• ebyl

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Maddie: Jag tycker också att den här andra grav. är jobbigare än första, blev jättestor fort, ont å otymplig på ett helt annat sätt. Fast det beror nog på att man har någon redan som kräver lite tid. Sen kan jag ju skylla mina krämpor på dessa TVÅ som ligger å jäser i min mage... Spännande med ul!

  • ebyl

    mjölk! eller saft, flytande iaf.. Fast jag äter oftast fil vilket resulterar i långsamt uppåtgående bs å jag äter istället alldeles för mycket...

  • ebyl

    Så var TUL i v.32 avklarat! Barnen mådde väldigt bra, tjejen låg på +3,1%, 2070 gram å killen 5,7%, 2130 gram! Blev så lättad av att de ligger så bra på kurvan! Däremot så var det sämre med mamman, blodtrycket var 125/92 efter 30 min vila. Vilket innebär att jag blev ordinerad soffan resten av grav. tror jag... "Barnet ska vara på dagis, ingen piffning å städning i hemmet, bara vila..." Suck... Dessutom hade jag 3+ på leukocyter i urin, så troligtvis uvi å ska lämna odling imorrn. Bara 1+ på protein i urin än så länge, men det å blodtrycket ska kollas upp på fredag igen.
    Så nu har jag köpt en tidning å en korsordstidning att roa mig med här i soffan.. Hoppas att blodtrycket går ner lite när jag ändrar livsstil lite, men med tre risker (tidigare början till havandeskapsförgiftning, tvillinggrav + diabetes) känns det fördömt redan.

    Hoppas det gick bra för dig idag Blendha! Å Luna igår.. Å nån fler imorrn?

  • ebyl

    Blendha: Ja du får ha med datorn på bb/förlossningen! Det hade jag när jag låg där sist, man får ju ha mobilen på också, men de rekommenderar att ha den avstängd för sin egen skull. Kan ju bli en del ringande...
    Att du "inte fixat med någonting" spelar väl ingen roll, huvudsaken är att allt blir bäst för bebisen å dig! De där sakerna går att fixa i efterhand! Lycka till nu, å ta hand om dig!!

  • ebyl

    Vilda: Är det något på gång för dig måntro..? Men att käka bananer hela nätterna låter inte som nån höjdare.. Hoppas du får ordning på sockret snart!

  • ebyl

    Vilda inatt fick jag också käka banan..fast med fil. Något som smittar? Jag har ju inte haft lågt  bs på evigheter...
    Idag börjar mitt nya liv i soffan. Fast vi ska ha gäster på middag ikväll så liiite plock blir det allt ändå!

  • ebyl

    Dragoness: Jag tänkte på dig idag å undrade hur det gick för dig! Kände kanske på mig att du skulle skriva en rad här igen.. Skönt att du mår bättre å att allt ser bra ut med dina två! Har ni tagit reda på kön? Vet du om det är enäggs eller tvåäggs? Kanske du har skrivit förresten... Isf ber jag om ursäkt för mitt dåliga minne!

    Vilda: Klart vi håller tummarna!
    Jag håller tummarna för att mitt bltr gått ner också, å att de inte vill lägga in mig över helgen på bb... Det skulle kännas skitjobbigt.

  • ebyl

    Grattis till superfina värden Vilda!!

    Mitt bltr var bättre också, bara att dra en lättnandes suck för idag, ny kontroll på tisdag.

    Trevlig helg!

  • ebyl

    blendha: Skönt att höra att du ändå har det förhållandevis bra!  Perfekt blodsocker också, det behöver ju inte vara struligt i ett sånt här läge precis!! Vi håller tummarna för dig å lillkillen! Det kommer säkert gå jättebra!!

    Jag har en fundering ang. moderkaksfunktion. Det har någon gång diskuterats förhållandet lågt bs - dålig moderkaksfunktion!?? Eller? Jag har helt plötsligt börjat få lite låga värden, å framförallt lägre bs utan att göra någonting. Jag är ju t.o.m mer stillasittande nu! Fast på ul i tisdags var ju flödet bra så jag kanske inte ska oroa mig. Snart v. 34 (33 fulla måndag). Får försöka googla på det i väntan...

  • ebyl

    GRATTIS Sosso!! Vad härligt att han bestämde sig själv när han ville komma! Hoppas allt bara gick bra för er allihop!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare