Inlägg från: anjasmamma |Visa alla inlägg
  • anjasmamma

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej alla!
    Jag är ny i tråden och har inte läst så mycket ännu, antar att jag sätter mig nån kväll och plöjer igenom hela tråden. (om jag inte somnar förstås)

    Nån av er här som har startar er graviditet med högt hba1c? Lite smått orolig är jag för detta och kämpar för att få ner det nu. (är i v 8-9)
    Risken för missbildningar är ju större, men jag har inte fått klart för mig vad för missbildningar man pratar om.... Nån som vet?

  • anjasmamma

    Nasse7 och Kim86:
    Jo, det är väl så...risken är väl inte så överhängande... Med min dotter hade jag nånstans mellan 7-8 i början men låg sedan hur fint som helst resten av grav. Typ 4,3 - 5,0 i hba1c.
    Nu sist hade jag 8,6... Men ner ska det! Synd bara att ögonen tar stryk och det går för fort...
    Förutom de vanliga riskerna med allt bär jag på en genetisk sjukdom som vår dotter är ensam i världen med att ha. Nåt helt nytt... 25% risk för upprepning är det så det är också nåt de ska hålla koll apå, måste till Huddinge och ta prov på moderkakan.

    nä, bara att inse, om denna grav går vägen kommer den i alla fall inte bli en dans på rosor

  • anjasmamma

    Kim86: Både ja och nej. Har fåt klartecken från genetiker världen över att prova igen eftersom de nu vet vad de ska titta efter när de gör mkp. Risken finns ju att vi måste avbryta graviditeten, men hellre det än att inte prova på en 2:a alls. Vi vill ju att Anja ska få ett syskon...

  • anjasmamma

    Kim: Från v 11 kan de kolla med mkp..

    Har dock inte fått göra nåt vul än för det finns inga tider på mitt sjukhus=( Svårt att veta när jag är i v 11 då. Om jag räknar på senaste mens går jag in i v 9 idag men det kan jag inte riktigt lita på...

  • anjasmamma

    Suck... smvc har inte ringt om nån tid för vul idag heller. De ringde ju i måndags och skulle återkomma inom de närmsta dagarna. Vilket jag tycker är 2-3 dagar... Hoppas på ett samtal i morgon!

    Haft två känningar kvällstid denna vecka och det har ju resulterat i rekyl typ hela dagen efter, inte förrän nu vid åtta var jag nere på 5,6 igen efter gårdagens känning vid 19-tiden. Såå trist!! Minskat på basalen lite nu efter middagen...se om det funkar bättre än att dra ner på bolusdosen till middag.

  • anjasmamma

    Äntligen! På tisdag ska jag få komma och göra VUL...längtar som bara den. Hade telekontakt med diab-ssk igår och hon hjälpte mig att ändra basaldoserna (ja inte själva ändringen, den klarar jag av, men vi diskuterade hur bs såg ut över dygnet och kom fram till ändringar utifrån det. Idag är bs redan mycket bättre! Skönt...har inte varit över 10 än idag=) Har måstat höja måltidsdoserna rejält också, från 5-6 enh till 9! Minns inte att jag var tvungen till det med dottern...

    Dock upptäckte jag en liten blödning i morse=( och blev givetvis jätteorolig genast. Nu har det avtagit och jag får väl avvakta och se på tisdag.

    Trevlig helg på er!

  • anjasmamma

    Ebyl: Ja jag får väl ta det lilla lugna. Får be maken lyfta dottern mestadels och så... Har inga magsmärtor iaf och så länge jag inte har det är jag ändå inte så orolig. Har gått igenom ett ma en gång och DÄR kan vi börja prata om smärtor...

  • anjasmamma
    Fixaren skrev 2010-02-14 09:20:06 följande:
    Masarin: Stort grattis till lilla Oskar! Skönt att snittet gick så bra! Och att ni mår toppen! =)Fiyali: Ha ha ha, du är ju för härlig! Men är man sugen så är man! :)Wille: Jag hoppas verkligen att jag slipper träffa en läkare med indiskt utseénde när jag ska dit nästa gång. Jag är ganska säker på att jag kommer tänka på din historia och bryta ihop. Men jag ska inte dit förrens på torsd, och då ska jag nog ha slutat skratta.. ha ha..Själv så hade jag en superbra dag igår, syrran kom hit med massa massa bebisgrejer som jag fick välja och vraka ur! Plockade ut allt fint! Ljuvligt! Vi åt en jättegod familjemiddag, nyttig och god. Med hembakta semlor till efträtt.. Och det va ju ok, tills efter dom hade gått och jag gjorde mig en fet semla till (!). Jag kan stilla avråda att trycka i sig 2 megastora semlor nån timma innan sängdags.. Insulinet ville inte riktigt trycka ner allt det söta och feta.. hmpf.. Ja, ja, man lär sig av sina misstag.. Hoppas ni får en underbar söndag!Och en stor kram till er alla på alla hjärtans dag!  
    Åh, vad gott med semlor, men det får jag allt försöka avstå ifrån... Nog jobbigt att åka på 40-årskalas idag med både smörgåstårta och princesstårta=( Om man då lägger till ett morgonvärde på 10,9 så blir nog inte detta en toppendag...
  • anjasmamma
    Tjohooo82 skrev 2010-02-14 10:38:30 följande:
    Grattis till Oskar Masarin! =)Anjasmamma, jag hade också små blödningar första veckorna på min graviditet. Så inget att oroa sig för tror jag! =) Lycka till idag med att hålla reda på bs, det ska nog gå bra ska du se.
    Jo jag vet att det kan vara så, men jag är ju typ i v 10 nu... Är som en mindre mensblödning=(
    Bs låg förvånadsvärt bra igår 4-5 mest hela em/kvällen. Nästan så jag blev besviken nu när morgonbs var 8,3..
  • anjasmamma

    Ok, dags för vul idag nu då. Kl 11.00 Men jag har så gott som ställt in mig på att det inte är ngt som pickar därinne eftersom jag haft en lättare blödning nu i 3-4 dagar. Har även kommit lite levrat...=(
    Återkommer i em!

  • anjasmamma

    Jag önskar er alla lycka till med era bebbar och blodsocker. Fanns inget foster att kika på igår (som väntat) men jag hoppas jag snart kan komma tillbaka till denna tråden, eller åtminstonde efterföjlare till den.
    Och när jag kommer tillbaka, är det med ett mycket bättre Hba1c som utgångsläge.
    Kram på er!!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare