Inlägg från: Frankofilen |Visa alla inlägg
  • Frankofilen

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Jag vill bara meddela att jag har bytt namn. Är den där morsan som hänger här, hon som har väldigt lågt blodsocker hela tiden...

  • Frankofilen
    na96gen skrev 2011-03-03 21:39:16 följande:
    Tänkte jag skulle ta och berätta att i tisdags fick jag min lilla bebbe - det blev en flicka Hjärta

    Vi hade tid på förlossnigen kl 8 för igångsättning eftersom jag gått över 6 dagar.
    Fick tablett nr 1 kl 10 och tabeltt nr 2 kl 15. Sen är lillhjärtat född kl 19.15.
    Helt underbar förlossning trots att det  blev en igångsättning.
    Nu är hon två dygn och vi har fått komma hem, helt underbart

    Nu är jag trebarnsmamma TystGrattis till er!
    Boomie skrev 2011-03-04 08:34:21 följande:
    na69 - stort grattis till lilla tjejen! Hoppas ni har det underbart där hemma {#emotions_dlg.flower}

    Jag är så himla himla trött nu för tiden att jag inte orkar kommentera allas inlägg. Har nog med att hinna med att läsa allt ni skriver   Orkar heller inte riktigt med mig själv, blodsockret, att vara mamma och sambo. Just nu vill jag bara sova hela dagarna (är i vecka 33). Ska på specen på måndag (TUL och läkarbesök) och hoppas på en utökad sjukskrivning för jag orkar nog inte ens jobba halvtid resten av tiden. Har dessutom väldigt ont i ryggen samt på höger sida av magen (pyret verkar endast trivas på höger sida och trycket blir därför rätt hårt just på undersidan av magen där). Är rättsäker på att mitt HbA1c har stigit en del de senaste veckorna och det ger mig ohyggligt dåligt samvete men ändå orkar jag inte riktigt ta tag i det hela. Får väl hoppas att vårsolen peppar mig lite och att jag får ta det lite lugnt i helgen. Jag ska i alla fall inleda veckoslutet med ett mycket hett efterlångtat besök hos frissan

    Kämpa på alla, ni är superduktiga!
  • Frankofilen
    helena76 skrev 2011-03-04 10:31:59 följande:
    na96gen: GRATTIS! Mysigt med en liten tjej! Hoppas ni har det bra hemma?

    Boomie: Vad jobbigt det låter att va så trött! :( Jag är också i v 33 nu, men mår faktiskt helt ok även om jag inte lyckas få blodsockret precis där jag vill! Frustrerande! Tänkte bara höra om de kollat blodvärdet och sköldkörtelvärdena på dig nyligen? Jag hade låga värden där och äter både järntabletter och levaxin nu,känner tydligt att jag är piggare nu. De har säkert koll på dig, men tänkte bara tipsa ifall... Ingen mår ju bra av att va så trött och slita så... Snart är det ju dax att slita igen, men som nybliven mamma istället! ;)

    Jag håller på att öka på mina basaldoser av insulin nu...men undrar om jag är lite för mesig med ökningarna, kanske skulle "gasa på" mer rejält!? Nåja, ska till BM på tisdag så får ta upp det med henne då.

    Ngn som vet vad som gäller om man är bortrest när förlossningen sätter igång och man måste föda på annat sjukhus än det man tillhör? Är lite nervös för jag ska åka till sthlm en vecka i v 36.  Vet att det är en månad kvar tills jag är fullgången då, men man vet ju faktiskt aldrig när det behagar sätta igång, ffa då min bebbe ser ut att vilja bli en av modell större och det är bebbe nr 2?! Behöver man betala sin sjukhusvistelse/förlossning då eller vad gäller? :( 
    Varför tar man sköldkörtelprover på diabetiker? Är det bara under graviditeten, eller? Min läkare har aldrig pratat om något sådant. De kanske har tagit, men inte behövt kommentera det...
  • Frankofilen
    Sweetheartno1 skrev 2011-03-05 12:07:46 följande:
    Åhh jag mår så dåligt ! Hostar som en gammal gubbe så jag håller på att kissa på mig och tappar andan. Ont i halsen och täppt i näsan. Får hjärtklappning och feberkänsla, fast ingen feber. Blodsockret får jag inte ner. Ligger mellan 10-13 hela tiden. Spelar ingen roll hur mycket insulin jag tar! Är så orolig för Ärtan. Vad hade ni gjort ?
    Stackars dig! Har du åkt på influensan? Hjärtklappning får man ju när kroppen är stressad, på grund av känningar, lågt blodtryck och diverse andra åkommor, exempelvis att immunförsvaret arbetar för högtryck. Låga järnvärden kan också ge hjärtklappning.

    Du säger att det inte spelar någon roll hur mycket insulin du tar? Stämmer verkligen det? Hur mycket har du ökat dina doser? När jag har varit sjuk och haft feber har jag ibland fått dubbla mina doser. Men gör inte det om du är ensam hemma utan var försiktig. Inte bra om du djupdyker och inte klarar av att ta hand om dig själv.

    Ring din diabetolog! Antar att du har ett journummer, eller?

    Krya på dig och oroa dig inte för mycket. Det mår du INTE bättre av. Ärtan mår säkerligen prima där inne!
  • Frankofilen
    Alema skrev 2011-03-05 16:30:12 följande:
    Inatt fick jag skit ont på höger sida vid ljumsken och det strålade bak mot ryggen, en molande värk.
    Det satt i några min sen kom det nån mer gång och sedan släppte det helt.
    Någon som kan ha en aning om vad detta kan ha varit? Blev jätte oroligObestämd
    Ligamenten som sträcker ut sig. Gör förbaskat ont. Du kanske gjorde en manöver i sömnen som orsakade smärtan.
  • Frankofilen
    sakurasaj skrev 2011-03-05 14:38:39 följande:
    Jag har annars åkt på hörselgångsinflammation och LIDER. Ännu en grej som man tydligen åker på lättare med diabetes, men allt jag kan läsa mig till säger att det gäller att ha bra blodsockerkontroll och det har jag ju... Jag tyckte att det räckte med graviditetskrämporna men det tyckte visst inte min kropp. Har sådan fruktansvärd smärta, och läkaren rekommenderade kombinationen Alvedon och Ipren, men det går ju inte som gravid. Sover ingenting mer än en kvart här och där...
    Det positiva med den här smärtan är att tanken på förlossningssmärtan känns helt okej! ;)
    Blä! Hoppas att du kan få något som hjälper...
  • Frankofilen
    na96gen skrev 2011-03-05 21:52:04 följande:
    ser att man kunde tolka mitt inlägg annorlunda än vad jag hade tänkt
    Jag har ju nu tre barn och med första blev jag igångsatt, gick superbra men tog på krafterna att vara på sjukhuset och lite akut på slutet så hon kom med klocka.
    Andra kom av sig själv och med det i bagaget kände jag att jag helst ville slippa en igångsättning igen, Dock fick även han hjälp på slutet med klocka, men pigg och kry lite kille som kom,
    Denna tredje förlossningen var den mest underbara. Trodde som sagt inte en igångsättning skulle kunna toppa .. men jo det kunde det.
    I måndags hade jag samtal med läkare som ansåg att nä jag skulle inte komma igång av mig själv utan skulle behöva en knuff med tabelett., Jag blev superledsen för det kändes blläääää...
    Men vi åkte in på tisdagen kl 8 och efter inskrivningen så fick jag första tabletten insatt.. jag och maken vilade och mös hela förmiddagen. och passade även på att sova. Den första tabletten skulle verka i 6 timmar så nästa fick jag kl 15.15 och vid 16.30 började jag få lite småväkar.. inte så farligt så ingen inte ens sköterskorna trodde jag skulle få inom kort hihi
    kl 19 började det bli lite jobbigt, så jag bad om lustgas. Hann ta några andetag sen var lillvännen ute Klockan var då 19.15..
    Det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv.
    Världens vackraste flicka .. så klart ..

    Så idag är jag mera positivt inställd till igångstättning än vad jag var för några dagar sedan...
    GRATTIS! Vad skönt att det gick bra. Jag har också bara positivt att säga om min igångsättning, trots att den var intensiv och ganska långdragen - 24 timmar.
    Hurra för er som har varit så duktiga!
  • Frankofilen
    fridanilsson skrev 2011-03-06 12:23:54 följande:
    har diabetes typ ett sedan 8-årsåldern, är nu 31 och har läst att det är vanligare med sköldkörtelfel hos diabetiker, min kroppstemp har sedan jag var liten alltid legat på 36,5, aldrig över, bör jag oroa mig nu när jag e gravid i 6e veckan?? min temp har stigit till 36,8-37 grader pga graviditeten men ändå??
    och en annan fråga

    fick en blödning för en vecka sedan som mens, trodde det var missfall men nu en vecka senare är tempen fortfarande högre, gravtestet e starkare än för en v sedan och blodsockret lågt flera gånger om dagen vilket ja läst att det blir de första månaderna när embryot tar upp blodsocker från mammans blod.
    dessutom fick jag idag ett nytt grav-symptom, metallsmak i munnen till och från. kan det ändå ha varit ett missfall jag fick?? någon som fått missfall och kan säga hur de blev med blodsocker osv efteråt??
    Kroppstemperaturen stiger ofta när man är gravid. Jag blir mycket varmare, men jag fryser hela tiden. Du slänger in en sköldkörtelfråga som jag inte kan besvara. Menar du att den är kopplad till kroppstemperaturen på något sätt?

    Sluta gissa och kontakta gyn så att du kan få ett svar. Hur länge har du varit gravid? Man kan inte se om fostret är viabelt (levande) innan v. 5, då det som ska bli hjärtat har börjat pulsera.

    Lycka till!
  • Frankofilen
    fridanilsson skrev 2011-03-07 07:02:24 följande:
    jag har ringt gyn men fick ingen tid förrän fredagen den 18e. därför jag försöker få reda på lite erfarenheter och fakta nu, är i vecka 6. inget tålamod att vänta och gå och va orolig, sover knappt om nätterna...
    kunde få en tid nu hos privat gyn-klinik men ett vul kostar 1900 spänn och det känns onödigt för att få komma en v tidigare, hade jag haft gott om pengar över denna månaden hade det varit en annan sak..
    Nej, det finns ju mängder med privatkliniker som har samma taxa som landstinget, exempelvis Capio. Kolla på nätet!
     
  • Frankofilen
    fridanilsson skrev 2011-03-08 14:57:30 följande:
    jag testar 2-3 gånger per natt, kanske inte för att jag måste utan jag vaknar av mig själv, oftast för jag behöver kissa och då kan man lika bra kolla socker när man ändå är vaken..
    ni andra som är gravida diabetiker, i vilken vecka blev ni sjukskriven??? och var det pga diabetesen??
    Jag jobbade fram till en vecka innan, med mina två pojkar. Heltid. Jag hoppas att det går bra att jobba hela vägen fram den här gången också.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare