• ebyl

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Maddie: Jag har också ångest den här grav! Eller iaf fram till att jag varit på mina TUL. Jag ligger på ett snitt på 7 tror jag enl. min mätare, har ett högre HbA1c den här grav. än förra å jag orkar inte göra något åt det många ggr! Det är ju som du skriver helt annat när man redan har ett barn. Jag tycker inte tiden räcker till, eller jag hinner inte med mig om dagarna. Jag kollar mig i snitt 8 ggr/dag, idag har jag hittills bara kollat mig 4.. Inte för att jag inte vill, utan för att huvudet är fullt med annat verkar det som!?
    Men jag tror som Vilda, att hellre ett jämt bs än ett för lågt (som ger rekyler), för trots mina 5,7% i HbA1c så väger mina enligt kurvan, sen kan jag inte svara på om det skulle varit samma om jag bara haft ett barn i magen...
    Tycker också att du ska prata med din diab.ssk/läk/bm för att få hjälp! De ser ju ofta saker utifrån en annan synvinkel å mina kommer ofta med vad som senare visar sig vara bra förslag (fast jag tvivlat när jag suttit där hos dem).
    Hur långt har du gått? För hur det än är så brukar det ju kännas bättre efter ul å tul (förhoppningsvis). Vad har du för HbA1c?

    Blendha: Skönt att veta lite mer så ni känner er så trygga ni kan vara inför det som väntar! En stark å livlig bebis i magen innebär garanterat en kämpe även utanför! Lycka till nu!

    Sosso: Vilket fint namn! Ser framemot en förlossningsberättelse så småningom.

    Vilda: Ja de kurvorna var ju rätt lika! Hoppas det går lika bra den här gången som med Lyckeli! För mig så ligger än så länge tvillingarna något lägre än Iris (trots sämre HbA1c) men det kanske beror på att de är två som ska dela på maten!

  • ebyl

    Här händer ju saker mer eller mindre varje dag! GRATTIS Luna till en liten tjej! Hoppas ni mår bra!
    Längtan för en själv blir ju inte mindre för varje vecka direkt...

  • ebyl

    blendha & babyno2: Vilket sammanträffande! Skönt att ha varann, någon som går igenom samma sak. Lycka till båda två, här håller jag å mina bebbar 6 tummar!

    Som sagt..det händer MYCKET i den här tråden nu! Går det i skov?

  • ebyl

    Grattis till sonen Babyno2! Å lycka till imorrn Blendha!

    Ang det här med barnets insulinproduktion.. Det kan inte bara vara när man legat rätt "högt" i HbA1c under grav? Å därmed har barnet en väldigt hög insulinproduktion? För jag läste i min bok, "Diabetes" (den som man läser när man läser vidare till diabetessjuksköterska) att barnets insulinproduktion inte går över till mamman... Men det kanske finns nya studier gjorda på det? Jag ska läsa lite nogrannare, för det är helt klart intressant!

    Jag ska få göra ett ytterligare ul nästa vecka för att kolla funktionen på moderkakorna då mitt bs är betydligt lägre nu än för,ra veckan då jag hade behov att höja! Idag tog jag inget insulin till lunchen å hade ändå bara 7 efter... Å redan nu i v.33 borde inte vara "på slutet" å därmed naturligt att få sänka... Kanske kanske slipper jag gå med denna gigantiska mage (SF 42 idag) i 6-7 veckor till...

  • ebyl

    Vilda: Haha, ni är galna! Fattar inte heller hur ni orkar..fast jag kommer nog vara lika desperat såsmåningom.. Grattis Hanna till att allt såg bra ut!

  • ebyl

    na96gen: Så lågt som möjligt, är mitt svar rent spontant. Men sen vad som rekommenderas vet jag itne. Jag skulle säga under 8 för att inte riskera att få synpåverkan om du sänker dig för fort. Men bäst är väl att redan innan ligga på4-5-6.. Fast det kan ju vara lättare sagt än gjort många gånger!!

    Vilda: På oss med detaljer bara, jag är INTE blyg av mig! Vi har nog haft sex 4 ggr det här året... Men lyckades helgen som var, vet inte vad som flög i mig!  Men man är ju inte världens smidigaste direkt...

    Milla86: Vad otroligt tråkigt att läsa! Förstår att du hoppas att det inte hade något med din diabetes att göra... Men du mådde bra/hade bra värden under grav å så??

  • ebyl

    Jag hade 6,5 den här gången jag blev gravid. De vill ju gärna att man ligger runt 5 under grav, men under det är väl ännu bättre. Å så fort man blir gravid så skärper man ju till sig, vilket brukar resultera i ett lägre HbA1c på en gång!! Lycka till!

  • ebyl

    Jordan: Hej först å främst! Dig minns jag sen förra grav! Jag hade som jag skrev innan 6,5% i HbA1c när jag blev gravid. Hade också struligt bs, allt är ju så mycket svårare när man redan har barn?! Jag är inte jättenöjd med bs/HbA1c den här grav heller, men det har gått hittills gått bra för mina barn i magen ändå! Men visst, jag tycker det krävs en större ansträngning den här grav än förra, helt klart! Då hade man ju bara sig själv att tänka på, med all tid i världen till vila, bs-kontroller å dyligt... Jag visste ju sedan en tid innan att vi tänkte försöka bli gravida igen, trots att mitt bs var upp-och-ner. Men jag intalade mig att så fort jag skulle få ett plus så skulle jag automatiskt skärpa mig..vilket absolut stämde, till viss del.
    Lycka till nu!!

  • ebyl

    Vilda: Ja vi får väl hoppas att hon frågade först!! Man har ju ofta lite "på köpet" när man redan fått ett barn, lite mjukare, ngn centimeter öppen redan innan. Det känns bra tycker jag!

    flower79: När jag fick barn sist så sa min diab.ssk att jag måste släppa på kontrollen lite, att lägga sig lite högre i bs för att slippa ffa lågt bs, men också för att koncentrera mig på barnet! Ett år av struliga bs efter en grav. vad är det i ett helt liv? Så uttryckte hon sig.. Jag kan säga att det blev mer än ett år för mig, men barn tar tid å energi, å så länge bs inte är helt åt skogen så är det helt ok!!

    Jag var på ett extra TUL igår då jag fått sänka insulinet en hel del sen två veckor tillbaka. Men flödet såg bra ut, å barnen växte som de skulle! De väger nästan exakt lika mycket, ca 2500 gram var! +5-6% tror jag det var. Jätteskönt!! Dessutom ligger "ettan"/tjejen långt ner med huvudet vilket innebär att det troligtvis blir vagnial förlossning om inget annat inträffar. Perfekt!

  • ebyl

    Kim: Jag har gått 34+3.. Så i värsta fall nästan 6 veckor, är lite tungt med 5 kg barn i magen, man undrar vart det ska sluta!?

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare