytt HbA1c som nu ligger på 5.5!! Även om det bara gått ner 0.1 så är d iaf i rätt riktning!! Jag är 176 cm lång och har nu nått 90 gränsen.. usch känner jag bara.. men jag känner mest att det är magen som växer.. och brösten såklart.. visst har rumpa och lår växt lite men kan fortfarande va några byxor sedan innan gaviditeten..

    Ulli - inget du gör kan ändra om ditt barn får diabetes eller inte.. försök att njuta nu och ta det som d kommer..
    Är det någon som vet om det tas prover på bäbisen om den har större risk att få diabetes eller inte?? Alltså speciella prov som tas om mamman eller pappan har diabetes??
    Risken för oss mammor m diab avv få barn m diab är 2 %. Medan mammor utan har 1% risk.. så det är ingen större skillnad eg. Visste ni d?? Större risk är d om pappan har diabetes och störst såklart om båda har det..

    Nu ska vi snart äta mysmiddag: falukorv i småbitar, bacon och makaroner och riven ost... i skål framföör TVn.. Flottigt men otroligt gott!!!

    På torsdag är d nytt besök hos spec.MVC..  Ett väldans spring!!


    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa

    jaha.. jag har hela tiden trott aatt dom tar blodsocker o andra prover för att kolla.. men jag ska fråga hur det är här i örebro..

    en annan sak, nu är det börjar närma sig för mej.. är i vecka 31 nu.. Längtar sååå!! Men till min fråga.. hur gör man på forlossningsavd när jag har diabetes.. finns det en läkare där som kollar till bs då o då, får man insulindropp om det drar ut på tiden och näringsdropp oxå då, om man kanske inte vill/kan äta om man blir låg.. Man kmr säkert gör av m massa energi känns det som o då måste man väl fylla på oxå så inte bs sjunker så man blir kraftlös.. är ni m vad jag menar?? Är det nån som redan fått barn och vet eller som har pratat m sin läkare om detta.. hmm.. borde ta upp detta på torsdag när jag ska på kontroll.. men ändå skönt o höra hur d vatt för er andra..


    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa
    {#lang_emotions_nalle}{#lang_emotions_cheers}{#lang_emotions_nalle}{#lang_emotions_cheers}

    Skogsrå.. GRATTIS till en jättesöt pojke!!! Kikade in på din blogg o tittade på bilderna. Min sambo heter Gabriel och är en jättefint namn!!! Inte många som heter d heller.. Bra val!!
    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa

    Hej!!

    Jag är inte inne här sååå ofta, känner inte att jag har tid.. det har gått mer än en vecka sen jag ens öppnade min lilla dator.. konstigt?? Ja d tycker jag..

    jag var iaf på TillväxtUL i torsdags.. 2100 g o ca 40 cm lång (vecka 32+4). Perfekt enl kurvan. +1% ligger hon i viktkurvan men d är ju toppen..
    Däremot har min diabetes börjat svaja lite o jag har fått högre värden.. HbA1c var för 4 veckor sen på 5,5 o nu är d 6,0.. Känns inge bra alls.. Det är ganska oroligt på jobbet i ena barngruppen jag jobbar med (jobbar heltid på en förskola) o den stress som blir tror jag har att göra med sockret.. Det och att min rygg är så paj att jag inte sover gör att jag är ett samtal ifrån deltidssjukskrivning, min läkare sa att det bara är att ringa.. Så skönt!!! Men jag vill ju jobba, men min rygg (blev påkörd för 5 år sen o har ont sen dess o nu är d värrre) och trötthet orkar inte..  Att få havandeskapspenning är inte lätt o mitt ärende är på G men jag har bara 49 dgr till BF och d lär dröja iaf 3 veckor till tills FK är klara.. :-S Så min läkare får väl skriva ett intyg ist.. Detta har oxå vatt en stressgivare som nu är borta!!

    Sen har jag just fått reda på att min SGI är bra efter de 180 första dagarna.. men de första 180 får jag bara 180 kr/dag!!! HJÄLP!!! har vatt studerande o så 3,5 år o sen åkte vi till Thailand en månad o var inte inskriven på AMS.. då blir min inkomst nollställd igen.. Jag vet inte hur jag ska göra nu... känns bara sååå jobbigt.. kmr inte få mkt pengar alls första halvåret ju.. :,,(


    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa
    NewYork2011 skrev 2010-02-24 22:57:56 följande:
    Vilda tiger:Hej!Angående freestyle lite...jag har också den blodsockermätaren och jag ringde nyligen min diab. sköt. på lundby sjukhus och fick reda på att jag bara kunde ringa abbott för att då önska att få en USB sladd som man kan koppla via blodsockermätaren till datorn och på det viset föra över sina värden. Men hon skulle också skicka med en skiva med programmet DIASEND som jag skall föra in mina värden i Ser framemot att få lite mer översikt med hjälp av dessa hjälpmedel!Ring Abbott vet já
    Jag har oxå kabel.. men till min förra mätare, bytte till "lite:en" i sensomras.. jag älskar den och tar numera bara i "kuddarna" i handen.. jätteskönt för fingrarna att få vila lite..
    50% sjukskriven från måndag.. skönt! mitt HbA1c har höjts på 4  veckor från 5,5 till 6,0 o d gillade jag inte.. Man kämpar ju en hel del m att testa o hoppigt har d vatt dessa veckor.. men hoppas på bättre o stabilare nu.

    Lycka till alla som ska föda nu i dagarna o lycka till alla andra m ert BS..
    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa
    Trollius skrev 2010-02-25 23:23:28 följande:
    Får inte heller panik vid enstaka värden...men jag vaknar varje morgon och ligger mellan 10 och 13, höjer basalen och är noga med att ligga bra då jag går i säng... Så panik är väl fel ord, men man blir så jäkla frustrerad då ingenting funkar som man är van. Sen spelar det ingen roll vad jag äter till frukost, jag stiger i alla fall...börjar tröttna en smula
    Ett tips.. VÅGA höja basalen o ställ klockan 3 gånger för att ha koll hur mycket värderna ändras.. jag har haft pump tidigare för nåra år sen, men inte längre.. men så gör jag nu när jag ska höja min bas på kvällen..
       Annars är ett annat tips att höja bara någon timme på natten (ändra tiden och ha fler program..)

    Mina värden har stabiliserat sig en aning.. idag har jag haft mellan 3.2 och 8.7 hela dagen.. så.. jag är nöjd.. (har testat att ha alarm när jag ska testa så jag testar kontinuerligt, o d fun kar bra...) inte så lätt annars att komma ihåg att ta efter frukost när jag är omringad med 10-15 barn (jobbar på förskola..)



    Trevlig helg!!
    /Matilda
    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Killa

    Fostret ska inte påverkas.. Däremot får man dutta lite insulin för att inte få brist.. Men ta inte insulin innan mat.. Snarare ett tag efter så du vet att du får behålla vad du än fått i dej..

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare